Popély Gyula felvidéki történész, egyetemi tanár, a 2010-es országgyűlési választásokon a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje jogerősen megnyerte az egyik perét az őt, a Jobbikot és boldog-boldogtalant ügynököző, nácizó, fasisztázó és nyilasozó Stoffán György újságíró ellen. A két nappal ezelőtt közölt hírünk kiegészítéseként újabb fejleménye van a jelek szerint félkegyelmű, a Jobbikot is évek óta mocskoló Stoffán ámokfutásának: Székesfehérváron a korábbi fölháborító viselkedése miatt kitiltották az ellene folyó további perek tárgyalásáról.

Stoffán György
Stoffán György bizonyos újságírói körökben mostanában fölháborodottan meséli, hogy Magyarországon a Jobbik nevű "fasiszta-nyilas-náci" párt már a bíróságokra, a bírókra is kiterjesztette befolyását, s ez az oka annak, hogy figyelmen kívül hagyják a felvidéki Popély Gyula "csehszlovák ügynöki" múltjára és utcai verekedő jelenére vonatkozó, az ő oknyomozó újságírói tevékenységének köszönhetően föltárt tényeket. Most fölháborodottan és vérig sértve, már a magyar állampolgárságáról való lemondással is fenyegetőzve, "nyilas bosszúként" kommentálja az elfogadható bizonyítékokkal nem alátámasztott vagdalkozásai miatt, személyiségi jogok, a jó hírnévhez való jog megsértése címén ellene indított bírósági pereket.
Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei önkormányzati képviselője a Stoffán Györggyel kapcsolatos, két nappal ezelőtti írásunkra reagálva megerősítette: a mostanában már szinte mindenkit lenácizó, lefasisztázó, lenyilasozó Stoffán igenis hazudott, amikor a bíróságon azt állította, hogy 2010-ben az országgyűlési képviselőválasztások idején a MIÉP weblapja, majd annak nyomán más sajtóeszközök a tudta és beleegyezése nélkül közölték le a Vona Gábornak és neki, Árgyelán Jánosnak írt, illetve a tőlük kapott leveleket.

Stoffán, aki a bíróság fasizmusa miatt lemond a magyar állampolgárságáról
A mostanában perek tárgyát képező, s a sajtóban is megjelentetett magánlevelek szövegéből eddig nem derült ki: Stoffán György előre beígérte Vona Gábornak és Árgyelán Jánosnak, hogy igenis leközli a Popély Gyula "csehszlovák ügynöki" mivoltára vonatkozó, mint később kiderült, semmivel és senkivel nem alátámasztott, teljesen alaptalan, magánéletbeli személyes bosszúra visszavezethető vádjait. Akkoriban, 2010-ben, a választások előtti és utáni időben a rájuk nehezedő feladatok elvégzése közben nyilván Vona és Árgyelán egyaránt úgy gondolták, hogy nem érdemes több idő vesztegetni egy eszement ember vádaskodásaira.
Árgyelán János most azonban idézi a neki írt Stoffán-levél eddig ismeretlen részletét: "A fent említett ügyet a sajtó nyilvánossága elé tárom (...) a választások után, a dokumentumokat és a hangfelvételeket nyilvánosságra hozom, illetve Vonának írt levelemmel, valamint az Önnek írt válaszommal együtt" - írta annak idején Stoffán mindkét címzettnek, ám ígérete ellenére nem várt a 2010-es választások végéig, hanem 2010. április 13-án a Jobbikot a konc reményében ekkor már Fidesz-zsoldban mocskoló MIÉP-portálon megjelentette a leveleket és az azokat magyarázó, "ideológiai alapokra helyező" kiegészítő újságcikkével együtt. Perdöntő, komoly dokumentumokról, de főleg a szintén beígért hangfölvételekről persze szó nem volt. Stoffán a bíróságon viszont azt állította, hogy tudta és beleegyezése nélkül láttak napvilágot az ominózus magánlevelek, amely állítást Popély Gyula jogi képviselője és maga a bíróság logikai érveléssel is megcáfolta.
A Popély Gyulát, a Jobbikot, a magyar bíróságot és egész Magyarországot a hazai és nemzetközi, szélsőségesen magyarellenes személyek, szervezetek szófordulataival élve rágalmazó Stoffán Györgyöt időközben "kiutasították a tárgyalóteremből", ami magyarul és közérthetőbben gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Popély Gyula által indított újabb perek (miután Stoffán a mai napig nem hagyott föl a sajtóbeli rágalmazásaival - M. Á.) bírósági tárgyalásain a felvidéki magyar hazafit "tótozó" és egyéb jelzőkkel illető, a bíróságon időnként őrjöngő újságírónak ezután csak a jogi képviselője lehet jelen a tárgyalóteremben. A bírósági döntést valószínűleg Stoffán Györgynek a Székesfehérvári Törvényszék jegyzőkönyvében is olvasható eszement megnyilatkozása váltotta ki.
Zoom
Bírósági jegyzőkönyvrészlet Stoffán nácizásáról
Stoffán egyébként a vele foglalkozó legutóbbi írásunk nyomán gyáván törölte az egyik felvidéki hírportálra nemrégiben beírt, ismét Popély Gyulát, a Jobbikot rágalmazó két kommentjét, s helyettük egy új, visszafogottabb hangvételű hozzászólást írt, ám mi megfelelő módon mentettük az esetleg egy újabb per tárgyát képező, alaptalan vádaskodásokat tartalmazó korábbi, eredeti bejegyzéseit:
Zoom
A "nyilas" Jobbik befolyása alá került, a "nácizmust és a fasizmust támogató" magyar bíróságról még csak annyit, hogy Stoffán követelésére korábban kitiltották a székesfehérvári tárgyalóteremből a perről tudósítani kívánó újságírókat, így például Siklósi Beatrixot, az Echo TV akkori munkatársát és Hering Józsefet, portálunk cikkíróját.
Mikó Áron - Kuruc.info