Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden18:45 Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban18:22 Törökországból egészen Lengyelországig jutott kamionnal egy 34 egyedes sáskarakomány17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Anekdoták a "legnagyobb magyarról" - gasztronómia és politika

Reklám

Min látszik meg a magyar?
Gróf Széchenyi István katonáskodási évei óta egész 1846-ig nem fordult meg a Tisza környékén, de híre, mint mindenütt, ott is elterjedt volt, s nevét a legszegényebb kunyhókban is jól ismerték. Midőn először híre futott, hogy a jeles férfiú odaérkezik, ezrenkint tódult a nép, hogy őt színről színre lássa. Valószínűleg azt képzelték, hogy atléta termetű, Wesselényi stentor hangjával bíró, atillával, sarkantyúval s az igazi magyar más efféle kellékeivel pompázó férfiút fognak látni; azért - mint Széchenyi később nevetve mesélte - nem kevéssé csodálkoztak, midőn a középnagyságú vállakon nyugvó borzas fejet s a halvány sárgásbarna arcot, és kissé idegenszerű öltözékét megpillanták.
- Csak miután leültem - folytatta Széchenyi, s egy tál hatalmas megpaprikázott gulyáshúst a megfelelő bormennyiséggel együtt magamba temettem, kiáltottak fel: „De már ez mégiscsak magyar ember!”
Hasznossá tenni vagy felakasztani
Egy ízben gróf Széchenyi Metternich hercegnél a magyar ügyek felől beszélgetvén, utóbbi kikelt Kossuth agitációi miatt, s az ellenzéket nyugtalan szellemmel vádolta. Ekkor Széchenyi, elismerve a herceg megjegyzéseinek igazságát, azt tanácsolta, hogy Kossuthtal szemben más politikát kell követni.
- Minő politikát? - kérdé Metternich.
- Hasznossá kell őt tenni - mondá a gróf.
- S ha nem lehet? - tudakolá a herceg.
- Akkor felakasztani - válaszolá Széchenyi hidegen a vállát vonítva.
Bölcs államférfiúi gondolat. Egyúttal jó recept napjainkban is, az aktuális nevek behelyettesítését a kedves olvasóra bízom.
Közzétette: Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready