2019. december 8., vasárnap, Mária, Mariann, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:58 A Harcos karácsonyi ajánlata (x)11:40 A nyolcadik lakó is halott lehet Eperjesen - hat embert vettek őrizetbe11:19 Államtitkár: nálunk a legmagasabb a gyerekek átoltottsága Európában11:02 Többtucatnyi halálos áldozattal járt egy szokásos tűzeset Újdelhiben10:31 Egyik zsidó hazudik: Washingtonban a helyettes államtitkár megcáfolta Netanjáhu nagy bejelentését10:11 Megzavarta az italozva zenét bömböltető fiatalokat a buszsofőr - egy 17 éves nyírteleki ezt nem hagyhatta annyiban09:49 Gyanúsítottként hallgatták ki a motorcsónak-bűnöző Fidesz-propagandistát09:27 Rövidesen kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt09:06 Laboratóriumokban használható hidrogéngenerátor kapott innovációs díjat08:41 Sem a Vaskupola, sem az izraeli légierő nem pihent hajnalban08:17 Újra beintettek Amerikának Észak-Korea "majdnem bezárt" rakétakísérleti telepéről07:56 Még gondolkoznak rajta, hogy terrortámadás volt-e a floridai lövöldözés, de úgy néz ki, a zsidóseggnyalás húzta fel a szaúdi katonát07:34 Varga Zs. András lett a Velencei Bizottság alkotmánybírósági albizottságának az alelnöke06:54 Megugrott idén az orosz aranytartalék22:50 HVG: zaklatást tussolhattak el az Újszínházban
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Lapszemle :: :: Hozzászólások

Heisler: a szívünk Izraelé, nem akarjuk, hogy a magyarok asszimiláljanak minket

Reklám

Részlet az itt megjelent interjúból (elképzelhető, hogy nem tökéletes a fordítás, amennyiben olaszul értő olvasóink hibát vesznek észre benne, kérjük, jelezzék):
Ma a kötelékek ez a kerület [zsidónegyed] és Jeruzsálem között erősebbek, mint valaha. „Magyarország, ahol élünk; Izrael, ahol a szívünk van” - magyarázza Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. „Sohasem tudnánk Izrael nélkül élni, ami tényleg segít nekünk és helyi intézményeinknek. Büszkék vagyunk arra, hogy zsidók vagyunk, valamint értékeinkre; meg akarjuk ezeket őrizni anélkül, hogy a magyarok asszimiláljanak minket.”
Zoom
Oggi i legami tra questo quartiere e Gerusalemme sono più forti che mai. “L’Ungheria è dove abitiamo, Israele dove abbiamo il cuore” spiega Andràs Heisler, presidente della Federazione delle Comunità Ebraiche Ungheresi (MAZSIHISZ ). “Non potremmo mai vivere senza Israele, che aiuta molto noi e le nostre istituzioni locali. Siamo fieri di essere ebrei e dei nostri valori, che vogliamo preservare senza farci assimilare dagli ungheresi”.
Mi a tanulság?
1. A zsidók szíve, azaz hűsége mindig Izraelé, a többi ország legfeljebb a lakhelyük, tehát nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
2. Ha valaki netán párhuzamot próbálna felhozni, hogy Magyarország is segíti a felvidéki, erdélyi és délvidéki magyarokat, ezért nincs gond az itt-ott élő zsidók számára nyújtott izraeli támogatásával, az jobban teszi, ha ezt az aljas csúsztatást befejezi: a külhoni magyarok nem hagyták el a szülőföldjüket, hanem a megkérdezésük nélkül változtatták meg a határokat, ellenben a zsidók elhagyták a Földközi-tenger túloldalán lévő hazájukat, és több száz vagy több ezer kilométerre lévő országokba vándoroltak be.
3. A zsidók nem magyarok, hiszen egy nép saját magát nem kell hogy asszimilálja, ráadásul meg is akarják őrizni kívülállóságukat. Éppen ezért nincs olyan, hogy magyar zsidó, csak magyar állampolgárságú zsidó van.
(Hidra - Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready