A Jobbik szerint a Fidesz az ózdi cigányság tömeges megvásárlására készül, ezért nagy számban küld megfigyelőket a megismételt választásra. A párt szóvivője beszélt az internetadó miatti tüntetésekről is.
Százötven-kétszáz választási megfigyelőt küld a Jobbik Ózdra a megismételt önkormányzati választás idejére - közölte Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerdán.
Mint mondta, jelzéseket kaptak arról, hogy a Fidesz a november 9-i ózdi önkormányzati választáson a cigányság tömeges megvásárlására készül, ezért a voksolás tisztaságának megőrzése érdekében tömegesen mennek borsodi városba, és mindent dokumentálni fognak.
A választási megfigyelők párttagokból, aktivistákból, szimpatizánsokból kerülnek ki.
Az ellenzéki politikus arra kérte az ózdiakat, hogy ne hagyják magukat megzsarolni, megvásárolni. Hozzátette: bizakodva várják az eredményeket.
Mirkóczki Ádámot kérdezték az internetadó elleni keddi tüntetésről is. Jelezte, hogy támogatják a civilek céljait, és a szervezők kérésének megfelelően mellőzik a demonstrációkon a pártpolitikát, de jelen vannak. Értékelése szerint a tömeg jól mutatja, hogy az embereknek elegük van a kormány hatalmi arroganciájából. A szóvivő egyúttal elítélte az újságírókat, televíziós stábokat érő inzultusokat.
(MTI)