Olyan hírt közölt tegnap az ír Independent, mely jelképe lehetne annak, ami Európában zajlik napjainkban. Az történt ugyanis, hogy a Coca-Cola észak-ír üzemében több ürülékkel teli kólásdobozt találtak egy Németországból érkező szállítmányban.
Zoom
A dobozokat Németországban gyártják, onnan viszik kamionnal többek között az észak-ír gyárba is, ahol beletöltik a kólát, ráforrasztják a tetejét, és viszik a boltokba.
Egy doboz viszont elakadt a töltőgépben, és amikor megnézték a munkások, hogy mi is lehet a gond, látták, hogy bizony a dobozban bélsár van.
Hogy hogyan kerülhetett bélsár a kólásdobozba? Szinte biztos, hogy a kamionban megbújó, a kontinensről Nagy-Britanniába érkező  migráns agysebészek használták vécének a nyílt tetejű dobozokat - majd szépen vissza is tették a többi közé, hadd fogyasszák egészséggel a hitetlen kutyák.
Zoom
"Szegények, vajon mi lehet velük most?"
Az incidens eléggé megakasztotta a Lisburn városban lévő üzem működését, a gépsort ugyanis 15 órára le kellett állítani, hogy kitakarítsák az állati ürüléket. Viszont az ezzel járó sokk és undor sem volt elég ahhoz, hogy visszahozza a lapnak nyilatkozó munkást az agyhalálból. (Liberális zsidó nyelven, a cikket szemléző Index szavai szerint: "példaértékű, hogy milyen empátiával kezelték a helyzetet".)
Az Independentnek az egyik gyárban dolgozó forrás ugyanis ezt mondta (ha igaz egyáltalán, és nem a sáskasimogató sajtó találta ki a nyilatkozatot):
Nagyon megrázó ez az egész, azok kívül is, hogy elég sokkoló valami undorítót találni egy kólás dobozban. De abba is megrázó belegondolni, hogy milyen helyzetben voltak azok a szegény emberek, hogy elérték-e a céljukat és mi lehet velük most.
Az ügyben nyomoz az észak-ír rendőrség, amely szerint a problémát nagyon hamar észlelték az üzemben, ezért nem valószínű, hogy szennyezett kóla került volna piacra Észak-Írországban. (Pedig érdemes lett volna bevándorlóbarát ünnepségeken ingyen osztogatni a Pardavi-féléknek.)
A Coca-Cola egy közleményben azt írta, nagyon komolyan veszik az ilyen eseteket és mindent megtesznek, hogy ne kerüljön rossz termék a vásárlókhoz, a rendőrséggel pedig mindenben együttműködnek.