Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben arra kéri a szurkolókat, máshogy csinálják a megszokott karlendítést, mivel az félreérthető, és súlyos büntetést hozhat magával, írja az Index.
Zoom
Fotó: hungaryultras.blogspot.com
A Ferencváros csütörtök este (18.45) megkezdi szereplését az Európa-liga csoportkörében, az első fordulóban a Bayer Leverkusen vendégeként lép pályára a magyar bajnok. A találkozó előtt Kubatov Gábor, a klub elnöke szinte könyörögve kérte a szurkolókat, hogy a megszokott "szívtől égig" karlendítést ezúttal két kézzel csinálják, úgy kevésbé félreérthető. A klubvezető szeretné elkerülni, hogy az FTC-vel példát statuáljon az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), és súlyos büntetést (zárt kapu) kapjon.
Kubatov Gábor azzal kezdi, hogy barátai felhívták a figyelmét arra, hogy az UEFA kettős mércét alkalmaz sok esetben, neki erről nincs véleménye. Ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy valóban így van, és nem szeretné, ha a Ferencváros bármilyen okot adna erre. Videójában demonstrálja is, hogy az egykezes karlendítés helyett két kézzel csinálják azt a drukkerek.
Már évek óta mondom a szurkolóinknak, hogy el kell felejteni a huhogást. Hiába mondják a szexuális tartalmú dolgokat magyarul, azt le szokták fordítani az UEFA-ellenőrnek, aki beírja azt a jegyzőkönyvbe. Van egy dolog, amin változtatni kell: a szívtől égig karlendítés. Beszéltem az ötletgazdával, egy Tóni nevű magyar sráccal, akinek nem volt kirekesztő gondolata, amikor ezt kitalálta. Arra kérném a szurkolókat, hogy ezt kettőzött erővel csinálják. Két kézzel, ne egy kézzel, mert az félreérthetetlen.
Mint ismert, a Németország elleni, müncheni Európa-bajnoki csoportmeccs után a szurkolók "diszkriminatív viselkedése" miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette az UEFA a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), a harmadikat két évre felfüggesztették. Az Anglia elleni szeptemberi, Puskás Arénában megrendezett vb-selejtező (0–4) után pedig a FIFA indított fegyelmi vizsgálatot.