2018. október 16., kedd, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:11 Újabb börtönbüntetés vár Egyiptom előző elnökére21:06 Salvini két afrikai miatt vár magyarázatot Macronéktól20:36 "Mostantól Magyarország semmit sem tehet Kárpátalja területén anélkül, hogy arról tájékoztatná az ukrán kormányt"20:18 Az orosz ortodox egyház megszakítja kapcsolatait a konstantinápolyi patriarkátussal19:34 A botrányok hatására felfüggesztették az együttműködési tárgyalásokat a "XXI. századiak"19:08 Szabó Balázs: több száz jobbikos kaphatott százezreket, hogy támogatásként befizessék a pártkasszába18:33 Pompeo Szaúd-Arábiába megy, hogy megkérdezze a királytól, ugye nem ők ölték meg az újságírót18:09 Migránsok további ezrei mennek élősködni Németországba családegyesítés címén17:55 Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart17:41 Észtország kártérítést követel Moszkvától a szovjet megszállás miatt17:02 Jövőre indul a hazai fegyvergyártás16:44 Budaházy: el a kezekkel a nemzeti ellenállástól!15:54 Állatkertben akart medvével szelfizni egy nagyon okos román lány - már jobban van15:35 Megfeneklett a tárgyalás, Brüsszel a megállapodás nélküli brit kilépésre is felkészül15:17 A szíriai terroristák folytatni akarják a harcot - Aszadék állnak elébe
24 óra legolvasottabbjai

Bevándorlóbűnözés, Külföld :: :: Hozzászólások

Meggyilkolt egy 11 éves kislányt a "menekült", de a merkeli hatóságok megvárták, amíg egy zsidó lánnyal is végez

Irakban a rendőrség elfogta a 20 éves ’Áli Bassárt, aki ellen a német rendőrség adott ki nemzetközi elfogató parancsot. Az elfogás előzményeként több mint két héttel ezelőtt a Németországban elutasított menedékkérőként élősködő ’Áli Bassár egy 35 éves török sáskával együtt a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartománybeli Wiesbaden mellett megerőszakolt, majd megfojtott egy Susanna Maria Feldmann nevű 14 éves zsidó lányt. A német rendőrség és a politikusok először arra gyanakodtak, hogy a lányt antiszemita indítékból erőszakolták meg, majd gyilkolta meg az iraki „menedékkérő” – írja az izraeli Jediot Áháronot és a Londonban megjelenő Es-Sárk el-Auszát című arab nyelvű napilap.
Zoom
Susanna Maria Feldmann
A 14 éves Susanna Maria Feldmann a Rajna-menti Mainz tartományi főváros zsidó közösségének tagja volt, akinek holttestét több mint két héttel az eltűnése után a német rendőrség csak egy önként jelentkező informátor segítségével találta meg. A lány édesanyja már az eltűnés éjszakáján kapott egy SMS-t, amelyben ez állt: „A barátommal elutaztam Párizsba, s két-három hét múlva jövök haza.” Az anya már ekkor értesítette a rendőrséget, ám a hatóság csak jó egy héttel később kezdett a lány utáni nyomozásba. A rendőrség azzal hárította el az azonnali kutakodást – valószínűleg jogosan –, hogy Susanna hosszabb-rövidebb időre már a múltban is el szokott maradni a szülői házból.
Zoom
A rendőrség tehát jó két héttel az első szülői bejelentés után kezdett nyomozásba, ami untig elég volt arra, hogy a gyilkosság első számú gyanúsítottja, ’Áli Bassár, a szülei és öt fivére repülőgépre üljön és angolosan távozzon Németországból. A család tagjai hamis névre kiállított útlevéllel Törökországon keresztül visszamenekültek a hazájába, Irakba. A gyilkos és családja 2015-ben érkezett – Magyarországon keresztül – Angela Merkel birodalmába, ám 2016 decemberében a német hatóságok kiderítették, hogy ’Áli Bassár és családja nem jogosult a menekültstátuszra. Csakhogy a család beadta a fellebbezést, s ezért tovább maradhattak az eszetlenek honában. A német hatóságok még akkor sem gyorsították föl a kitoloncolás folyamatát, s nem zárták rács mögé ’Áli Bassárt, amikor egy a menekültszállón velük lakó 11 éves kislány meggyilkolásának első rendű gyanúsítottja lett. A „willkommenező” hatóságok hagyták, hogy tovább gyilkoljon.
Zoom
Áli Bassár
Susanna Maria Feldmann 14 éves lányt a 20 éves iraki ’Áli Bassár és egy 35 éves török sáska még május 22-én megerőszakolta, majd fojtotta meg Wiesbaden város közelében, majd sietősen elhantolták az autóút melletti erdős, cserjés területen a bozótban. A holttestet három nappal ezelőtt találták meg a rendőrök egy 14 éves szintén sáska információja alapján. A meggyilkolt lány ismerősei a német sajtónak elmondták, hogy Susanna Maria Feldmann szeretője volt az iraki férfinak. Németországban az elmúlt években nem Susanna meggyilkolása az első eset arra, hogy fiatal német lányok összeszűrték a levet a sáskákkal, amely végül aztán a halálukhoz vezetett. Ez utóbbi gyilkosságot bonyolította az a tény, hogy a 14 éves lány egy mainzi zsidó család gyermeke volt, s ezért aztán a holttest megtalálása után rögtön fölvetődött az antiszemita indíttatás „alapos gyanúja”.
Zoom
A lány holttestét kereső rendőri egység Wiesbaden mellett
A német rendőrség a holttest megtalálása után azonnal letartóztatta a török tettestársat, míg a családjával együtt kereket oldott iraki ’Áli Bassár ellen nemzetközi elfogató parancsot adott ki. Irak északi, kurdisztáni országrészében pénteken hajnalban két órakor a kurd biztonsági erők el is fogták a Németországból családostul elmenekült ’Áli Bassárt, aki az Erbil, Kurdisztán közigazgatási központjában történt első kihallgatása során elmondta, szó nincs „antiszemita indíttatású” bűncselekményről, mert a gyilkosságot a lánnyal való veszekedés következtében követte el.
Mindenesetre, Horst Seehofer (CSU), Németország szövetségi belügyminisztere ma már köszönetet is mondott a kurdisztáni hatóságoknak a gyors és eredményes munkáért.
Hering József – Kuruc.info
Frissítés: Különleges rendőri egység repülőn szállította vissza Németországba a kétszeres gyilkost
Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter tegnap közleményben bejelentette, hogy a német rendőrség különleges egysége az iraki Kurdisztánból Németországba szállította a 14 éves Susanna Maria Feldmannt meggyilkoló, s a bűncselekmény elkövetése után, mintegy két héttel ezelőtt, családostul Irakba visszaszökött ’Áli Bassár nevű 20 éves fiatalembert. A kurd hatóságok által elfogott személy már a kurdisztáni rendőrségen beismerte a gyilkosság elkövetését, s ezért Irak gyorsított eljárásban ki is adta Németországnak – írja az El-’Álám nevű iráni arab nyelvű hírtévé honlapja.
Zoom
Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter (CSU) szombaton este közleményben adta hírül, hogy Berlin kérelmének eleget téve az iraki hatóságok gyorsított eljárásban kiadták a 14 éves mainzi lány gyilkosát, a 20 éves ’Áli Bassárt. Tárik Áhmád, az iraki kurdisztáni Dahúk város rendőrkapitányságának parancsnoka a sajtónak elmondta, hogy a Németországból Törökországon keresztül Észak-Irakban a német hatóságok elől családostul hazaszökött ’Áli Bassár a kurdisztáni közigazgatási székváros, Erbil repülőterén landolt jó két héttel ezelőtt, ám a meggyilkolt lány holttestének két nappal ezelőtti megtalálása után, s a német rendőrség által kiadott nemzetközi elfogatóparancs nyomán a kurdisztáni rendőrség gyorsan felderítette a hollétét, majd letartóztatták.
Zoom
A német hatóságok ’Áli Bassár kiadatását, pontosabban a gyilkos fiatal Németországba szállítását – ismerve a közel-keleti viszonyokat – nem bízták a véletlenre, hanem egy gyakorlott különleges egységet és kisebb repülőt küldtek érte Kurdisztánba. Horst Seehofer belügyminiszter a fentebb említett közleményében azt írja: „Örülök, hogy a gyilkossággal gyanúsított személy már Németországban van.”
Zoom
A német rendőrség is megerősítette a kurdisztáni Dahúk város rendőrparancsnokának az állítását, miszerint ’Áli Bassár bevallotta, hogy május 23-án késő este Wiesbaden város mellett egy már két nappal ezelőtt Németországban őrizetbe vett török sáskával együtt megerőszakolták Susanna Maria Feldmannt, majd megfojtották, és az autóúthoz közeli térségen holttestét a bozótban eltemették. A kurdisztáni rendőrparancsnok szerint a gyilkos beismerte a gyilkosság elkövetését, ám azt határozottan tagadta, hogy tettének bárminemű antiszemita vagy rasszista indítéka lett volna. Állítása szerint a lánnyal vitába keveredett, mire az a rendőrség kihívásával fenyegette meg, s hogy ezt ne tehesse, a sáska megfojtotta.
Zoom
Áli Bassárt egy német különleges rendőri egység Kurdisztánból visszaszállítja Németországba (fotók: Német Szövetségi Rendőrség)
Zoom
Frankfurtból Wiesbadenbe már helikopterrel utaztatták a gyilkost (fotó: Reuters)
H. J. – Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready