Egy ausztrál bíró, továbblépve a liberalizmus rögös útján, közölte: a vérfertőző szexuális kapcsolatokat és a pedofíliát esetleg nem kellene többé „tabuként” illetve „természetellenesként” kezelni. Hiszen a homoszexuálisokra is mélységes ellenszenvvel tekintettek a múltban, ezzel szemben napjainkban elfogadottá vált az azonos neműek viszonya is – elmélkedett Garry Neilson ausztrál bíró.
Zoom
Ahogyan az azonos neműek kapcsolatának ügyében is változott a társadalom megítélése, úgy manapság „egy bíró esetleg nem talál semmi kivetnivalót abban, ha mondjuk egy fiú a szexuálisan érett húgához közeledik, akinek már volt más férfiakkal nemi kapcsolata, ámde éppen elérhető, vagyis nincsen szexuális partnere” – bölcselkedett a nagyon „felvilágosult” bíró az ausztrál Fairfax Média híradása szerint.
Sőt, még egy további érvvel is alátámasztotta nagyon „liberális” véleményét. Mint mondta, a vérfertőzést azért tartják bűncselekménynek, mert a közeli hozzátartozók szexuális viszonyából született gyermekek esetleg genetikai károsodással jönnek a világra. Igen ám, csakhogy napjainkban már széles körűen hozzáférhetőek a különböző fogamzásgátló eszközök, sőt az abortusz sem tiltott többé. Akkor pedig miért ne szexelhetnének egymással akár a közeli rokonok, ha egyszer a hancúrozásuk következményeképpen nem születnek gyermekek? – érvelt a „liberális” bíró. Cáfolhatatlanul logikus gondolatmenet.
Garry Neilson idézett bölcsességeit még áprilisban fejtette ki a bíróságon, amikor is egy 58 éves férfi ügyében kellett ítélkeznie, aki a vád szerint 1981-ben többször is megerőszakolta akkor 18 esztendős húgát. A vádlott nem ismerte el bűnösségét, azt viszont nem tagadta, hogy 1973-ban vagy 74-ben is bántalmazta szexuálisan az akkor még csak 10-11 éves lányt.
A „felvilágosult” bíró egy 55 éves férfi ügyében is rendkívül enyhe ítéletet hozott. A vádlott 2007 és 2008 folyamán szexuális viszonyt folytatott 15-16 éves unokahúgával. Azonban az ítélet szerint nem követett el súlyos bűncselekményt, mivel egyrészt „nem bánt erőszakosan” a lánnyal, másrészt pedig szeretkezés közben „nem ejakulált”. Íme, a liberális ítélkezési gyakorlat!
Hetty Johnston, a gyermekek szexuális bántalmazása ellen küzdő Braveheats nevű szervezet alapítója felszólította Új-Dél-Wales állam legfőbb ügyészét, hogy haladéktalanul függessze fel állásából Garry Neilsont.
„Miféle döntéseket hozott ez az ember? Úgy hiszem, a közvéleményt meg kellene nyugtatni, hogy mindenki lássa, nem az ő felfogása uralkodik a bírói kar körében” – érvelt a gyermekvédő a Telegraph című lapnak adott nyilatkozatában.
Dr. Cathy Kezelman, a gyermekkori bántalmazások áldozatait segítő egyik szervezet elnöke „minden képzeletet felülmúlónak” minősítette a „liberális” bíró nézeteit. „Egyáltalán nincsen szükség az általános közfelfogás megváltoztatására. Még mindig sok mítosz, sok kártékony hiedelem él az emberekben mindezekkel a kérdésekkel kapcsolatban. Ezért szükséges minderről beszélni, a mítoszokat szétrombolni, és nagyon fontos az oktatás is” – vélekedett a Dr. Cathy Kezelman, hangoztatva egyúttal, hogy feltétlenül meg kell vizsgálni a szexuális bántalmazási ügyekben ítélkező bírák „alkalmasságát” is.
Jed Horne, Új-Dél-Wales állam homoszexuális szervezetének egyik vezetője is megszólalt az ügyben, és „teljesen elfogadhatatlannak” minősítette Garry Neilson nézeteit. „A bíró súlyosan sértő módon összefüggésbe hozta a homoszexualitást és a bántalmazást, ezen kívül pedig szavai bántóak azokra nézve is, akik szexuális támadás áldozataivá váltak” – közölte a buzi „jogvédő”.
Perge Ottó - RT.com nyomán