Közeleg az EP-választás, s akik eddig semmiféle munkát nem végeztek a tízezer euró fölötti fizetésükért, most megpróbálják eljátszani, hogy ők bizony hasznos politikusok, nem csak holmi élősködők. (Különösen bizonygatásra szorul ez, ha ráadásul még liberális származású is az ember, mint Tamásunk.)
Így hát az ugróiskola-bajnok, akiről mandátuma alatt csak annyit lehetett hallani, hogy néha a női nemi szerv, a közösülés, a sperma és társaik vulgáris neveit írja ki Twitter-oldalára, úgy döntött, maga is aktívabban bekapcsolódik a köreikben immár hagyományosnak mondható magyarellenes háborúba, melynek legkiválóbb harcosai között olyan neves fajtársai találhatók, mint Kohn-Kun, Szamuely vagy Rosenfeld-Rákosi - nem folytatjuk, a lista ismert olvasóink előtt, a Dajcstomik legnagyobb bosszankodására.
Zoom
Ugróiskolát ígért, ha az ügyészség nem engedelmeskedik rögvest brüsszeli parancsának, ám úgy tűnik, jobb ötlete támadt (vagy inkább jobbat súgtak neki): kitalálta, hogyan lehetne a Magyar Gárda sorsára juttatni portálunkat.
Zoom
Harcostársak - a Gárda tönkretételéért már mindent megtettek - most már több idejük van ránk
Nem akárhogy: hivatalos papírokkal! Amelyeket ezek szerint eddig csak azért nem nyújtott be, mert kíváncsi volt, ugrik-e az ügyészség az ultimátumára - most azonban, hogy kiderült, nem úgy működik a dolog, mint Singer-Gerőék alatt, jöhetnek a "papírok". Nem jelenthet ez gondot, van akitől segítséget kérni, rá is érnek, hiszen a többségüknek nincs karácsony:
Zoom
Így azon sem csodálkoznánk, ha holnap előállnának a saját kezűleg megírt, kétségbevonhatatlanul hiteles beismerő vallomásainkkal...
Íme az erről szóló Facebook-bejegyzése:
Egyem a szívét ennek a derék F. Géza ügyész-szóvivő-ügyésznek. Ez a drága ember olyan pöpec módon tudja visszautasítani a "valótlan kijelentéseket" és "durva kirohanásokat", hogy könnybe lábad az ember szeme.
(Kissé felénken rohanok ki ismét durva, amikor megkérdezem, hogy ha mondjuk a sajtóközlemény gyártásra fordított energiák tizedét a törvények betartatásával kapcsolatos munkájukra fordították volna eleddig, akkor nem-e lehetne-e, hogy már évek óta hatalmas lyuk tátongana az online náci sajtópiacon a Kuruc.info felszámolása miatt? Meg, hogy nem-e emlékezteti-e Géza ügyészet a Kuruc.info homokozója körüli ügyészségi totyorgás arra az izmos szerencsétlenkedésre, amit a szervezete a Magyar Gárdával kapcsolatban követett el, amikor is hosszú időn keresztül roppant kreatívan tette szét a kezecskéit a nyíltan paramilitáris szervezet nettó törvénysértő működését illetően, majd végre megokosodva felfedezte azt a régóta létező jogszabályhelyt, amit alkalmazva véget vethetett a törvénytelenségnek. Azaz a Magyar Gárdának. Én kérek elnézést.)
Nos, kedves Géza ügyész, szeretve tisztelt náci rajongóim (csak rajongók tudnak annyi smst és mailt küldeni, éjjel-nappal annyit hivogatni, mint engemet a rajongóim az elmúlt napokban), Kuruc.info!
Láthatóan az ügyészségnek magától, ha tetszik hivatalból nem megy. Lehet, hogy próbálja, próbálgatja, de sehogy se nem sikerül nekik. Itt az ideje hát, hogy segítsünk. Az aranyos snájdig Géza ügyész és csapata ezért megkapja a szükséges segítséget, azokat a hivatalos papírokat, amik alapján végre érvényt tudnak szerezni a törvényeknek. Mert Magyarországon egy náci (szenny)honlap működése törvénytelen.
Amint látják a kedves olvasók, már nem panaszkodik arra, hogy csak nyolc trappista hívta fel, sőt, szeretve tiszteli az őt visszajelzésükkel kitüntető "nácikat". Deutsch amúgy is vadászik a rajongókra (meg most már ránk is, ugyebár), talán emlékszik még valaki, hogy 2011-ben versenyre kelt Kiszel Tündével ízléstelen naptárak kiadása terén...
Úgyhogy lehet nyugodtan tovább gyarapítani a rajongótábort - ne feledjék: csak kedvesen, barátságosan, az is tökéletesen az agyára tud menni: 06-30-200-1982. (Ja és magyarázza már el neki valaki, hogy a hívogatni szót nem rövid i-vel írjuk, következetesen elköveti...)
Frissítés: mi időhiány miatt nem kezdtünk bele Deutsch "helyesírásának" elemezgetésébe, nagy vonalakban megtette helyettünk Lipusz Zsolt:
Tommy Boy szerencsétlen, gyűlölettől áthatott bejegyzéséhez egyetlen, grammatikai jellegű észrevételt fűznék: hemzseg a nyelvhelyességi és helyesírási hibáktól.
Nevezetesen, a magyarban az "e" kérdőszó a segédige után áll, vagyis Tommy abszolút magyartalanul használja ezen szófordulatokat: "nem-e lehetne-e?", továbbá: "nem-e emlékezteti-e?" Ezenkívül a szerkesztőség nagyon helyesen, már felhívta a figyelmet arra, miszerint "a hívogatni szót nem rövid i-vel írjuk", ám barátunk ezt a nyelvi vétséget is elköveti, végezetül az "smst" helyes írásmódja "sms-t", amit a jelek szerint Tompika szintén nem tud. Zárszóként, a központozási, vesszőhasználati hibáiról már nem is érdemes szót ejtenünk. (És itt vannak még az olyan gyöngyszemek, mint az "ügyészet" - talán az enyészet mintájára vagy felénken félénken helyett, a sor tovább folytatható - a szerk.)
Persze neki nyilván csak tanult nyelv a magyar, vagy ennyire igénytelen, esetleg a kettő egyszerre.
L. Zs.
2. frissítés: kíváncsi a kedves olvasó, mi egy hazánkat képviselő, komoly európai parlamenti képviselő üzenetrögzítő-szövege, melyet az hall, aki valamilyen - talán fontos - ügyben felhívja őt?
Ez: