2012. november 26-án, 12.00 órától a rendőrség által tudomásul vett demonstrációt tartanak otthonvédők a Budapest IV. kerület Zichy Mihály u. 7-nél. Újra egy kilakoltatásra ítélt család mellett kell kiállnunk. Embertelen és tűrhetetlen, amit ellenük elkövetni készülnek. A kilakoltatásra ítéltek egyike Gecse Mária, aki agyvérzésen esett át, így súlyosan mozgássérült, kommunikálni pedig csak nehezen tud. Többen ismerhetik az olvasók közül, kerekesszékén a "Szabadságot Budaházynak" feliratú matrica látható, többször lehetett látni nemzeti rendezvényeken, mikor valamely hozzátartozó kitolta, mert a járókerettel csak a lakáson belül képes közlekedni.

Gecse Máriát és családját 2012. november 26-án 14:00 órakor a Budapest IV. kerület Zichy Mihály u. 7. földszint 3. alatti lakásból az Újpesti Vagyonkezelő Rt. ki akarja lakoltatni az utcára. Mária 2010-ben súlyos stroke eseményen esett át, ennek következtében maradandóan súlyos mozgáskorlátozott állapotba került. Ellátásáról nem tud segítség nélkül gondoskodni. Amennyiben a kilakoltatás megtörténik - nem túlzás -, életveszélybe kerülne.
Mária kérte a Újpesti Önkormányzattól és az Újpesti Vagyonkezelő Részvénytársaságtól, hogy rendezzék a jogállását, kapja meg a bérleti jogot. A bérleti szerződés megkötése helyett felajánlották, hogy a lakást eladják neki. Az Újpesti Vagyonkezelő Részvénytársaság küldte ki egy ingatlanbecslőként is működő alkalmazottjukat, aki elkészítette az értékbecslést, mely során 6.800 000 Ft-ban állapították meg a lakás értékét. Mária a Felsőzsolcán lévő ingatlanának eladásából kívánta a vételárat kifizetni, mely volt férjével közös tulajdonú épület volt. Mária özvegy, férjét 2011 végén veszítette el, és a hagyatékátadó végzés a mai napig nem született meg. Emiatt a felsőzsolcai ház eladása késedelmet szenved.
Az eladási ajánlat megtétele után az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. és Újpest Önkormányzata „tisztességes” módon végrehajtást kezdeményezett Mária ellen a lakás kiürítése érdekében.
Miután 15 évig nem volt rendezve az 54 m2-es lakás tulajdonviszonya, most hirtelen a tél beállta előtt valamiért ez nagyon fontos lett számukra.
Tudni kell, hogy december 1-től lép életbe a kilakoltatási moratórium, így amennyiben 26-án a kilakoltatás nem vezet eredményre, Gecse Máriáék esélyt kaphatnak a dolgok megnyugtató rendezésére.
Az otthonvédő megmozdulás a Facebook-on is terjeszthető:
https://www.facebook.com/events/372743686145335/