2020. április 4., szombat, Izidor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:16 31 várost zárrnak le Törökországban23:57 A külföldön rekedt oroszok egy darabig már nem jutnak haza egykönnyen23:48 Franciaországban is egyre több a napi halálos áldozat23:37 Merkel csak óvatosan mer reménykedni, a német járványügyi intézet vezetője még sok hónappal számol23:21 Meghosszabbították a szükségállapotot Bulgáriában23:07 Ausztriában a harmadik korona-segélycsomag mellett Magyarország volt a parlamenti étlapon22:58 Putyin az Egyesült Államokkal karöltve szeretné csökkenteni az olajkitermelést22:43 Amerikai tudósok: átlagosan hat hét szigorú korlátozásra van szükség, mielőtt folytatódhat rendesen az élet22:26 Nem ízlik az otthonülés a horvátoknak22:08 Katonasággal az ortodox zsenik ellen - volt, aki mentőautóban csempészte be magát a fitymavagdosásra21:52 Felfüggesztette az orvosi felszerelések és védőeszközök utáni áfa- és vámfizetési kötelezettséget az EB21:35 Hétszáz felett maradt a napi halálos áldozatok száma Olaszországban21:17 A sok italozásnak szóváltás, verés és rablás lett a vége20:59 Pótlóbusz jár a hétvégén a Batthyány tér és Kaszásdűlő között a HÉV helyett20:44 Jócskán megnőtt a mobilszolgáltatók adat- és hangforgalma - 100 lebeszélhető percet ad idős kártyás ügyfeleinek a Vodafone
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Anyaország :: :: Hozzászólások

Volner: Soros a magyarság ellensége - mégsem szavazzák meg a "CEU-törvényt"

Reklám

A Jobbik frakcióvezetője Facebookon osztotta meg gondolatait a CEU-ügy kapcsán:
Egy ember, akit joggal nevezhetünk a magyarság ellenségének: Soros György
Napok óta szinte minden a CEU-ról szól. Ilyenkor válik igazán láthatóvá, mennyire erős az a pénzzel és befolyással szőtt kapcsolati háló, amelyet Soros György barátai és üzletfelei mozgatnak a világ legerősebb gazdasági és katonai hatalmának teljes támogatásával. Ráadásul nagyon ügyesen: a legtöbb tiltakozóban fel sem merül, hogy őket csak felhasználják az amerikai demokrácia export és a liberális térhódítás érdekében. A szabadságért magasztos és jól hangzó dolog küzdeni, follyék az a küzdelem bármilyen hadszíntéren. Hiszen sokak szerint Soros egy filantróp, egy csodálatos és önzetlen ember, aki az emberiség boldogságáért tevékenykedik és még a pénzét is ennek érdekében költi számolatlanul.
Csakhogy ez az egész nem valami önzetlen támogatás a Soros-félék részéről, hanem befektetés. Befektetés a még működő nemzetállamok lerombolásába és a piac megszerzésébe, amelyhez pusztításon és elaljasításon keresztül vezet az út. Soros György soha, semmit nem épített. Spekulált és pusztított évtizedeken keresztül. Ha kellett, ennek érdekében befektetett, hol pártokba, hol oktatási intézményekbe - bármibe, amiben látott fantáziát. Ha érdekében állt, forradalmat robbantott ki (például 2003-ban, Grúziában), vagy éppen az amerikai hírszerzéssel szorosan együttműködött egy ország destabilizálásában, majd az amerikai érdekszférába történő átállításában (nem is olyan régen, a szomszédos Ukrajnában). És ha a mocskos üzleti érdekei úgy kívánták, egykori "hazája" ellen fordult: 2008-ban brutális pénzügyi támadást intézett a legnagyobb magyar bank, az OTP ellen. Igen, 2008-ban, éppen akkor, amikor kirobbant a pénzügyi világválság. Nem csak az OTP bukhatott volna bele, hanem egész Magyarország. Mi, pártoktól függetlenül mindannyian. Mert - bár időnként a politikán jókat veszekszünk egymással - mi, magyarok mégiscsak összetartozunk.
Frissítés: Volner az alábbi kiegészítést eszközölte a bejegyzésében:
Sokan kérdezték, ezért még hozzáteszem: nem fogjuk megszavazni a CEU-törvényt, a Szávay István képviselőtársam által tegnap, napirend előtt ismertetett okokból: nem akarjuk, hogy a külhoni magyar felsőoktatást emiatt hátrány érje.
2. frissítés: Vona: "nem hiszem, hogy a CEU beszántása a megoldás"
Részlet a 24.hu-nak adott interjújából:
- Mit szól ahhoz, hogy a lex CEU-t kivételes eljárásban holnapra elfogadja a parlament? És erre a szeletelésre is mondjon már valamit.
- Aki szelet vet, vihart arat.
- Melyik a szél, melyik a vihar?
- Nem tudni, mi volt előbb, a tyúk-é vagy a tojás.
- Közeledünk. Szóval?
- Szóval a Fidesz politikájáról megvan a véleményem, de a Simicska-Orbán vita nem a Jobbikra tartozik. Nekik kell tisztázni a dolgot. Inkább az országgal foglalkozom, most egyebek mellett a CEU-val.
- CEU-ügyben a Jobbik az egyetem mellé állt.
- Nem az egyetem, hanem általában a felsőoktatás mellé. Nekem is megvan a véleményem Soros Györgyről, értékrendjéről, világképéről, de nem hiszem, hogy a CEU beszántása a megoldás. Amúgy is teljesen világos, hogy Soros György csupán ürügy Orbán Viktor számára, hogy elterelje a figyelmet a fontos ügyekről. Soros György Orbán Viktor démona, győzze le maga, ha tudja.
Ami pedig a törvényjavaslatot illeti: nem fogjuk megszavazni. Aki teljesíti a törvényes feltételeket, s átlátható, joga van működni, ez ennél nem bonyolultabb. Ráadásul, ha a törvény életbe lép, azzal komoly veszélybe kerülhetnek a határon túl, elsősorban Erdélyben működő magyar egyetemek.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready