Hivatalos döntés még nincs a megszüntetésről.
2016. december 27-én lejár a magyar letelepedési kötvényprogram – ez derül ki egy osztrák-orosz cég honlapjáról, ahol orosz nyelven kínálják a lehetőséget. Az immigrantinvest.com oldalon bővebben nem fejtik ki, mit takar a határidő, mindenesetre a Fidesz már lebegteti a letelepedési kötvény megszüntetését. Elképzelhető, hogy a forgalmazóknak már tudomásuk van arról, hogy mikor kerül erre sor.
Zoom
A Magyar Közlönyben 2012. december 27-én jelent meg a letelepedési kötvényről szóló jogszabály. A programot elsősorban azért érték bírálatok, mert a nyilvánosság számára átláthatatlan tulajdonosi hátterű offshore cégek számára adtak forgalmazási engedélyt, akik rendkívül magas nyereségre tettek szert.
Az október 2-i népszavazás után a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte, hogy támogassa az Orbán Viktor által kezdeményezett népszavazást, mondván, a „gazdag migránsok” betelepítését is elvetik. A Fidesz azóta egyrészt azt kommunikálja, hogy nem engednek a Jobbik zsarolásának, másrészt azt, hogy mégiscsak vizsgálják a letelepedési kötvény eltörlését, arra hivatkozva, hogy már nincs szükség rá.
(24.hu)
Kapcsolódó: