Felvásárolna a vén cionista
A Magyar Nemzet 2007. október 13-án, jó másfél napos késéssel vezető hírként közzétette a Kitûnő mutatók – Izrael felvásárolja Magyarországot? címû írást, amelyet először, 2007. október 11-én este a Nemzeti Hírháló, majd annak nyomán több hírportál, természetesen a Kuruc.info is leközölt. Az ellenzéki újság azonban a valódi forrás és a fordító megnevezése helyett a hírt a saját munkatársának tulajdonítja. A lopott anyagot vette át a Fidesz is.

A kétségtelenül ütős hír megjelentetése önmagában véve rendben is lenne, hiszen az anyagok átvétele mindenütt megszokott jelenség a sajtóban. Csakhogy a Magyar Nemzet - arcul csapva a szakma egyik alaptörvényét - egyáltalán nem tüntette föl a hírt Magyarországon elsőként megjelentető Nemzeti Hírháló, illetve a forrás és egyben a fordító, Hering József újságíró nevét. S ami a legmegdöbbentőbb, hogy a Magyar Nemzetben napvilágot látott hír végén a „Munkatársunktól” aláírás díszeleg.

A Magyar Nemzet betû szerinti szöveghûséggel átvette Hering József fordítását, sőt még azt a felvezetőt is, amelyben az újságíró leírja, hogy Simon Peresz izraeli államelnök Magyarországgal kapcsolatos kijelentése a héber nyelvû Máárívban látott napvilágot (Igaz, hogy a cionista zsidók érzékenységére való tekintettel a hír címében kérdőjellel látták el azt, amit a szenilis izraeli államelnök kijelentőmódban mondott). A Máárivban napvilágot látott hír magyarított változatának olvastán mindjárt arra gondoltunk, hogy valami csoda folytán Hering József a Magyar Nemzetben dolgozik, vagy esetleg valaki más tud ott héberül.

Hering József azonban nem dolgozik a Magyar Nemzetnél, már csak azért sem teheti ezt, mert néhány esztendővel ezelőtt a lap hangadó cionista lobbija az újságíró úgymond „túlzott antiszemitizmusa” miatt hallani sem kívánt az alkalmazásáról. Igaz, hogy a Hír TV sem, mert oda inkább az Izraelből visszatántorgott, héberül csak gyengécskén tudó, mindenhez tehetségtelen Breuer Pétert, az MSZP, személy szerint Hiller István zsidóügyi „főtanácsadóját”, a Magyar Nemzet korábbi izraeli tudósítóját, Schmidt Mária és Zoltai Gusztáv puszipajtását szokták behívni „Közel-Kelet szakértő” minőségben. (Két évvel ezelőtt Orbán Viktort is az ávós ivadék Breuer Péter kísérte ki Izraelbe, s az ő hathatós közremûködésével köttetett meg a judeonáci Likud és a Fidesz közötti testvérpárti szerződés...)


Breuer (balról az első) nem csak Schmidt Mária és Orbán Viktor puszipajtása, képünkön a judapesti holomúzeumban a Gyurcsótánnyal látható

Mindenesetre gratulálunk a Magyar Nemzet legújabb, az újságírói szakmát megcsúfoló húzásához. Úgy látszik, Simon Peresznek a Magyarország felvásárlásáról tett kijelentése a fiúknál máris értő fülekre talált, mert ők már – legalábbis bevallásuk szerint – eredetiben olvassák az izraeli Mááriv címû napilapot. Ilyenkor jut eszünkbe a manapság már tréfának egyáltalán nem nevezhető régi jó pesti zsidó vicc, amely így szól: Mi kell a boldoguláshoz? Válasz: éberség, stréberség és héberség. Úgy látszik a Magyar Nemzetnél az utóbbi kettő már megvan.

Egei Antal – Kuruc.info

Kapcsolódó cikk
:
Az izraeli elnök kimondta, amit már tudunk: felvásárolják Magyarországot