Január 25-én, két nappal a szentséges holokauszt nemzetközi emléknapja előtt Nicky Campbell, a BBC „Nagy kérdések” című műsor házigazdája végzetes hibát követett el. „A ma reggeli nagy kérdésünk így szól: eljött-e az ideje annak, hogy elfelejtkezzünk a holokausztról?” – tette fel a bűnös kérdést a műsorvezető. Campbell a BBC Twitter-oldalán is ugyanerről érdeklődött. Azonnal beindult az ajvékoló, elhatárolódást és megtorlást követelő kórus. A talmudisták „normákat” is követelnek, amelyhez a BBC minden egyes munkatársának igazodnia kell. (Mintha nem léteznének már régóta ezek a „normák”.)
Zoom
Campbell most vakarhatja a fejét: egy "rossz kérdés" miatt könnyen elfelejtkezhetnek róla a munkaadói - a bosszú népe viszont aligha
A Honest Reporting elnevezésű, az interneten Izraelt bíráló vélemények után vadászó zsidó honlap szerkesztője, Simon Plosker, az eretnek kérdésre dühösen válaszolt a Twitteren: „Miről illetve pontosan kikről akar a BBC elfelejtkezni? A holokauszt-túlélőkről? A náci genocídium hatmillió áldozatáról? A BBC-nek nyilvánvalóan nincsen olyan iránytű a birtokában, amely a zsidók vagy Izrael kérdésben útmutatásul szolgálna” – írta Plosker, nagyvonalúan elfelejtkezve arról, hogy a zsidók ugyanakkor minden más nép vonatkozásában fenntartják maguknak a megfellebezhetetlen ítélkezés jogát.
A zsidó weblap szerkesztője azt sem érti, hogy „miért teszik föl egyáltalán ezt a kérdést, és miért van az, hogy a kizárólag a zsidók számára fontos ügyek megvitatását lehetetleníti el a BBC?” Az ősszel a „Nagy kérdések” című műsorban a közelgő évforduló jegyében azt kérdezték az a nézőktől, hogy megtörténhet-e még egyszer a holokauszt. Plosker nem is érti, hogy juthattak el az előző felvetéstől idáig.  „Arról érdeklődni, hogy az embereknek el kell-e felejtkeznie a holokausztról, jelentősen növeli annak esélyét, hogy még egyszer bekövetkezik” – osztotta az észt a zsidó.

A hisztériát kiváltó Twitter-üzenet
Joshua Eibelman, a Brookline-ban található Maimonides Iskola diákja az Arutz Sheva című izraeli weblapnak nyilatkozva arról tájékoztatott, hogy aláírásgyűjtést kezdeményezett a téma törlése érdekében. A Tony Hallnak, a BBC elnök-vezérigazgatójának címzett petícióban egészen megdöbbentő megállapítások is olvashatók. Többek között például a következőket írják: „11 millió ártatlan férfit, nőt és gyereket gyilkoltak meg brutálisan a holokauszt idején. Azon a napon, amikor rájuk emlékezünk és gyászolunk, egy ilyesfajta kérdés nem csupán elfogadhatatlan, de elítélendő és morálisan visszataszító.” A dühös zsidók azt követelik a BBC vezérétől, hogy „az általa irányított intézményben föllehető antiszemita retorikát ítélje el, és határolódjon el attól”. Megjegyzendő itt, hogy korábban a holokausztiparosok gyakran hangoztatták a 11 milliós áldozati számot (amiből 6 millió lett volna a zsidó, 5 millió a nem zsidó), azonban az utóbbi időben nem hallottuk tőlük ezt a hülyeséget. Az aláírás kezdeményezői alighanem lemaradtak egy brosúrával.
Mindazonáltal a műsort az "antiszemita" Campbell is 11 milliózással és sajnáltatással nyitotta. Az ajvékoló kórus viszont továbbra is merényletet lát a történtekben, a holokauszt egyedi mivoltának megkérdőjelezésének értékelik az elhangzottakat.
A "rossz kérdést feltevő" műsor szóban forgó epizódja (angol nyelvű):
De a gyűlölködő talmudisták természetesen nem érik be a téma napirendről történő levételével és a BBC vezetésének elhatárolódásával sem. Követelik, hogy a BBC elnök-vezérigazgatója indítson fegyelmi eljárást a „Nagy kérdések” című showműsor házigazdája, Nicky Campbell ellen. Ezen kívül a holokausztozó zsidók azt is parancsba adták, hogy „tisztázzák azokat a normákat, amelyekhez a BBC munkatársainak igazodniuk kell”. Hiába, pontosan le van fektetve, hogy mi módon kell nyalni a pajeszos ülepeket, eltérő nyelvcsapások nem fogadhatók el.
Perge Ottó - Israel National News nyomán