Interjút adott az RTL Klubnak az az asszony, aki elmondása szerint Kiss László és két társának áldozata volt 1961-ben. A ma 73 éves Takács Zsuzsanna a műsorban azt mondta, hogy valótlanul állították róla, hogy gyakran járt az uszodába. Ezeddig mindenki - még maga Kiss László is - azt hitte, hogy a nő már meghalt. A korábbi úszóválogatott szövetségi kapitány azt mondta a megerőszakolt nőről, hogy “könnyen kapható volt.”

A most 73 éves Takács Zsuzsanna 55 év elteltével, az arcát vállalva beszélt az RTL Klubnak arról, hogy 1961-ben Kiss László, az úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya két társával megerőszakolta. A nő egy ügyvéden keresztül kereste meg a csatornát. Az ügyvéd a levéltári iratok alapján igazolta, hogy valóban ő az a nő, akit Kiss Lászlóék megerőszakoltak 55 éve.
Takács Zsuzsanna a műsorban azt mondta, nem tudja, hogy miért terjedt el az, hogy halott, de örült neki, mert meg akarta kímélni a családját. Állítása szerint nem járt le az uszodába, az volt az első alkalom, hogy lement oda, azelőtt nem is ismerte az úszókat.
Mint elmondta, teljesen véletlenszerű volt, hogy akkor barátnőivel elment a sportuszodába; napozás közben elegyedtek szóba az egyik úszóval, Lantos Lászlóval, aki "teljesen normális viselkedésű és kinézetű fiatalember volt". A nő elmondása szerint a férfi valamit mutatni akart neki a közelben lévő épületben, de nem is sejtette, hogy baj lehet ebből. “Innen nem mész el, mert mindjárt jönnek a többiek” - ezt mondta az úszó, miután beléptek a közelben lévő melléképületben. “Nem is akartam elhinni, hogy ez történik.”
Zoom
A Hosszú Katinka-affér után Orbán is marasztalta
Ezután elmesélte, hogy ketten lefogták és egymás után megerőszakolták, Kiss László volt az utolsó. Mint elmondta, eközben rosszul lett és elájult. A barátnőinek eleinte nem is akarta elmondani, hogy mi történt az uszodában, ők vették rá, hogy elmenjen a rendőrségre. A szüleinek is ők mesélték el, hogy mi történt vele. A családját ezután rengeteg atrocitás érte, rá akarták venni, hogy vonják vissza a vádat, mesélte a nő.
Megviselte az erőszak
Szerinte a botrány kirobbanása után arról senki sem beszélt, hogy vajon mi lehetett azzal a nővel, akit megerőszakolt Kiss. Cáfolta, hogy szülei befolyásosak lettek volna, sőt, származása miatt még többet kellett tanulni, mint másnak. A volt férje mesélt neki először, hogy újra előkerült az ügy. A volt férjén és akkori osztálytársain kívül senkinek sem mesélt az esetről. Mint elmondta, próbálta elnyomni magában a történteket, de ez legalább 3-4 évig tartott: “Nekem nem 20 hónapba tellett, mint Kiss úrnak.” Elmondta, hogy mind fizikailag, mind idegileg megviselte az erőszak, például az egyetemen nem tudott koncentrálni vizsgákon.
“Napi szinten ezzel szórakoztak” - tette hozzá a nő és mint mondta, nem is ez volt az első eset, a rendőrség anno több lányt is talált. Szerinte ha Kissék nem lettek volna élsportolók, akkor biztosan többet kaptak volna. Kiss László áldozata úgy véli, a volt úszókapitány “gusztustalan módon ki akar mosakodni az ügyből” és “máig nem fogja fel, hogy mit tett.”
(HVG nyomán)
Előzmények:
Kapcsolódó: