Ma még talán elképzelhetetlennek tűnik, ám néhány évtizeden belül nagyon is valóságossá válik, hogy betiltsák a benzines és a dízel autók árusítását.
A Car And Driver értesülései szerint Amerikában nyolc állam: Rhode Island, Kalifornia, Connecticut, Maryland, Massachusetts, New York, Oregon és Vermont csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy csak és kizárólag zéró emissziós járművek szeljék az utakat. Hasonló döntés született Európa négy, meghatározó országában: Németország mellett az Egyesült Királyság, Hollandia és Norvégia is úgy döntött, elektromos autókra vált.
Mindez azt jelenti, hogy 2050-re jelentős mennyiségű, hagyományos hajtáslánccal szerelt autó tűnhet el a piacról, az autógyártókat pedig még inkább arra sarkallják, hogy elektromos autók fejlesztésén és gyártásán gondolkodjanak. Például úgy, ahogy a Ford tette - a cég minden idők legnagyobb fejlesztésbe kezd.
A cél az, hogy az autók által kibocsátott szennyezőanyagokat globálisan 40 százalékkal csökkentsék, ezzel is gátat szabva a tengerszint és -hőmérséklet emelkedésének.
(HVG nyomán)