A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú tárgyalásán immár jogerősen helybenhagyta a Budapest Környéki Törvényszék ítéletét, amely megállapította, hogy Bayer Zsolt jogsértést követett el Zagyva György Gyulával szemben, ezért bocsánatkérésre kötelezte a Fidesz házi sajtósát.

2012. november 8-án, a révkomáromi Viking Pubban megtartott rendezvényen Bayer "büdös bunkónak, sült bunkónak, barom prolinak" nevezte Zagyvát, továbbá azt mondta róla, hogy amikor az ember lapos köveket felfordít a pincében, olyan arcú lények másznak ki alóla, mint a felperes, aki annyit érdemelne, hogy valaki rongyosra verje a pofáját, illetve nyilas házmesternek is nevezte, "akinek mindegy, hogy az ÁVO-ba kell belépni, vagy a nyilasok közé, ő be fog lépni". Mindezekkel megsértette a Zagyva személyiségi jogait.
Zagyva 2013 októberében már pert nyert Bayer ellen, akkor a fideszes bértollnokot 500 ezer forint nem vagyoni kár megtérítésére kötelezte a Budapest Környéki Törvényszék. A Fidesz 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosa azonban a fizetési kötelezettségének nem tett eleget, és a korábban már jogerőre emelkedett döntéssel szemben igazolási kérelmet terjesztett elő, mondván, rossz címre ment az idézés.
Annak ellenére, hogy más ügyekben erre a címre érkezett idézéseket Bayer átvett, a Budapest Környéki Törvényszék új eljárás lefolytatásáról döntött. Az Ítélőtábla tegnapi döntése nyomán Bayer trükkösen megúszta a kártérítés megfizetését, ám egy nyilvános bocsánatkéréssel így is adósa a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnökének - ami sokkal megalázóbb, hiszen az ötszázezret tíz perc alatt megszerezhette volna egy "Viktor az Isten, aki nem így látja, az undorító, bűzölgő, gennyes stb. okádék" című cikkel, a bocsánatkérés azonban egy ilyen részegen megejtett ujjgyakorlatnál sokkal megerőltetőbb dolog. Mármint lelkileg.
Amint kezünkben lesz a szöveg, természetesen közzétesszük.
(Kuruc.info)