Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:58 Dunaújváros: "méltó helyet" keresnek a "békéért harcoló" Vörös Hadsereg emlékművének13:40 A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén13:33 Őrizetbe vették a szlovák különleges ügyészség vezetőjét13:01 A trükk, amivel autód kisebb horpadásai eltűnnek (x)12:41 Őrizetben a milliárdos üzletembert elégető cigány bűnbanda egyik tagja - társai vígan élik világukat12:20 Intenzív osztályra került Belgium zsidó külügyminisztere12:00 A bűnöző Czeglédy havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk11:44 A Decathlon is letiltotta a Kuruc.info elérését11:32 Az ENSZ-tilalom ellenére észak-koreaiak tízezrei dolgoznak feketén Kínában a japán sajtó szerint10:58 December 15-ig elfogadják a diákigazolványokat a BKK járatain10:10 Az eddig ismertnél is súlyosabb a Gyurcsány-Jákob-banda bűne: Hadházyék azzal támadnak vissza, hogy portálunkról idézett az a Bíró László, aki mellett a végsőkig kiálltak09:37 Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése09:11 Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma09:05 Kampány Obama-módra: Bident "minden egyes amerikai sorsa" érdekli08:52 Emmi: az őszi szünetben is biztosított a halmozottan hátrányos helyzetűek étkezése
24 óra legolvasottabbjai

Gazdaság :: :: Hozzászólások

Jogi kiskaput használt ki adóelkerülésre a Google

Reklám

A Google egy jogi kiskaput használt ki, így sokkal kevesebb adót fizetett a tevékenységei után, mint kellett volna.
Google és a francia adóhatóság – illetve ilyen formán a francia állam – között négy éve zajló jogi hercehurca végére sikerült pontot tenni most. A keresőóriás a Reuters szerint beleegyezett, hogy 1 milliárd eurót, vagyis átszámítva nagyjából 332,7 milliárd forintot fizessen a hatóságoknak azért, mert korábban nem minden tevékenysége után rótta le az adót. A most "kialkudott" összegből 500 millió euró (kb. 166,3 milliárd forint) jelenti a büntetést, míg 465 millió eurót (kb. 157,4 milliárd forint) adók formájában fizetnek ki Franciaországnak.
A Google adózási szempontból régóta "problémás fél" az Európai Unióban, ugyanis egy jogi kiskaput kihasználva Írországban egy "fedőcéget" működtet, így nagyon kevés adót fizet a kontinensen. A francia hatóságok eredetileg azt remélték, hogy 1,6 milliárd eurót sikerül majd kivasalni a Google-ből, a bíróság azonban másképp döntött.
A mostani megállapodás mellett a németek és a franciák együttesen léptek fel az olyan techóriások adóelkerülő magatartása ellen mint a Google, a Facebook, az Amazon vagy az Apple. Mindez lényegében annyit tesz, hogy a korábbinál jóval szigorúbb adózási szabályokat írtak.
A Google-nek egyébként nemcsak emiatt fájhat a feje: a BBC kiderítette, hogy tele van a platform olyan kamuvideókkal, amik mellett nagy márkák reklámjai jelennek meg az oldalon.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready