Frissítés: Az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható férfi a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságán önként jelentkezett ügyvédje társaságában. Kihallgatása jelenleg is folyamatban van - olvasható a Police.hu-n.
Korábban írtuk: Ez az ártatlan szemű férfiú rántott kést a Váci úton - a rendőrség szerint veszélyes, fegyver van nála, bármikor támadhat
Országos elfogatóparancsot adott ki Rácz András ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Rácz András 29 éves törökszentmiklósi lakos ellen.
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy körülbelül 8 fős társaság tagjaként 2015. július 12-én 16 óra körüli időben megjelent egy Budapest XIII., Váci úti szórakozóhelyen, ahová a biztonsági őrök tiltása ellenére be akart menni. A gyanúsított ezt követően szóváltásba keveredett az őrökkel, később dulakodni kezdtek, amely során Rácz András kést rántott elő. Ennek hatására az egyik biztonsági őr a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le. A lövések során személyi sérülés nem történt. A gyanúsított és társai egy taxival elmenekültek a helyszínről.
Zoom
Rácz András 29 éves törökszentmiklósi lakos ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága országos elfogatóparancsot adott ki.
Felhívják a figyelmet, hogy a férfi veszélyes, feltételezhetően fegyver van nála, támadásától tartani lehet, ezért senki ne próbálja meg őt elfogni vagy feltartóztatni!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az hívja a 06 (1) 236-2800 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon (H-Cs: 8-16, P: 8-13), a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
(Police.hu nyomán)