Emlékezetes a 38. "Magyar" Filmszemle: ebben mutatták be a Jordán-pozitív Toepler Zoltán Álszent című filmjét, amelyben vízbe fojtanak egy kismacskát. Ekkor mindenki egyetértett azzal, hogy a Talmud szellemiségében tevékenykedő zsidónak bűnhődnie kell, több állatvédő szervezet jelentette fel. A határozottabbak azt kívánták neki, amit ő tett a kis állattal, a visszafogottabbak pedig azt kérték, hogy a bíróság az állatvédelmi törvény szerint csukassa börtönbe. Ám ez izraelitákkal nem fordulhat elő kicsiny hazánkban, így hát megszüntették a nyomozást Toepler ellen. Ami nem azt jelenti, hogy mi nem adhatunk neki egy nyaklevest, ha netán összefutunk vele a Dohány utcában. De a lakcíme is fellelhető alább.

A rendőrségi eljárásnak vége már, de a média emberei valamiért nem tartották fontosnak, hogy bármit közöljenek a végeredményről, úgyhogy ránk marad a munka ezen része - írja a Bombagyár. Balázs nevű olvasójuknak köszönhetően a rendőrségi határozatot is meg tudjuk mutatni (a lakcímét, sajnos, benne felejtettük).

Toepler a kihallgatáson azt hazudta, hogy a felvétel 2003 decemberében készült, de azt nem árulta el, hogy ki gyilkolta meg az állatot. Vallomása szerint a felvétel eredetijét nem őrizte meg, azt nem tudja bemutatni. A rendőrség tanúként hallgatta meg a TV2 újságíróját, Azurák Csabát, aki a riportműsorhoz használt telefonbeszélgetésük vágatlan változatát a rendőrségnek átadta. A felvételen Toepler nem védekezik olyasmivel, amivel később a rendőrök előtt igen, sőt kijelenti, hogy a macskát úgyis elaltatták volna, ezt használta ki. A nyomozók fölkeresték a MÁV vezérigazgatóságát, hogy adják át a rendőrségnek a forgatási engedélyt, amelyeken a dátum bizonyítaná, hogy mikor készültek a felvételek (azazhogy az állatvédelmi törvény megszületése előtt-e). A MÁV jogi osztálya szerint semmiféle forgatási engedélyt nem adtak Toeplernek. A film vágójaként föltüntetett Vízkelety Erika a vallomása szerint nem is dolgozott az alkotáson, mert azt maga Toepler vágta, csak nem akarta magát vágóként is megnevezni, ezért kérte meg Vízkeletyt, hogy írhassa az ő nevét a stáblistára. (Az operatőrként megnevezett Pilzer Tamás egyébként nem létező személy.)

A tanúk szerint a film jeleneteit 2005-ben és 2006-ban forgatták, de azt nem sikerült megállapítani, hogy a kérdéses jelenet lehet-e korábbi, utólag vághatták-e be a filmbe. Az osztályvezető ügyész nem látja bizonyítottnak, hogy a jelenetet az új állatvédelmi törvény életbe lépése után vették volna föl, s mivel Toepler a kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, az sem világos, csak sejthető, hogy ő volt a felvétel készítője.

Éppen ezért Toepler Zoltánt fölmentették. Másnak kell hát igazságot tennie.









(Blogin (korábbi nevén Blogadmin) - Bombagyár nyomán)

Kapcsolódó

Állatvédők: ne árulhassa filmjét a szadista Toepler!
Álszent és igen bátor művész
Feljelentik a cicagyilkos "művészt"
A HEROSZ is feljelenti a szadista zsidó rendezőt
Feljelentették az állatkínzó zsidót, de nem várnak büntetést
Kismacskát fojtott meg a zsidó rendező - otthoni számával + videóval frissítve