2020. június 3., szerda, Klotild, Cecília, Zille napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:20 Dúrónak nemcsak a patai cigánysorra volt gusztusa elmenni, Vadaival is leülne vitázni11:03 Fehér, azaz rasszista volt a kerekesszékes nő - ellátták a baját az igazságszerető afroamerikai szabadságharcosok10:44 Itt teremnek a jövő raj sofőrjei: ez a derék KRESZ-király is már a nyolcadiknál tart10:23 Jakab szélsőbaloldali alakulattá züllesztette a Jobbikot - közölte egy alapszervezet, majd ők is feloszlottak10:00 Továbbra is a hazafiakat tekintik ellenségnek: vádat emeltek a Horthy-megemlékezésen részt vevő gárdisták ellen09:37 Ezért jó küzdősportot tanulni: 34 éves bicskás cigányasszonyt állított meg egy fiatalkorú lány09:32 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma09:11 Floridai seriff: lőjék le bátran a házba betörő fosztogatókat!08:49 Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban08:12 A párizsi fekáknak is eszükbe jutott, hogy itt a jó ürügy egy kis gyújtogatásra07:55 Minnesota állam vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, rasszisták-e a rendőrök (vagy tényleg több a néger bűnöző)07:45 Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban07:31 Megújult az Országos Vérellátó Szolgálat honlapja07:28 Trianon-emlékmenet csütörtökön06:52 Egy több ezer éve meggyilkolt nő csontjai segíthetik az ókori népességmozgások feltérképezését
24 óra legolvasottabbjai

Gazdaság :: :: Hozzászólások

Jogi kiskaput használt ki adóelkerülésre a Google

Reklám

A Google egy jogi kiskaput használt ki, így sokkal kevesebb adót fizetett a tevékenységei után, mint kellett volna.
Google és a francia adóhatóság – illetve ilyen formán a francia állam – között négy éve zajló jogi hercehurca végére sikerült pontot tenni most. A keresőóriás a Reuters szerint beleegyezett, hogy 1 milliárd eurót, vagyis átszámítva nagyjából 332,7 milliárd forintot fizessen a hatóságoknak azért, mert korábban nem minden tevékenysége után rótta le az adót. A most "kialkudott" összegből 500 millió euró (kb. 166,3 milliárd forint) jelenti a büntetést, míg 465 millió eurót (kb. 157,4 milliárd forint) adók formájában fizetnek ki Franciaországnak.
A Google adózási szempontból régóta "problémás fél" az Európai Unióban, ugyanis egy jogi kiskaput kihasználva Írországban egy "fedőcéget" működtet, így nagyon kevés adót fizet a kontinensen. A francia hatóságok eredetileg azt remélték, hogy 1,6 milliárd eurót sikerül majd kivasalni a Google-ből, a bíróság azonban másképp döntött.
A mostani megállapodás mellett a németek és a franciák együttesen léptek fel az olyan techóriások adóelkerülő magatartása ellen mint a Google, a Facebook, az Amazon vagy az Apple. Mindez lényegében annyit tesz, hogy a korábbinál jóval szigorúbb adózási szabályokat írtak.
A Google-nek egyébként nemcsak emiatt fájhat a feje: a BBC kiderítette, hogy tele van a platform olyan kamuvideókkal, amik mellett nagy márkák reklámjai jelennek meg az oldalon.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready