A bíró félbeszakította a román első fociligában tartott Dinamo Bukarest-CSM Jászváros-meccset, többek közt a "kifelé, kifelé a magyarokkal az országból" idegengyűlölő rigmusok miatt. Írja Káosz a "Gödörben" címmel az Adevarul.
Zoom
A bíró a 33. percben megállította a játékot és az öltözőbe küldte a játékosokat, akik 10 perccel később folytatták az amúgy 0-0-ra végződő meccset. A félbeszakítás oka az volt, hogy a Dinamo szurkolók több mint 5 percen át idegengyűlölő rigmusokat kiabáltak, többek közt a "kifelé, kifelé a magyarokkal az országból", tették mindezt annak ellenére, hogy hangosbemondón többször jelezték, emiatt félbe fogják szakítani a meccset.
A Dinamo-ultrák az újrakezdést követően elhagyták a nézőteret.
A cikkben azzal magyarázzák a Dinamo-szurkolók haragját, hogy tudomásukra jutott, Kézdivásárhelyen több mint 800 ember (román becslés - a szerk.) részvételével szimpátiatüntetés volt Beke István elzárása miatt, akit azzal vádolnak, hogy robbanószert kívánt összeállítani, amit a román nemzeti ünnepen kívánt felrobbantani.
A továbbiakban megemlítik, hogy a tüntetők Beke Istvánt éltették, illetve több jelszót is skandáltak: "Engedjétek szabadon, nem vagyunk terroristák", "Igazságot Istvánnak", "Holnap is jövünk és egyre többen leszünk".
Forrás: Adevarul
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: