2020. április 6., hétfő, Vilmos, Boglárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:12 A marokkói király amnesztiával harcol a koronavírus ellen22:53 Kórházba szállították a brit miniszterelnököt22:48 Tónus IX: öld meg a bankot!22:28 Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint "ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk"22:07 Dániel Péter antifasizmusától Donáth Anna rasszizmusáig - Heti progresszió (XXII.rész)21:26 Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak20:53 Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába20:21 Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma20:04 Megölte egyéves kislányát egy budapesti nő19:45 Csehország francia betegeket gyógyít19:21 Kevesebb halott egy nap alatt, de ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban 18:58 Meghalt 108 éves korában "az allergia nagyapja"18:46 Toroczkai: koronavírus és a propagandaháború - fontos, hogy ne üljünk fel sem az orosz, sem a kínai, sem az amerikai propagandának17:59 Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja17:37 Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Holokamu ::

A holokauszt hívei holokausztcáfolók lennének? Egy érdekes birkenaui fotó

Reklám

Nagyon érdekes ez a kép. Nyilván azért teszik közzé a holokauszt történészei, hogy ezzel is igazolják a sokkoló borzalmat, ami Auschwitz-II-ben várt a deportált zsidókra: hatalmas és kavargó embertömeg a szelekciós rámpa környékén, a távolban sejtelmes és hátborzongatóan szétterülő füstfelhő.

Csakhogy van a fotóval egy aprócska kis probléma. Akinek van birkenaui terepismerete, és figyelmesen végigjárta a lágert, ráadásul szemfülesen végighallgatta az idegenvezetői tájékoztatást, az rögtön látja, mi a gond a képpel: rajta ugyanis az őrök épp a kijárat felé terelik a foglyokat, a gázkamrák pedig az idegenvezetés közlése szerint épp az ellenkező irányban, a foglyok háta mögött helyezkedtek el, egyébként jóval az embertömeg mögött, a fotón már nem látható terepen.
A bejárati épülettömb körül kavargó füst – ráadásul jól látható módon – nem annak kéményeiből árad, hanem az építmény előtti szabad területről száll fel. Ebből a tényből minimum két dolog következik: vagy meghibbant a Birkenauban szolgálatot teljesítő SS-állomány, s közvetlenül a szolgálati épület előtti téren holmi gigantikus szemét- vagy szalmaégetésbe fogott, előidézve ezzel egy hatalmas tűzvész reális lehetőségét, vagy a másik – sokkal valószínűbb verzió – szerint a kép retusált, manipulált hamisítvány, s a füstnek látszó sötét foltokat utólag gondos kezek hamisították rá.
Végül is tehát zseniális a fideszes ötlet a bevezetendő kötelező auschwitzi középiskolás túráról: tényleg el kell zarándokolni Birkenauba mindenkinek, hadd lásson, gondolkodjon és tanuljon a magyar: ha tanár, ha diák, ha csupán egyszerű, érdeklődő állampolgár! Csak nehogy bumerángként üsse fejbe annak kiagyalóit!
Lipusz Zsolt – Kuruc.info
Frissítés: Gyanús egyenruhaviselet - a szerző kiegészítése
A kép hamisítvány volta mellett azonban a legfőbb, kardinális bizonyíték a következő: az előtérben jól láthatóan megjelenő két egyenruhás személy minden kétséget kizáróan nem német. Ilyen uniformist az SS-állomány soha nem viselt, ráadásul a két katona testalkata, megjelenése, továbbá igénytelen, hanyag, alakiatlan egyenruhaviselete is azt bizonyítja, hogy a két alak soha nem szolgálhatott az SS kötelékében. Ennyit a kép "hitelességéről".
Kapcsolódó: Nosztalgiakampány
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready