2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:54 Saját fejlesztésű tengeralattjárót mutatott be az iráni haditengerészet22:29 Az arab világ lassan nem jelent fenyegetést: kinevezték az első női hadügyminisztert21:58 Lopakodó buzipropaganda az iskolákban: az osztálytermek védettségében csöpögtetik az életellenes mérget a gyermekek szívébe21:12 Autókat rugdosott egy dühöngő győri nő20:51 Rasszista támadást kiáltott egy buzi néger színész, de valójában feka társai hagyták helyben - ráadásul ő bérelte fel őket20:32 Áder-kompatibilis akcióra készül India19:52 Újabb ingyencirkusszal készül a Jobbikkal összekovácsolódott baloldali tömb az Országgyűlésben19:23 Folytatódott a hamis bombariadók sorozata Oroszországban19:07 Az édes élet a kínai elvtársak ellensége18:34 Binjámin Netanjáhu következmények nélküli baklövései az Irán-ellenes varsói szeánsz idején17:55 Aszad üzent a kurdoknak: "Az amerikaiak zsebre teszik önöket, és csak eszközök lesznek egy alkuban"17:49 Gyilkosság Zuglóban: halott férfit találtak egy autó első ülésén17:06 Perzsa, kínai és orosz hackerek szabotázsakcióitól kell most félni Németországban16:50 Nőtt Oroszország aranytermelése 16:28 Ukrajnának idén 15 milliárd dollár államadósságot kell rendeznie
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Kínai kérdezz-felelek (I. rész)

Több alkalommal írtam már a kínai hódító törekvésekről, azt kellett megállapítanom, hogy nem feltétlenül hálás téma. A reakciókat elnézve legalábbis igencsak megosztó kérdéskör, kaptam érte hideget és meleget. Pedig ettől ez még egy létező jelenség, sőt, probléma, amiről kell beszélni. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem néhány kifogást, reakciót, miért nem kell foglalkozni ezzel, viszont választ is adok ezekre, hogy igenis miért szükséges.
Zoom
 Lássuk csak!
„De ők legalább nem bűnöznek.”
Mármint, hogy a kínaiak nem bűnöznek? Ez nekem új, akkor létezne egy olyan nemzet a világon, mely bűntelen? Ha ez így van, alapvetően át kell, hogy gondoljak mindent, amit az emberiségről tartottam. Kissé komolyra fordítva a szót, értem, mire gondolnak ez alatt. A hazánkban élő kínaiak nem rendelkeznek kiemelt bűnözői rátával, összevetve például a hazai cigánysággal. Mert általában ezért szokták ezt az érvet felhozni. Egyrészt, nincsenek is annyian, másrészt ez mire ellenérv? Csak és kizárólag ez az egyetlen kontextus, ami számít? De még ez sem igaz, mert igenis bűnöznek, csak elsősorban egymás között, és igen keményen, alvilági, maffiamódszerekkel. De azért egy nemrégiben közzétett, nyilvános, körözött bűnözőkről készült rendőrségi fotósorozatot elnézve, nem is teljesítenek rosszul azok, akik az elmúlt 4 évben Sárvár lakosságszámának (15 ezer fő) megfelelő létszámmal növelték Magyarország lakosságát, hála a letelepedési kötvényeknek.
Mindazonáltal nem ez az egyetlen szempont, ami alapján el lehet bírálni egy kérdéskört, hogy az utcán mekkora esélyed van arra, hogy megkéseljen vagy kiraboljon egy kínai, mert ez meglehetősen erőltetett és életidegen érvrendszer.
„Még mindig jobb, mintha a Nyugat gyarmatosítana minket.”
Nem értem, nem tudom elfogadni ezt a szolgalelkű magatartást. Egyáltalán, miért kellene elfogadnunk, hogy minket gyarmatosítson bárki? Ja, hogy azt mondják, túl kicsik vagyunk mi ehhez vagy ahhoz? Ha így gondoljuk, akkor húzzuk is le a rolót, szolganépek sajátja ez a mentalitás. A magyar történelem arra tanít minket, hogy nem szolgaságra törekedtünk. A 150 éves török megszállás alatt sem váltunk törökké, mint ahogyan a Kárpát-medencében egyetlen nagyhatalomnak sem sikerült minket kiszorítani 1100 éven keresztül. Ha a Nyugat gyarmatosít minket, az rossz. Ha Kína, az szintén. Nincs olyan, hogy inkább ez gyarmatosítson minket, mint a másik. Ez egy lelki alapállás. Ha valaki már önmagában feladja a lehetőségét az ellenállásnak, és ilyen nézeteket gondol, szíve-joga, de ne terjessze. Tartsa meg magának.
„Ez sokkal bonyolultabb, minthogy pár mondatban állást lehessen foglalni.”
Ezt minden kérdésre rá lehet húzni. Én viszont arra az álláspontra helyezkedem, hogy amely jelenséget vagy álláspontot nem lehet elmagyarázni 4-5 világos mondattal, a mögött mindig a magyarázkodás és az áll, hogy hazugságokat tartalmaz. Az igaz, hogy oldalakat lehetne teleírni például az európai és kínai gazdasági érdekek ütközéséről, de ez a komplexitás egyáltalán nem az alapkérdést és az abból folyó alapválaszt befolyásolja. Mely válasz nem más: erős Magyarországot és Európát akarunk, az északi civilizáció védelmét, melynek Kína nem része.
„Miért baj az, hogy itt fektetnek be, ide hozzák a pénzüket?”
Erre roppant egyszerű a válasz. Ha én, mint magánszemély hitelt veszek fel, akkor függő viszonyba kerülök a hitelezőmmel. Ha Magyarország hitelt vesz fel Kínától, függő helyzetbe kerül vele. S mivel Kína, mint mindenki más, saját érdekeit nézi elsősorban, könnyen belátható, ezek nem a magyar és az európai érdekek. „Meglepő” módon a kínaiak. Ez ilyen egyszerű.
Zoom
„Kína a világ vezető hatalma lesz, jóban kell velük lenni.”
Egyrészt ezt nem tudhatjuk még, másrészt: na és? Ha igen, ha nem, miért kellene változtatni azon elvi állásfoglalásunkon, hogy magyarok és európaiak vagyunk. Ez nem azt jelenti, hogy ne ápoljunk diplomáciai kapcsolatokat Kínával, még csak azt sem, hogy gazdasági kapcsolódási pontjaink se legyenek, de igen is jelenti azt, hogy ne szervilis, megalkuvó módon, önként és dalolva szolgáljuk ki őket. Ahogyan például az Európai Uniónak is sokkal erőteljesebben kellene védenie belső piacait, és radikális vámokat kivetni a kínai árukra. Nyugalom, ettől még nem dobna ránk atomot Kína, csupán tudomásul venné az új helyzetet, mást úgy sem tehetne… Ahogy Washington sem hever romokban, miután Donald Trump szigorított.
„Komolyan ez a legfontosabb? Nagyobb gondjaink is vannak ennél!”
Ez a kedvencem. Ki állította, hogy ez a legnagyobb probléma? De ha nem ez a legnagyobb gond, akkor már ne is foglalkozzunk vele? Ha van egy autóm, amely küszködik egy-két problémával, például ki kell cserélni benne a lengőkart, mert kezd életveszélyessé válni, abból már következik az, hogy az annál valamivel kisebb volumenű meghibásodás felett már szemet is kell hunynom? Teszem azt, járjak tovább defektközeli gumiabronccsal? Ugye, hogy nem.
Lantos János – Kuruc.info
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready