A 444 nevű zsidó blog néhány mindig igazat mondó rejtett erőforrás bájos kis történetét közli, miszerint elverték őket a csúnya fekete egyenruhás nácikok, miközben békésen ballagtak hazafelé az emberi szabadságjogok kiteljesedésének sine qua nonjáról, vagyis a Budapest Pride-ról. Megtudhatjuk azt is a riportból, hogy a helyszínre érkező rendőrök természetesen az "áldozatokat" igazoltatták, csakis azért, mert cigányok.

Derdák Tibor és "párja" Orsós János már régi ismerősünk
A blog teljesen életszerű, kedves kis történetét az alábbiakban változtatások nélkül közöljük.
Szarrá lesztek verve, cigány buzik!
Szombat este fél 7-kor Orsós János ismerőseivel, Derdák Tiborral és egy harmadik társával, Lászlóval hazafelé tartott a Budapest Pride-ról. A tüntetés a képviselői irodaház előtt ért véget, onnan indultak a Nyugati tér felé, amikor belefutottak vagy harminc fekete ruhás, gárdista kinézetű alakba, akiket Orsós nemes egyszerűséggel csak náciknak nevez.
“Először csak kiabáltak, hogy szarrá lesztek verve, cigány buzik” − mondta Orsós. − Mi lehajtottuk a fejünket, és mentünk tovább, mintha nem nekünk szólna az egész. Aztán csak azt láttam, hogy Tibort elkezdik ütni, láttam, ahogy arcon ütik ököllel. Lászlót hátba rúgták, leesett a földre, aztán fejbe rúgták.”
“Te cigány buzi, ne tagadd, hogy a buzifelvoulásról jössz, láttuk, ahogy táncoltál egy kamionon” – mondták az egyenruhások Orsós.
“Nem táncoltam kamionon, nem olyan az alkatom” − pontosított később telefonon János.
“Valahonnan megjelent vagy 15 rendőr, nem tudom, látták-e, mi történt. És elkezdtek minket igazoltatni. Mondtam, hogy legyenek szívesek őket igazoltatni, itt ők szarrá vertek minket, de egy nevet sem írtak föl. A mi adatainkat felírták.”
“Mi mentünk tovább, és a Nyugati aluljárónál megláttuk ugyanazokat a nácikat, akik elállták a lejáratot. Voltak ott rendőrök is, mi mondtuk nekik, hogy itt vannak, akik ütöttek bennünket. Mire egy rendőr közölte velem, hogy ne provokáljak, és elkezdett vagy tizenöt méteren keresztül lökdösni.”
“Baromira féltem” – mondta Orsós, aki 39 éves, és pedagógusként dolgozik a Dzsaj Bhim buddhista közösség vezetőjeként. Derdák Tibor a sajókazai Dr. Ámbédkar gimnázium igazgatója. Két Pride-os papírzászló volt náluk, ebből lehetett sejteni, hogy a felvonulásról jöttek.
István szerint a verekedés alatt elindult feléjük három “magyar asszony”, talán hogy segítsenek, de a fekete egyenruhások láttán elfutottak.
A három sértett szombat este a Fiumei útra ment látleletet vetetni.
A rendőrség későbbre ígért választ az ügyben, mihelyt megérkezik, közzétesszük.
Frissítés: A rendőrségi közlemény a Gárda-fantom legújabb gaztettéről
A Budapest V., Szent István körúton 2013. július 6-án 18 óra 30 perc körüli időben egy állampolgár intette le az ott haladó rendőrségi gépjárművet és elmondta a rendőröknek, hogy egy nagyobb csoport konfliktusba került három személlyel, akiket inzultáltak. A három személy közölte, hogy a csoport már eltávozott tagjaival szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki, egyiküket megütötték, mindhármukat leköpték. A rendőrök kérdésére közölték, orvosi ellátást nem igényelnek, rendőri intézkedést nem kérnek, a támadóik a helyszínről már eltávoztak.
2. frissítés: Sikkasztó ex-SZDSZ-es képviselő és buddhista cigány köcsögje a Gárda-fantom legújabb áldozata
Megszellőztetik "a nagy hírt" egy underground blogocskán, majd onnan átveszi és pajzsra emeli a "tényeket" a fősodratú - ügyes trükk ez, de már ismerjük. Hasonló esettel állhatunk szemben most is. Ha már egyszer a hermetikusan elzárt "népünnepélyt" nem érte (nem érhette) támadás, legalább a "nácimagyarokba" rúgjanak egyet a szabadság élharcosai. Mostanra a "mértékadó" portálok a Benedek Eleket is megszégyenítő "cigányveréstől" hangosak.
De hogy pont két régi ismerősünk, Orsós Jani és Derdák Tibi fogja a reklámarc szerepét betölteni, az mégis túlzó egy kicsit. Értjük mi azt, hogy a rajvédőknek "értelmiségi cigányokat" kell mutogatni a "faék egyszerűségű gyűlölködőkkel" szemben, ezért nagy nehezen előkotortak egy "roma pedagógust", aki ráadásul egy buddhista közösség vezetője is, illetve egy volt SZDSZ-es országgyűlési képviselőt, aki - nem mellesleg - portálunk betiltásán is fáradozott már annak idején.
Jani és Tibi egyébként egy "párt" alkottak korábban, de a jelek szerint újból összemelegedtek. Bizonyára azért, hogy jó példát mutassanak féltve őrzött tanítványaiknak. Derdák ugyanis a sajókazai Dr. Ámbédkar Iskola igazgatója, Orsós pedig az intézmény fenntartójának, a Dzsaj Bhím nevű buddhista közösségnek a vezetője.

Ritka pillanat: Derdák "hölgykoszorúban"
Ez a kellemes kis összefonódás igen jövedelmező is az "áldozatoknak". Derdák keze alatt 2007-ben tűnt már el 19 millió forint közpénz, de nemrég saját munkatársait is meglopta, fejenként 20-30 ezer forintokkal. A fiatal cigány fiúkra gerjedő Derdák piszkos ügyeiről itt, itt vagy akár itt is olvashat a kedves érdeklődő.
Orsósból egyébként Derdák csinált korábban kollégiumi nevelőtanárt (Janinak akkor még érettségije sem volt, de ez a fajtája esetén nem meglepő). Derdák "kedveseként" közoktatási szakértő lett, majd levelezőn végül leérettségizett a buddhista közösség köcsög vezetője. Azóta öntudatos jogvédővé is vált, még egy fiatal lányt inzultáló (hiába, no, saját nevelés) tanítványai mellett is kiállt, mert szerinte csakis cigányságuk miatt zaklatták őket a rendőrök.
Zoom
Orsós Jani lesben állva
A lényeg az, hogy ilyen szavahihető, becsületes mintapolgárokat vert laposra tegnap a Gárda-fantom.
Ha nem mindenki számára lenne kristálytiszta a cigányverés minden egyes részlete, akár fel is hívhatja az érintetteket, hátha megnyugtató információkkal tudnak szolgálni az őket körülvevő, közben alakzatban vonuló feketeruhás nácikról (nem vicc, a Népszabadságnak ezt nyilatkozták!).
Az "áldozatok" elérhetősége:
Derdák Tibor - 30/830-2029 derdak@ambedkar.hu
Orsós János - 30/830-2026 orsos@jaibhim.hu
Tibi és Jani nem mernek hazamenni
(Kuruc.info)
3. frissítés: A hazai elhatárolódó kórus már összeállt, jöhet a nemzetközi sárdobálás
Török Zsolt, az MSZP szóvivője közleményében azt írja, szolidárisak "a bántalmazottakkal és mindazokkal, akiket a szélsőjobboldal rendszeresen rettegésben akar tartani. Elítélünk minden erőszakos cselekedetet, így most a Derdák Tibort, Orsós Jánost és kollégájukat ért atrocitást is. Szégyen, hogy ilyen megtörténhet, mint ahogyan szégyen az is, hogy Európa nagyvárosaiban 50-100 rendőr sem kell a tegnapihoz hasonló rendezvény biztosítására, míg hazánkban dupla kordonnal és mintegy ezer rendőrrel kell távol tartani a békés polgároktól a megvadult szélsőjobb homofób, fajgyűlölő, identitászavaros tagjait."
Szolidaritásáról és együttérzéséről biztosítja a "megtámadottakat" a Demokratikus Koalíció is, szerintük a kormány "a gyakorlatban együttműködik a Jobbikkal, és a demokrácia legnagyobb szégyenére eltűri az újfasiszta bűnszövetkezeteket." A párt úgy véli, "nem iskolarendőrségre, nem szegényeket sújtó értelmetlen rendeletekre és törvényekre van szükség, hanem a szélsőjobboldali gárdák, a neonáci hordák betiltására".
Schiffer András, az LMP társelnöke szerint gyáva, gyalázatos és alávaló minden ilyen "támadás": "Tarthatatlan az, hogy Budapest központjában harminc verőlegény szabadon bántalmazhat békés tüntetőket, és tarthatatlan a rendőrség viselkedése, hogy nem áll ki egyértelműen az áldozatok mellett."
Az Együtt-PM is együttérzését fejezi ki és elítél "mindenfajta erőszakot" Szerintük "a sértettek elmondása alapján fennáll a közösség tagjai elleni, csoportosan elkövetett erőszak bűncselekményének megalapozott gyanúja, ami akár nyolc évi börtönnel is büntethető és közvádra üldözendő."
Az Amnesty International szerint a tegnapi napot "beárnyékolja egy homofób és rasszista támadás", ezért "felszólították" a rendőrséget, hogy alaposan vizsgálja ki az esetet - olvasható az Index összeállításában.
4. frissítés: Ismét árnyékra vetődtek a rajvédők: a "szarrá vert" "áldozatok" hazudnak mint a vízfolyás
A BRFK adatgyűjtést folytat annak megállapítása érdekében, hogy 2013. július 6-án 18 óra 20 perc körüli időpontban megvalósult-e a közösség tagja elleni erőszak bűntette a Budapest Pride Felvonulásról távozó három férfi sérelmére - olvasható a rendőrség közleménye a BRFK honlapján. Alább a folytatás.
Mint ismeretes, 2013. július 6-án a három férfi egybehangzóan közölte a Budapest V., Szent István körúton a rendezvény biztosításában résztvevő rendőrökkel, hogy támadóik nincsenek a helyszínen, róluk személyleírást adni nem tudnak, orvosi ellátásra nem tartanak igényt (a rendőrök a három közül az egyik férfin láttak sérülést, a felső ajkán halvány bőrpírt). A rendőrök a támadókat – mivel a sértettek elmondása szerint nem voltak a helyszínen – nem tudták igazoltatni, nem tudták előállítani.
A támadók egy későbbi időpontban történt azonosítását a megtámadott három férfi egyikének sajtóban megjelent közlésén kívül jelenleg semmilyen adat, információ nem támasztja alá. Mivel a sértettek nem tudtak személyleírást adni támadóikról, így aggályos, hogy később egyikük mi alapján tudta őket azonosítani.
A rendőrség – mivel a sértettek elhagyták a fővárost – már 2013. július 6-án megkísérelte beszerezni a sértettek sajtóban közölt sérüléseiről a látleletet, azonban a sértettek nyilatkozataiban megnevezett egészségügyi intézmény azt közölte a rendőrséggel, hogy a sértettek még orvosi vizsgálatukat megelőzően onnan eltávoztak, részükre látleletet nem adtak ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi: példák hosszú sora bizonyítja, hogy a jogszabályok keretei között határozottan és következetesen fellép minden olyan megnyilvánulás ellen, amely megvalósítja a közösség tagja elleni erőszak bűntette tényállását bármely közösség vagy annak tagja sérelmére. Ennek azonban egyik elengedhetetlen feltétele a sértettek együttműködése.
Bővebb infó az "áldozatokról" és a sajókazai "buddhista cigányokról":