A május 17-i nemzetközi homofóbia és transzfóbia elleni nap alkalmából az Amnesty International Magyarország közös fotóakciót szervezett tíz Magyarországon működő nagykövetséggel annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a transznemű "embereket" érő emberi jogi visszaélésekre.
Zoom
Ünnepelt identitászavar
Az Amnesty International Magyarország által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az idei rendezvény mottója: "A nemed a te dolgod. Nekem csak tisztelnem kell." A jogvédő szervezet arra kérte a Magyarországra akkreditált nagyköveteteket, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben, és fényképezzék le magukat a fenti mottó egyik szavával. A készített fotók felkerülnek az Amnesty International Magyarország online felületeire, hogy minél szélesebb közönséghez eljuthasson az üzenet. Az akcióhoz Nagy-Britannia, Franciaország, a Belga Királyság, a Spanyol Királyság, a Dán Királyság, Norvégia, Ausztria, Hollandia, a Svéd Királyság és a Finn Köztársaság nagykövetsége csatlakozott.

Nyugati szépségideál
A jogvédő szervezet közleménye szerint a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) embereket rendkívül gyakran éri hátrányos megkülönböztetés az egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz, foglalkoztatáshoz és lakhatáshoz való hozzáférés során. Számos országban még mindig büntetik a közös megegyezésen alapuló azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot, amely gyakran eredményezi az LMBTI emberek önkényes letartóztatását, jogellenes fogva tartását, bebörtönzését és kínzását. Az LMBTI emberektől sokszor megtagadják a véleménynyilvánításhoz és a gyülekezéshez való jogot is - fejtették ki.
A nemzetközi homofóbia és transzfóbia elleni nap 2004 óta létezik. A világnapot minden évben május 17-én tartják, ezzel emlékezve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1990. május 17-i döntésére, mely törölte a homoszexualitást a mentális betegségek listájáról - olvasható a szervezet közleményében.
(MTI nyomán)
Frissítés: Színes kampánykollázs - olvasónk válaszával
Hogy az AI a fájdalomtól nem tudott a fenekén ülni, vagy csak szimplán azért, mert nem magyar érdekről volt szó, azt nem tudhatjuk pontosan, de az biztos, hogy az ezúttal köcsögvédő "civil" szervezet rúgott egy szokásosat a normalitásba. Készítettek egy kampánykollázst az aberrációra bátorító diplomaták szégyenteljes próbálkozásáról.
Zoom
Olvasónk így reagált a sz@rszagú buzipropagandára:
Zoom