Az Origo a választás éjszakáján az LMP rendezvényéről így tudósított: "(...) Azt viszont végül az egyik fiú elmondta, hogy elképesztőnek tartja, hogy az LMP bejutott a parlamentbe, és különösen az fantasztikus, hogy három hónap alatt megnégyszerezték a támogatottságukat. Mire egyik haverja poénkodva hozzátette, hogy "végre képviseletet kapnak a parlamentben a szcientológusok". (...)"
De ne poénkodjunk, nézzük meg, hogy a tények mit mutatnak.
Schiffer és a Magyarországi Szcientológia Egyház kapcsolata
Dr. Schiffer András ügyvédi irodája (Schiffer és társai ügyvédi iroda) volt évekig (2002 és 2006 között), nem kevés pénzért a Magyarországi Szcientológia Egyház jogi képviselője. Az irodából elsősorban dr. Szikinger István foglalkozott az egyház ügyeivel. Ő képviselte az egyházat a Munkaügyi Főfelügyelőség elleni perekben (mindet megnyerték a szcientológusok). A perekben az egyház vitatta, kétségbe vonta a Munkaügyi Főfelügyelőség bizonyos megállapításait, amelyek azonban a valóságot tükrözték. Nem adták ki az évi rendes szabadságokat, sokkal többet dolgoztatták a munkatársakat a megengedettnél, nem volt túlórapénz, egyoldalú a munkaszerződés, törvénytelen kitételek és megkötések voltak benne - ezek miatt pénzbírságot is kiróttak a szcientológusokra, ám ez nekik nem tetszett. Schifferék az egyházi köntösbe bújtatással mosták ki őket ebből.
Schifferék irodája asszisztált az egyház - emberi jogokat súlyosan sértő - elhallgattatási taktikáihoz is. Több olyan eset is előfordult, hogy az egyház egyik volt munkatársa a Schiffer és Tsai irodájában, az ügyvédek és az egyház képviselői jelenlétében (melyről videofelvétel is készült) írta alá a gyóntatási ülések alapján összeállított (alaposan ki is színezett) bűnlajstromát (így lesz a gyónási titok által védett anyagból zsarolásra alkalmas hivatalos dokumentum), és egy nyilatkozatot, hogy ha beszél az egyház szerint "bizalmas" információkról, akkor alkalmanként x millió forintot fog fizetni. Ez belefért az "ügyvédi etikába" Schiffer András ügyvédi irodájában.
Fontos megemlíteni továbbá, hogy a Humanista Párt (ez mára gyakorlatilag eggyé vált az LMP-vel) egyik fő aktivistája a szcientológiáról írogatott blogjában. Nem véletlenül, ugyanis ő Kopiás Gábornak, a szcientológiai egyház fő lobbistájának fia. Bővebb infó itt. Lassan de biztosan körvonalazódik, hogy milyen lenne az a "más" politika...
(objektivszcn.blog.hu nyomán S. Tibor - Kuruc.info)
 
Kapcsolódó cikkek: