Egy londoni közgyűlési tag levelet írt a brit belügyminiszterhez, követelve, hogy tiltsák be a Jobbik-elnök vasárnapi rendezvényét.
Zoom
Letiltatná a brit belügyminiszterrel Vona Gábor Jobbik-elnök londoni gyűlését a városi közgyűlés egyik tagja – adta hírül az Itv.com.
Zoom
Andrew Dismore (a holokauszt-ipar egyik marionettfigurája) levélben fordult Theresa May miniszterhez, hogy ne engedélyezze a brit fővárosban kampányoló Jobbik-elnök hétvégi rendezvényét. Vona pártját a brit híradásban szélsőségesnek nevezik.
Zoom
"Büszkén nevezem magam cionistának"
Vona Gábor vasárnap Londonban találkozik a görög Arany Hajnal párt tagjaival, "akik nyíltan imádják Adolf Hitlert", valamint a Brit Nemzeti Párt embereivel is – állítja az Itv.com írása.
(HVG nyomán)
Frissítés: Vona csak a londoni magyarokkal fog találkozni Angliában
A Jobbik elnöke londoni lakossági fórumán kizárólag a Fidesz és az MSZP elhibázott gazdaságpolitikája miatt emigrálni kényszerült magyarokkal fog találkozni. Szemenszedett hazugság az a sajtóban felröppent híresztelés, mely szerint akár a görög Arany Hajnal, akár a Brit Nemzeti Párt képviselőivel találkozna - közölte közleményében a párt sajtóosztálya.
2. frissítés: már az országból is kitiltatnák
"A magyar jobboldal felemelkedése: nyomás alatt a belügyminiszter, mert a magyar ultranacionalista párt vezetője az Egyesült Királyságba készül látogatni" - ezzel a címmel fut a brit Independent újság online kiadásának vezető anyaga.
Zoom
A cikk ajánlója szerint az a Vona Gábor, aki újévi köszöntőjében a bűnözők kémiai kasztrációjára szólított fel, a Brit Nemzeti Párt és a görög Arany Hajnal mozgalom vezetőivel akar Angliában találkozni.
A párt pont tíz órája adott ki egy közleményt, ami szerint Vona a londoni lakossági fórumán kizárólag a Fidesz és az MSZP elhibázott gazdaságpolitikája miatt emigrálni kényszerült magyarokkal fog találkozni. Hazugságnak tartja azt a hírt, miszerint akár a görög Arany Hajnal, akár a Brit Nemzeti Párt (BNP) képviselőivel találkozna.
Az Independent írásában viszont utalnak a BNP vezetőjének, Nick Griffinnek a múlt havi nyilatkozatára, miszerint együtt szeretne működni az Arany Hajnallal és a Jobbikkal is.
A cikk azzal kezd, hogy Theresa May belügyminiszter nagy politikai nyomás alá került, hogy tiltsa ki az országból Vona Gábort, akadályozza meg a látogatását.
Azt írják, Vona látogatásának lehetősége "mélységesen felháborította a zsidó szervezeteket, bizonyos politikusokat és a körülbelül 100 ezres angliai magyar közösség tagjait is".
(Index nyomán)