A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzést a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.
Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.
 
A 29 éves játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette.
A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.
Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van Eriksen, illetve hogy folytatódik-e a találkozó.
A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.
A találkozó 0-0-ra áll.
Frissítés: Eriksen újraélesztése - egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint - sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.
 
2. frissítés: Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében 20.30 órától folytatják a Dánia-Finnország mérkőzést a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon: a koppenhágai összecsapás a 43. percben szakadt félbe, amikor Christian Eriksen, a házigazdák középpályása összeesett és újra kellett éleszteni.
Az UEFA közleménye szerint a döntést azt követően hozták meg, hogy mindkét válogatott játékosaival egyeztettek. A dán szövetség bejelentette, hogy a válogatott játékosai már tudtak beszélni a kórházba szállított Eriksennel.
A folytatásban az első félidőből hátralevő négy percet játsszák majd le, ezt követően öt perc szünet lesz, majd a második játékrész következik.
Az UEFA egyúttal jelezte, a 21 órakor kezdődő Belgium-Oroszország mérkőzés időpontja nem módosul.
Az UEFA-maffia által sűrűn törölgetett felvétel az esetről alább tekinthető meg:
3. frissítés: Az Eb-újonc finnek legyőzték a végig fölényben játszó dán csapatot
Az Eb-újonc finn labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a társházigazda dán csapatot a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.
A szombati mérkőzés 43. percében Christian Eriksen, a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.
Kiváló hangulatban, az enyhülő dán járványügyi intézkedéseknek köszönhetően 15 200 néző előtt kezdődött az északi rangadó, amelynek hetedik percében Wind 18 méteres lövése után Hradeckynek kellett nagyot védenie. Újabb hét perc elteltével Höjbjerg fejjel veszélyeztetett, majd Eriksen próbálkozott távolról, de a finn kapuson egyikük sem tudott kifogni. Az első félidő második felében is a dánok uralták a játékot, de gólt nem tudtak szerezni, ráadásul a 43. percben elvesztették egyik legjobbjukat, Christian Eriksent.
A közel 105 perces kényszerpihenő után a játékosok először csapatonként összeölelkeztek, majd egymást is köszöntötték az újrainduláskor. Az első félidő hajrájával folytatódó összecsapáson előbb lejátszották a játékrészből hátralévő négy percet, majd újabb öt perc szünetet követően a térfélcsere után kezdődött a második felvonás.
A fordulást követően fokozta a nyomást a házigazda, ám az Eb-újonc finnek - akik az első játékrészben kapura sem lőttek - a 60. percben Pohjanpalo fejesével megszerezték a vezetést. A továbbra is fölényben játszó dánok negyed órával később hatalmas lehetőséghez jutottak: Arajuuri szabálytalankodott a tizenhatoson belül a kisodródó Poulsennel, ám a megítélt büntetőt Höjbjerg kihagyta. A hajrában is próbálkozott a 2021-ben eddig veretlen házigazda, de nagy gólhelyzetet már nem tudott kialakítani, így kikapott az első nagy tornáján szereplő finn csapattól.
(MTI nyomán)