Szörnyű titkokról beszélnek Vácszentlászlón, azon a településen, ahol néhány napja meghalt egy cigány, miután fagyállóval kevert bort ivott, amelyet egy helyi gazdától lopott el. Sz. Sándor napokig szenvedett, mielőtt meghalt.
Miután ugyanis felhörpintette a halálos innivalót, még hazament, és csak a borozás után két nappal került kórházba, de akkor már kómába esett, és napokkal később meghalt. Az is elképzelhető, hogy mivel rendszeresen kábítószerezett, környezete és ismerősei azt gondolták, hogy most is belőtte magát.
A tolvaj Budapestre, a Péterfy Sándor Utcai Kórházba, Zacher Gábor toxikológus főorvos osztályára került, a vérvizsgálat szerint fagyálló okozta a halálát.
A főorvos elmondta, hogy a dimetilalkohol-mérgezés tüneteit egy laikus könnyen összekeverheti a részegséggel vagy a kábítószer hatásával. A betegek ugyanúgy dülöngélnek, összevissza beszélhetnek, hallucinálhatnak is.
A rendőrség a halál után elrendelte Sz. Sándor soron kívüli boncolását. Információk szerint nemcsak a fagyállómérgezésre utaló jeleket, hanem külsérelmi nyomokat is keresnek a szakértők a testén.
– Ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, az esettel kapcsolatban mást nem közölhetek – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A gazdánál, P. Gyulánál lefoglalt bor összetételét is elemzi a rendőrség. Ha Sándor halálát valóban a bor okozta, kimutatható benne a vegyszer. A gazda szerint viszont lehetséges, hogy a tolvaj olyan kannában vitte el a hordóból az italt, amelyben korábban fagyálló vagy más vegyszer lehetett, ő azt mondja, nem tett mérget a borába. Gyula kertjét mindenesetre a rendőrök átkutatták, órákig tartott, amíg végigfotózták azokat a helyszíneket is, ahol beszökött a tolvaj.
(Blikk nyomán)