Elfogták az olasz hatóságok pénteken azt a 27 éves szíriai férfit és a vele szerelembe esett börtönőrnőt, akik másfél hónappal ezelőtt együtt szöktek meg egy svájci büntetés-végrehajtó intézményből. Az ANSA olasz hírügynökség arról számolt be, hogy a párt Lombardiában, Bergamo környékén fogták el.
A 32 éves nő és a fogoly, aki szexuális bűncselekmény miatt előzetes letartóztatását töltötte, február elején szökött meg a Zürich közelében fekvő Limmattal börtönből. A férfi ellen meghozott ítélet még nem volt jogerős, de a szökés minden esetleges kétséget szertefoszlat.

A fajgyalázó Angela Magdici és erőszaktevő kedvese, Hassan Kiko
A svájci nyomozók feltételezései szerint a börtönőrnő szabadította ki a szíriai betolakodót cellájából, és azután együtt szöktek meg.
Az első információk szerint a pár a Közel-Keletre akart utazni, miután néhány hetet eltöltöttek egy kis olasz faluban, amelyet a fiatal nő jól ismert, és ahol jelentős külföldi közösség él.
A milánói csendőrség szóvivője azt mondta, nem terrorista cselekedetről van szó, sokkal inkább "romantikus történetről".
A svájci hatóságok közölték, kezdeményezik a két ember kiadatását.
Az alpesi ország ügyészségének szóvivője szerint még sohasem történt hasonló eset Svájcban.
(MTI nyomán)