2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

Svéd evangélikus egyház: nem polkorrekt Istent Úrnak szólítani

Reklám

A legnagyobb svéd, állítólag még keresztény egyház vezetője szerint nem helyes Istent „Úrnak, Uramnak” szólítani, mivel léte túlmutat az emberi nemek megkülönböztetésén.
Zoom
Antje Jackelén genderizmusát zavarják a hagyományok
Svédország evangélikus egyháza arra biztatja papjait, hogy nemileg semleges kifejezéseket használjanak, mikor a legfelsőbb istenségre utalnak, az „Úr” megszólítás helyett csak Istent használjanak. A döntést csütörtökön hozták meg az egyház 251 tagú döntéshozó testületének nyolcnapos ülésének végén. Az új szabály május 20-án lép hatályba, Pünkösdkor.
 
 
„A hittudomány által elfogadott nézet, hogy Isten a nemi meghatározások fölött helyezkedik el, mivel nem ember” – érvelt Antje Jackelén, Uppsala buziházasságpárti és Mohamed-kedvelő női érseke. Elvtársa, Eva Brunne stockholmi püspök asszony eközben regisztrált élettársi kapcsolatban él szintén nőnemű párjával, és együtt nevelik a "fiukat". Brunne a hivatásában sem kevésbé deviáns: javasolta  egy stockholmi templomnak a keresztek ideiglenes száműzését, és Mekka irányának a megjelölését, hogy a muszlim és hindu tengerészek is otthonosan érezzék magukat. Végül is az egész svéd önfeladáskultúra erről szól... Ilyen "keresztény" egyházról van tehát szó, ami jól mutatja a liberalizmusban fuldokló ország ellenállóképességét.
Zoom
Eva Brunne (b) a Pride-on mulat
Az evangélikus vezető véleményét azonban nem mindenki osztja.
A svédországi Lund Egyetem teológusprofesszora, Christer Pahlmblad úgy nyilatkozott egy dán lapnak, hogy az testület döntése „aláássa a Szentháromság tanításait és a többi keresztény egyházzal való közösséget”. Meglátása szerint nem igazán okos döntés, ha a svéd egyház olyan egyházzá válik, ami nem tartja tiszteletben a közös hittudomány hagyományait.
(Kuruc.info - The Guardian - Dagen - Híradó nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready