Változatlan a Jobbik álláspontja Kovács Béla európai parlamenti képviselőt illetően - mondta a párt szerda délutáni elnökségi ülését követően Mirkóczki Ádám szóvivő az MTI-nek.
Az Index kedden egy tényfeltáró cikket tett közzé, amelyben gyermekkora óta foglalkozik Kovács Béla EP-képviselő életével, egyebek mellett azt állítva, hogy nem vér szerinti szülei nevelték, feleségének párhuzamos házasságai voltak, s családjuk életében az egyik összekötő kapocs az orosz titkosszolgálat volt.
Mirkóczki Ádám leszögezte: a Jobbik álláspontja "egy hangyányit sem változott" azzal kapcsolatban, amit korábban képviselt. A cikk főleg családi, magánéleti tragédiákat boncolgat, a lényegen semmit sem változtat - fejtette ki. Azt kérte: ha van a hatóságoknak vagy bárkinek írásos, képi, egyéb dokumentált bizonyítéka, akkor mutassa be, és a Jobbik levonja a konzekvenciákat, de addig sajtócikkekre alapozva nem fog szankciókkal illetni senkit. Megjegyezte: a nemzetbiztonsági bizottság tagjai sem kaptak érdemi információt arról, Kovács Béla végzett-e olyan tevékenységet, amivel vádolják, kapott-e információkat, pénzt más országtól.
Az ellenzéki párt szóvivője szerint erősíti azt, hogy nincsenek bizonyítékok, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem küldte el az EP-nek a rendelkezésre álló iratokat, miközben korábban az ügyészség szorgalmazta a jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
Mirkóczki Ádám érdekesnek nevezte, hogy az EP-választás másnapjától mostanáig "megszűnt Kovács Béla", majd most az önkormányzati választás kampányhajrájában megint van.