A főleg zsidó megkeresésekre bizonyos Facebook-szolgáltatásokból közösségeket kirekesztő, letiltó Mark Zuckerberget is utolérte a végzet: az iráni hatóságok blokkolták a Facebook által nemrégiben fölvásárolt WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást. A hivatalos perzsa indoklás szerint a blokkolás oka az, hogy Mark Zuckerberg "amerikai cionista" - közli a Fox News nyomán az izraeli CFCA hírportál.

A WhatsApp logója
A Mark Zuckerberg tulajdonában levő Facebook mintegy két hónappal ezelőtt 19 milliárd dollárért fölvásárolta a világszerte több mint félmilliárd ember által nap mint nap használt WhatsApp nevű, telefonálásra is alkalmas üzenetküldő szolgáltatást. Az iráni fiatalok körében is igen népszerű szolgáltatást azonban két nappal ezelőtt blokkolták a perzsa hatóságok, magyarán kirekesztették, saját fegyverével lőtték meg a főleg zsidó megkeresésre a Facebook-szolgáltatásokról bizonyos közösségeket letiltó Zuckerberget.
Az amerikai Fox News persze azonnal utánajárt a perzsa letiltásnak, s a hírtévé fölvette a kapcsolatot a legfőbb felelőssel, Ábdosszámád Khorrámabádival, az Iráni Világhálós Bűnözés Elleni Bizottság elnökével, aki a blokkolás okát firtató kérdésre ezt válaszolta: A WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást Iránban azért blokkoltuk, mert annak tulajdonosa az amerikai cionista Mark Zuckerberg, aki szoros kapcsolatokat tart fenn a cionista Izrael vezető politikusaival.
Zoom
A két fölvásárló találkozója Jeruzsálemben
A WhatsApp blokkolásának előtörténetéhez tartozik, hogy a 2009-ben, az iráni elnökválasztások idején kibontakozott, erőteljes külső támogatást élvező ellenzéki "zöld forradalom", vagy más néven "twitteres forradalom" megszervezésében is fontos szerepet játszottak az úgynevezett közösségi portálok a perzsa társadalom föllázításában. Az akkori szervezkedés célja az újraválasztott Mahmúd Áhmádinezsád elnök megbuktatása és Irán atomprogramjának leállítása volt.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Kapcsolódó: