A párizsi terrortámadások meglovagolása
2015. november 18-án az Európai Bizottság elfogadott egy intézkedéscsomagot, melynek célja, hogy az Európai Unióban a tűzfegyverek megszerzése nehezebb legyen. Ezt már 2015 áprilisában, az Európai Biztonsági Napirend keretében is előre tervezték, de elfogadását az utóbbi idők eseményei, azaz a párizsi terrorista támadások jelentősen felgyorsították. A bizottság szerint a cél az, hogy jobban védjék Európa polgárait, s megelőzzék a bűnözők és terroristák fegyverhez jutását.
Zoom
Juncker elnök azt mondta: „Az utóbbi idők terrorista támadásait Európa népe és értékei ellen határokon keresztül hangolták össze, azt mutatva, hogy együtt kell dolgoznunk az ilyen fenyegetésekkel szembeni ellenállásban. A mai javaslat, amit Elzbieta Bienkowska és Dimitris Avramopoulos biztosok közösen készítettek elő, segíteni fog minket abban, hogy megbirkózzunk azzal a fenyegetéssel, hogy fegyverek terroristák kezébe kerüljenek. Szigorúbb kontrollt javaslunk a tűzfegyverek eladására és regisztrációjára (…)”
Elzbieta Bienkowska belsőpiaci és ipari biztos, valamint Dimitris Avramopoulos migrációs, belügyi és állampolgársági biztos hozzátette: „A tűzfegyver-csomag mai elfogadása a bizottság elszántságának bizonyítéka, hogy rendezze azt az új valóságot, amivel szemben állunk. Szükséges, hogy EU-szerte eltávolítsuk a szabályozási eltéréseket azáltal, hogy szigorúbb, harmonizált EU-szabványokat alkalmazunk a tűzfegyverekre (…)”
A biztosok kollégiuma által elfogadott intézkedések - többek között - szigorítják a bizonyos félautomata (öntöltő) tűzfegyverek betiltásával kapcsolatos szabályokat, melyeket magánszemély semmilyen körülmények között, még véglegesen hatástalanított állapotban sem tarthat. Ezek egy része az engedélyezhető „B” kategóriából átkerülne a tiltott „A” kategóriába. Szintén közös feltételeket szabnak a riasztófegyverek (pl. segélykérő jelzőrakéta és indítópisztoly) tekintetében azért, hogy megelőzzék azoknak teljesen működőképes tűzfegyverré való alakítását.
A fegyver csak ürügy – a kontroll az, amit akarnak
Hogy mondta anno a zsidó Rahm Emanuel, Bill Clinton elnöki kampányának pénzfelhajtója, majd az elnök politikai főtanácsadója, azután Chicago polgármestere?
„Soha ne engedj egy jó válságot kárba menni, amikor az lehetőség olyan dolgok megtételére, melyeket sohasem fontolgattál, vagy melyekről nem gondoltad, hogy lehetségesek.”
Először, a határokon át folyamatosan ömlik, valamint a határokon belül nagy számban szaporodik az Ahmedek és Fatimák sokasága, akikről a tapasztalat bebizonyította, hogy soha nem fognak beilleszkedni, sőt, az elkövetők is közülük kerültek ki.
Másodszor, a támadásokat illegálisan beszerzett automata (sorozatlövő) fegyverekkel és robbanószeres mellénnyel követték el, hiszen egyetlen bűnszövetkezet vagy terrorista csoport sem folyamodott és soha nem is fog engedélyért folyamodni, tehát őket semmilyen szigorítás nem érinti.
Mindezek fényében a biztosok szerint a megoldás a törvénytisztelő, őshonos Fritzek, Johnok és Pierre-ek által birtokolt félautomata (öntöltő) fegyverekre, valamint a segélykérő eszközökre vonatkozó szabályok szigorításában rejlik, megtoldva azzal az arcátlansággal, hogy mindezt Európa népének és értékeinek a védelmében javasolják.
A fenti szigorítások nemhogy nem előzik meg a jövőbeli támadásokat, hanem éppenséggel az őshonos európai átlagembert teszik kiszolgáltatottabbá, ha ilyen támadások bekövetkeznek. Bár lehet, hogy ez a ki nem mondott cél…
Egy találó amerikai mondás szerint a fegyverkontroll nem a fegyverekről szól, hanem a kontrollról. Ennek igazságát az EU bürokratái újfent bizonyították.
Hidra - Kuruc.info
Források:
European Commission strengthens control of firearms across the EU
European Commission – Press release
Brussels, 18 November 2015
Commission Proposals to strengthen control of firearms: Questions & Answers
European Commission - Fact Sheet
Brussels, 18 November 2015