Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep18:25 Tóth Bertalanra és Szabó Tímeára gerjednek a legperverzebb győri fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Választás 2014, Antimagyarizmus ::

Vona londoni gyűlése: a nagykövetség és a külügy helyett a lengyelek készülnek a magyarok védelmére

Reklám

Zoom
"Szeretnék röviden mindenkit tájékoztatni a londoni látogatásom jelenlegi állásáról" - írja
Facebook-bejegyzésében a pártelnök, alább a folytatás:
1. Mint köztudott, egy londoni magyar fiatalokból álló közösség meghívott, hogy vasárnap tartsak előadást a választási programunkról.
Zoom
2. Két napja egy londoni képviselő a szigetországi zsidóság érzékenységére hivatkozva azt kérte, hogy a belügyminiszter akadályozza meg a londoni fórumomat, illetve hogy be se engedjenek az országba. Azt hazudták, hogy a görög Arany Hajnallal akarok találkozni, amit én közleményben cáfoltam.
3. Az ügyet az Independent, a Guardian és a teljes brit sajtó címlapon tárgyalta, a közleményemtől függetlenül többen azt írták, hogy valójában nem a magyar választókkal akarok találkozni, hanem náci pártok találkozója készül. A hisztériakeltés tehát elindult és folyamatosan fokozódik.
4. Eközben vörös csillaggal kampányoló angol antifasiszta csoportok kilátásba helyezték, hogy meg fogják akadályozni a lakossági fórumot. Egyes hírek szerint erőszakos fellépésre készülnek az odaérkező magyar emberekkel szemben.
5. Levélben tájékoztattam mind az itteni angol nagykövetet, mind az ottani magyar nagykövetet, mind az angol belügyminisztert a látogatásom valódi céljáról és az utazásommal kapcsolatos hisztériakeltés visszautasításáról.
6. Sehonnan nem érkezett visszajelzés. A legelszomorítóbb, hogy a munkatársam telefonon beszélt a magyar nagykövetséggel, ahol a nagykövet nem volt hajlandó vele beszélni sokadik megkeresése után sem. Többször megkérdezte, hogy kívánnak-e egy magyar parlamenti frakcióvezetőnek valamiféle diplomáciai védelmet biztosítani, de nem kapott választ. Arra a kérdésre, hogy szükség esetén kaphatunk-e termet a nagykövetségen a fórum megtartására, szintén nem kaptunk választ. Annyit mondtak, hogy nem foglalkoznak az üggyel, azt átadták a magyar külügynek.
7. A munkatársam felhívta a magyar külügyet is, természetesen senki nem akart vele beszélni, senki nem tudott semmiről.
8. A munkatársamat előbb faceboookon (!) kereste a londoni rendőrség, majd amikor hivatalos levelet kért a szokatlan megkeresés miatt, akkor a magán mobiltelefonján (!) hívta valaki, és információkat kért a rendőrség nevében.
9. Eközben több újságcikk és internetes komment felemlegette a törökországi látogatásomat, valamint az iszlámmal kapcsolatos békülékeny véleményemet. Ezzel kapcsolatban fenyegető leveleket is kaptam, amelyek iszlámbarátságom miatt helyezték kilátásba a megtámadásomat. (Csak zárójelben jegyzem meg, mert nem feltétlenül van kapcsolatban ezzel, de ma a társasházban, ahol lakunk, valaki elvágta a lépcsőház és a garázs áramvezetékeit, ami miatt a közös képviselő rendőröket volt kénytelen hívni.)
10. Levélben fordultam az angliai török nagykövethez, akit tájékoztattam a helyzetről, valamint arról, hogy a londoni lakossági fórumomat valószínűleg magukat antifasisztának álcázó iszlám- és törökellenes rasszista csoportok fogják megzavarni, amitől én elhatárolódom.
11. Közben kint élő lengyelek bejelentették, hogy ha a magyarokra akarnak támadni, akkor ők is ott lesznek, és közbe fognak lépni.
Itt tartunk most. Vasárnap délután előadást fogok tartani az ott dolgozó, élő magyaroknak. Egy szimpla fórumot, ahol elmondom a véleményemet, aztán lehet tőlem kérdezni. Valami azt súgja, azért nem lesz ilyen egyszerű... Ha valaki azt kérdezi, hogy így elindulok-e egyáltalán Londonba, akkor a válaszom az: soha még ennyire nem vágytam oda.
Frissítés: íme az angliai török nagykövetnek küldött levél:
Your Excellency,
I am writing to you as the president of Jobbik Movement for a Better Hungary, a political party present in both the Hungarian National Assembly and the European Parliament.
I myself am a great friend of Turkey. Few months ago I was invited to a number of Turkish state universities, where I held a series of extremely successful lectures and presentations expressing my standpoint on Hungarian-Turkish relations, and the broader topic of the relationship between the Turkish nation and Europe, as well as Christianity and Islam.
As you may have heard this weekend I am presenting our election program for Hungarian citizens living and working in London in light of our national elections scheduled for the 6th of April. My visit has caused turmoil as some politically motivated forces have tried to distort the true nature of my visit.
The English press has already quoted my pro-Islam and pro-Turkey statements and I have received messages of threats that were attacking me for these views. I am concerned that the hysteria against me and the acts of the so-called "anti-fascist" demonstrators may take an anti-Islam and anti-Turkey turn, of which concerns I am hereby informing Your Excellency.
Furthermore, I would like to emphasize that we oppose and reject any anti-Islamic or anti-Turkish attitudes.
I wish you the very best and avail myself of this opportunity to express to Your Excellency the assurances of my highest consideration.
Yours faithfully,
Gábor Vona
President of Jobbik
Leader of Parliamentary Group
(Kuruc.info)
2. frissítés: szervezkednek az antifák
A Jobbik, a görög Arany Hajnal és a Brit Nemzeti Párt ellen tüntetnek Londonban a Brixtoni Fekete Forradalmi Szocialisták (BBRS, avagy Brixton Black Revolutionary Socialists). A felforgatók vasárnap délben találkoznak, az apropó az, hogy szerintük a három nemzeti párt az EU-s választásokra szóló koalíciós megbeszélést tart Londonban (Vona azonban korábban már többször is jelezte, hogy csak magyarokkal találkozik - de persze ha brit és görög hazafiakkal is tárgyalna, ahhoz sem lenne semmi köze a nemzetellenes söpredéknek).
„Fasiszta és szélsőjobboldali félkatonai szervezetek igyekeznek szövetséget és koalíciót kötni Európán belül. A Jobbik erőszakos szélsőjobboldali szervezet” – írják a hulladékok a meghívón.
No fucking pasaran! – azaz „Kib.szottul nem fognak átjutni″ a tüntetés mottója, mely kib.szott nélküli, ¡No pasarán! formájában Dolores Ibárruri Gómez, a Spanyol Kommunista Párt egyik alapítója óta nemzetközi "antifasiszta" jelmondat (eredetileg egyébként Robert Nivelle mondta az első világháborúban).
A tüntetés a Crown pub előtt lesz.
 

Nagyobb térképre váltás
(Index nyomán)
3. frissítés: a Brit Nemzeti Párt (BNP) skóciai szervezetének közleménye:
Another controlled media attack on us real nationalists. Article from BNP main website
With the European elections now just weeks away, the controlled media are ramping up their efforts to try to stop a further breakthrough for real, radical nationalism.
The latest set of media lies are directed against Jobbik, the “movement for a better Hungary” that is the main partner of the British National Party in the Alliance of European National Movements (AENM).
Jobbik is the third largest party in Hungary and is looking to make gains both in the EU elections in May and in the Hungarian general election on 4th April.
As part of their campaign, their leader, Gabor Vona, is due to come to London this weekend to meet representatives of the 100,000 young Hungarians believed to be living in Britain.
Over the last five years about 500,000 Hungarians have had to leave their homeland due to the economic disaster created by the failed policies of the ‘conservative’ government there.
Most of them are young professionals.
In the UK, these people have several organisations and one of them has invited Vona to speak to tell them about the upcoming Hungarian elections and about how they can take part in them as absentee voters.
Thus, Gabor Vona’s visit to London is in fact a matter purely of internal Hungarian politics. Jobbik is a firm ally of the British National Party in the European Parliament and in the AENM and we have a close and good relationship.
There is therefore no need for a meeting between the two parties this weekend and one will not be taking place. Mr. Griffin, for his part, will be campaigning in Manchester in the Wythenshawe & Sale parliamentary by-election.
The Hungarian voters’ forum which Mr Vona is attending in London will not involve people from any nation other than Hungary. Jobbik has no links either with fringe groups in Britain or with Golden Dawn. There will be no meetings at all with any other group.
Jobbik has informed the Hungarian Foreign Ministry, the diplomatic corps in London and the English authorities about these facts, while the British National Party has spoken to all the main UK newspapers and explained the real situation.
Despite this, however, the controlled media are playing along with the self-serving, fund-raising agenda of far-left groups such as the Socialist Workers Party front, Unite Against Fascism.
These violent Trotskyite troublemakers are claiming that Gabor Vona’s visit is some kind of organisational meeting or ra-ra rally of all sorts of ‘far-right extremists’. They know of course that this is simply untrue, but the truth has never been their concern.
The British National Party has warned Jobbik of UAF’s predilection for violence and of the fact that they are in effect licensed to attack nationalists and protected by the fact that they are sponsored personally by David Cameron.
If they jostle Nigel Farage, they are of course quickly arrested, but if they throw bricks and darts at real nationalists such as the British National Party or Jobbik, the police always turn a blind eye.
Jobbik, however, are as unconcerned about the antics of a gang of masked middle class students – and the lies of the media - as we are.
They tell us that the visit is scheduled to go ahead, and we wish them all the best in their efforts to mobilise Hungarians living here to vote in their elections, to help them win so that they can work to make Hungary better and reverse the brain-drain.
They want their bright youngsters to come home to help build a better country.
We want ours to have jobs in our country. Our interests are the same, so good luck to Gabor Vona in London, and to our campaigners in Manchester.
Any information differing from above is false.
Korábban írtuk:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready