A Soros-kötet szerzője egy amerikai újságírótól idézve 2010-ben ezt írta: „Valaki azt kérdezte tőlem, tudok-e valami szépet mondani George Sorosról. Azt mondtam, persze. 81 éves...” Az idézet Joseph F. Farahtól származik, aki szerint Soros „a világ legveszélyesebb embere”.
Zoom
A 248 oldalas könyv 67. oldalán ezt az alcímet találjuk: „Állam nélküli államférfi: »Robin Hood« vagy »Robbing Hood«”? Ami zseniális szójáték. Ugyanis a „robbing” szó rablót jelent, és a „hood” gengsztercsuklyát. Azt a csuklyát, amely letakarja az ezerarcú dollármilliárdos igazi arcát. Azon emberről van szó, aki minden skrupulus nélkül képviseli ugyanannak a dolognak az ellenkezőjét is, és mindazt, ami közötte van. „A”-t mond és „B”-t tesz. Vagy megfordítva.
Soros hálója a teljes magyar közéletet is átszövi, a milliárdos keze a sajtón keresztül a civil szférán át a pártokig is elér. Egy brit újságíró, Neil Clark így érzékelteti a spekuláns hatalmát:
„…dollármilliárdokkal felfegyverkezve, tele civil szervezetekkel és az amerikai külügyminisztérium jóakaratú beleegyezésével tökéletesen alkalmassá válik arra, hogy megbuktasson olyan kormányokat, amelyek üzleti érdekeivel ellentétesek…”
E kormányok a grúziaitól az ukránig terjednek, amelyek megbuktatásában Soros intenzív tevőlegességgel vett részt, pénzeivel, amelyek jó részben az adóparadicsomokban bejegyzett árfolyamfedezeti alapjaiból („hedge funds”) származnak. Soros jelenleg, írja a szerző, a Nyílt Társadalom Alapítványán át az Unió melletti, migrációbarát csoportokat támogatja, és pénzeli a brit UKIP és más euroszkeptikus pártok, illetve mozgalmak elleni kampányokat.
„Jelen könyv a Soros-elleneseknek és a Soros-pártiaknak is újabb munícióval szolgál, megjelenése mindkét szekértáborban kiadja a tűzparancsot.”
Andreas von Rétyi honfitársához, a tragikusan korán elhunyt, jól ismert Udo Ulfkotte újságíróhoz hasonló bátorsággal és oknyomozó igényességgel rántja le a leplet Soros György nemzetközi hálózatáról. Azt is bemutatja, hogy a spekuláns a politikai hatalomszerzéséből miként szerez óriási anyagi hasznot, pl. Ukrajna esetében.
Donald J. Trump amerikai elnök esetében viszont most először politikai ösztöneit követve vesztett mintegy egymilliárd dollárt a vagyonából... „Soros híre egyre rosszabb. Zuhanórepülésben van, szinte nincs nap, amikor ne tudósítanának róla a nem fősodratú médiumok..., amelyekre nincs befolyása”.
Von Rétyi leszögezi: Soros speciális rendszerkritikája révén felmérhetetlen gazdagságot halmozott fel, ami óriási hatalommal és roppant nagy befolyással kapcsolódik össze...
A kötet tartalma:
• Hatalom és manipuláció;
A relatív igazság - A rombolás géniuszának diadala - A világ legveszélyesebb embere?
• Magyar rapszódia: a Soros krónika;
Schwartz György - A nagy kaland - Személyes tapasztalatok a gonoszról - Kitartással a sikerig - Első kapcsolatfelvétel a „nyitott társadalommal” - Intelligens nepotizmus
• Belekóstolni a legnagyobbak játékába: „Az ember, aki robbantotta a Bank of Englandet”;
Fordulópont - A „bukott filozófus” - A Soros Fund Management megalapítása - Monopoly-játékosok hálózata - A sáskák is meghalnak egyszer - Rosszul sült el, de többet kerestünk! - Fogadás a font ellen - Egyensúlyhiányok - Látszat és valóság
• Az Open Society Foundations: Soros György „árnyékkormánya”;
„A cselekedeteikről...” - Bontókalapács - A szerénység perspektívái - Állam nélküli államférfi, „Robin Hood” vagy „Rodding Hood?” - Kelet-Európa - Célszemélyek démonizálása - „Békés forradalmak” - És pontosan ezen múlik! - HRW - Human Rights Watch
• Az óriáspolip: gigantikus hálózat a célkeresztben;
Mozgatórugók - Megtervezett káosz? - Az ezerarcú férfi - Függetlenség és véleményformálás - A fehérsisakosok - Csak mindig szépen, korrekten - „Az EU egy újabb Kadhafit keres”
• Intermezzo: Cél és eszköz;
A hatalmi elit ügynöke? - A klímakezdeményezés - A megvesztegethetetlenek megvesztegethetőségéről - A Soros-alapelv
• Arab tavasz: mesterséges forradalmak;
Astroturfing - Egy (nem) gyanús szervezet - A globalizáció érdekében - Hatalmasok és Twitter forradalmárok - Végzetes félreértés - Amerikai milliók, a CIA és a drogok - Tragikus beindulás - A PR-gépezet - Amina - A média célzott hangulatkeltése - „A haladás régiói”
• Változó világ, okok és hatások;
A világ lelkiismerete - „Anti-Sorosizmus” - Az „anti-Bushizmus” - Célkeresztben a képzés - Kiber-aktivizmus - Kettős személyiség - Ördögi dolgok - Gigászok harca - Újbeszél, Politikai korrektség és következmények
• Változások: fókuszban Kelet-Európa;
Árulkodó e-mailek - A tábornok - Radikális, mint az „ősrobbanás” - Spekulációs projekt, Ukrajna - Nagystílű befolyásolás - Líbiai körülmények Ukrajnában - Reneszánsz - Egy igen hasznos médiacentrum - Civil szervezetek Oroszországban - „Forradalmi radarral” bíró élő ellenállás - A szentpétervári trollok - Team 29 - Amazonok az igazságért - Kiber-Kon Troll - Irányított tömegtüntetések, egy „filozófia” globális következményekkel
• Irányított cunami: Európa meggyengítése;
Szíria - Az összegyülekezett hatalmi elit - Ügynökök megmentése? - Tömeges menekülés - Egy figyelemre méltó kézikönyv - Parancsnak hangzó javaslatok - Kihasznált menekültek - Menekültsegély az okok kezelése nélkül - Tragédia egy (szándékos) tévedésből - Egy szintetikus válság és következményei
„A felsorolt és szinte kivétel nélkül nyilvános források minden érdeklődő számára lehetővé teszik, hogy tovább foglalkozzon a témával, hogy ennek során végül egy árnyaltabb képet alakítson ki a dolgokról. Ha ez megtörténik, ez a könyv máris sikerrel teljesített egy fontos feladatot.
A végén viszont már csak remélhetjük, hogy léteznek még olyan emberek, akik valóban önzetlenül szállnak síkra másokért, anélkül, hogy »magasabb szintű« - bármit is jelentsen ez - vagy saját érdekeiket igyekezzenek érvényesíteni.”
(Andreas von Rétyi)
Zoom
Ha felkeltettük érdeklődését, kattintson ide!