Amint arról beszámoltunk, a rendkívül feszült biztonsági helyzetre hivatkozva korábban az Izraeli Rendőrség betiltotta az Ábná' Szahnín - Béjtár Jerusálájim bajnoki labdarúgó-mérkőzés lejátszását a palesztinok lakta Szahnín városban. Később azonban mégis lejátszották a mérkőzést, de előtte a rendőrség kötelezte a palesztin klubot, hogy a saját költségére állítson ki több mint 900 rendőrt és biztonsági őrt a Jeruzsálemből érkezett, mintegy 400 zsidó vendégszurkoló védelmére.

A tiltás ellenére is volt palesztin zászló
De ez még mind semmi, mert az izraeli rendőrség néhány nap alatt a stadionból egy úgynevezett menekülő út megépítésére is kötelezte a palesztinokat. A vasárnap este lejátszott galileai mérkőzésnek volt viszont az MLSZ nemzetáruló vezetőségét felidéző történése is: az izraeli rendőrség arra kényszerítette a helyi rendezőket és biztonsági embereket, hogy ne engedjék bevinni a stadion lelátóira a palesztin zászlót, miközben a vendégszurkolók szabadon lengethették a Dávid-csillagost.
Zoom
Akiknek szabad volt zászlót bevinni

A palesztinok örülnek csapatuk góljának
A mindvégig zuhogó esőben lejátszott mérkőzés 39. percében a palesztinok Iszmá'íl Riján góljával megszerezték a vezetést, amelyet annak ellenére képesek voltak megtartani, hogy a jeruzsálemi csapat az utolsó percekben botrányba akarta fullasztani a mérkőzést, míg a zsidó játékvezető hét percet hosszabbított. A helybeli nézők erre elkezdtek bedobálni mindent, ami mozdítható volt.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Mintegy 400-500 Béjtár-szurkoló - megerősítve néhány ismert szélsőséges zsidó telepes politikussal - rándult föl Jeruzsálemből a galileai Szahnín palesztin városba, ahol a vendéglátók politikai jelentőséggel is bíró vereséget mértek rájuk. A zsidó csapat szurkolói végül az izraeli rendőröket (!) hibáztatták a kudarcért, mert szerintük azok nem csináltak semmit...
Közben a szahníni palesztinok kitettek a világhálóra két fényképet, amelyen látni lehet, hogy a vereség miatt dühös jeruzsálemi szurkolók miként hagyták maguk után a szahníni Ed-Dohá Stadion mosdóit.
Zoom

Zoom
H. J. - Kuruc.info
2. Frissítés: A mérkőzés összefoglalója. A palesztin gól 1.12-nél látható.