Habár Orbán Viktor korábban a Simicska Lajossal vívott harcáról azt mondta, hogy egy bizonyos szint alá nem süllyedhet egy miniszterelnök, Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján elég keményen beszólt Simicskának. Őt tette felelőssé a Fidesz tapolcai vereségéért, mert szerinte a Jobbikot támogatja már, és a HírTV is a Jobbiké lett.
Zoom
Nagy bejelentések helyett ezúttal amiatt marad emlékezetes Lázár János tegnapi Kormányinfo-tájékoztatója, hogy elég sokszor keményen beszólt Simicska Lajosnak. Több esetben név szerint is megemlítette a vállalkozót, a Fidesz egykori gazdasági háttéremberét.
Simicska először az M4-es autópálya építésének leállítása miatt került szóba. Lázár azt bizonygatta, hogy a kormány nem számít kártérítési igényekre, perekre, és szerinte meg tudnak egyezni a kivitelező cégekkel. Az egyik ilyen cég ugyebár a Közgép, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos. Lázár itt még nem említette Simicskát, de megjegyezte, hogy elvárja, hogy a Közgép tulajdonosa ne támadja azt az országot, amelyből az elmúlt négy évben "jól élt".
A dolog ezzel nem ért véget, ugyanis Simicska akkor is előkerült, amikor Lázár egy újságírói kérdésre a tapolcai fideszes vereséget értékelte. A miniszter először ledarálta a közhelyet, hogy tiszteletben kell tartani a választók döntését, majd érdekes megállapítást tett: "a tapolcai választáson észlelhettük, hogy nagy a szerelem Simicska és a Jobbik között".
A miniszter szerint erre lehetett rájönni, ha a közterületi plakátokat végignéztük. Ráadásul a Hír TV-n szerinte egyértelműen a Jobbik kampányát támogatták. A sajtótájékoztató egy pontján Lázár meg is jegyezte, hogy a Hír TV-n mostanában diszkriminálják a kormánypárti politikusokat. "Ez az együttműködés Simicska Lajos ízlése és a Jobbik ízlése", de Lázár persze elítéli.
A sajtótájékoztatón jelenlévő Hír TV-s riporter nem hagyta a dolgot annyiban, és felelősségre vonta a minisztert. Megkérdezte, miért nem jönnek be a tévébe kormánypárti politikusok, és akkor rögtön nem borulna fel az ellenzék irányába a tájékoztatás.
Lázár erre azt mondta, ő maga mindig rendelkezésre állt. Ráadásul, amikor megszólították őt a Hír TV-sek, és aggódtak a jövőjükért (feltehetően az Orbán-Simicska harc nyilvánosságra kerülése után), azt mondta nekik, hogy az egy értékközösséghez tartozóknak egymás iránt szolidaritást kell vállalniuk. Sajnálja, hogy ez nem lett érvényes mindenkire.
Szerinte ha a választási kampány alatt valaki a Magyar Nemzetet olvasta vagy a Hír TV-t nézte, azt láthatta, hogy "itt van egy bimbózó szerelem, ami első hajtásait hozza. Megtalálták a közös hangot a Jobbikkal".
Lázár szerint a tapolcai kampányban ezzel eldőlt, hogy "a radikális jobboldalnak lett sajtója". Lázár azzal jelezte, hogy mennyire elítéli ezt az állítólagos új együttműködést, hogy ő maga soha életében nem szavazna jobbikos jelöltre.
Jobbik-közlemény: Lázár hazudik
Orbán Viktor jobbkeze, Lázár János a mai (azaz tegnapi, a közlemény is csütörtöki - a szerk.) napon másodszor hazudott szemrebbenés nélkül a Jobbikról. A gátlástalan fideszes miniszter most azzal a Simicska Lajossal hozta összefüggésbe a nemzeti pártot, akivel 25 évig állt szövetségben a Fidesz, tehát nem a Jobbiknak van elszámolni valója a Simicska Lajoshoz kötődő cégek nyertes pályázatairól, hanem a kormánypártnak.
Zoom
Lázár János részéről felháborító és sokat eláruló az a kijelentés, hogy szerinte a Hír Tv mintha már a Jobbik televíziója lenne. A nemzeti párt már több mint egy évtizede valós súlyánál sokkal kevesebb szereplési lehetőséget kapott ebben a médiumban is, így az elmúlt időszak megnövekedett szereplési száma pusztán korrekció, csupán annyit jelent, hogy a Hír TV-ben legalább elkezdték valós társadalmi támogatottságának megfelelően kezelni a Jobbikot. A Hír Tv-ben - amit ráadásul a Fidesz kicsinyes bosszúból bojkottál, ami ugyancsak hozzájárult az arányok növekedéséhez - legalább megjelenhetett a tapolcai jobbikos győzelem híre, nem úgy, mint a köztévében, ahol fideszes nyomásra múlt vasárnap óta tiltólistán szerepelt ez az országos jelentőségű siker.
Innen is üzenjük Lázár Jánosnak, hogy az oligarchaállamot és a közszolgálati médiumokat lakájmédiává lealacsonyító párturalmat a Fidesz építette ki és a Jobbik-kormány fogja lebontani.
Mirkóczki Ádám szóvivő
HírTV-szerkesztő: Lázár HAZUDIK!!!
György Zsombor az alábbi Fb-bejegyzésben reagált Lázár szavaira:
"(...) A sajtótájékoztató egy pontján Lázár meg is jegyezte, hogy a Hír TV-n mostanában diszkriminálják a kormánypárti politikusokat."
Mint a televízió felelős szerkesztője ezúton ki- és bejelentem, büntetőjogi felelősségem teljes tudatában, hogy Lázár János nem csak cinikus, hanem egy hazug politikus. Még egyszer: HAZUDIK!!!
Zoom
A valóság az ő állításával szemben az, hogy a a Fidesz és a kormányzat bojkottálja a Hír Tv-t, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, a demokrácia alapvető elveit, értékeket rúgva fel. Megjegyzem, a Fidesz tapolcai jelöltjét is felkértük, hogy adjon interjút. Ő ezt elutasította. A végeredményt mindenki ismeri. A tanulságokat mindenki levonja.
(Kuruc.info - Fb - Index nyomán)