2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:42 Az ukrán külügyminiszter szerint Trump nem gyakorolt nyomást a zsidó humoristára21:16 Az elmúlt 30 év legsúlyosabb földrengése pusztított Albániában 20:52 Millióktól szabadította meg az időseket egy edelényi cigány - így töltötte próbaidejét 20:37 Az ízesített e-cigaretták jóval károsabbak lehetnek hagyományos társaiknál20:05 Németh Sándor Szent Szelleme mellett már a halrudacskák is fertőzik a gyerekeket: 330-an betegedtek meg a Hitgyüli hajdúsámsoni iskolájában19:39 Az Olasz Testvérek párttalálkozóján volt jelenése Orbánnak19:09 Kukagyújtogató anarchisták támadtak rendőrökre a klímarettegés közepette Párizsban18:43 Bábolnára látogatott Kako hercegnő18:18 Hátul ültek a török masiniszták a kelebiai gyorsvonaton17:57 Felfüggesztett több tízezer alkalmazást a Facebook17:30 Nem érkezett meg egy magyar versenyző a thaiföldi súlyemelő-világbajnokság helyszínére17:02 Munkagéppel ütközött egy motoros Bükkábrányban16:39 Szaúd-Arábia jóval áron alul adta el isztambuli konzulátusának épületeit16:08 Egy hajnalban kigyulladt teherjármű miatt ismét lezárták az M3-ast Füzesabony közelében15:35 Sok a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékekre
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Kismacskát fojtott meg a zsidó rendező - otthoni számával + videóval frissítve

Reklám


Macskát gyilkolt a "művész úr"
Egy Toepler Zoltán nevű zsidó rendező macskagyilkosságot vett filmre, csakhogy a szegény kölyökjószágot tényleg megfojtották. Teljesen lezüllött, talmudista közállapotainkra jellemző módon a kajmán díjat is nyert - derül ki a filmpont.hu beszámolójából, a mocsadék identitásáról persze hallgatott a szájt. Jellemző, hogy a "szintén zenész" Tímár Péter ugyan levélben követte meg az állatbarátokat, és sajnálatát fejezte ki, hogy ez a film díjat kaphatott, de a döntés visszavonásáról szó sem esett. A cica brutális meggyilkolását a toepler@freemail.hu e-mailcímen lehet megköszönni a vadállatnak. Szerkesztőségünk megtudta az elmebeteg szörnyeteg telefonszámát is: 36-70-220-6119, illetve az otthoni mégjobb, főleg éjszaka: 36-1-256-1795.  A perverz "műalkotás" ominózus jelenete megtekinthető VOLT - amíg nem törölték az oldalról - itt.
Megtalálható VOLT viszont a videó a Youtube-on, de onnan is töröltették a kajmánok. Az új elérhetőség itt. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
Olvasóink állhatatos kérésére közzétesszük kedvenc állatvédőnk lakcímét is, ha netán valaki a Hogyan bánjunk egy beteg háziállattal utolsó óráiban témakörben szeretne néhány szót váltani vele személyesen: XVII. kerület Helikopter utca 5.
Alább a filmpont.hu cikke.

Volt egy kis probléma ezzel a 38. Magyar Filmszemlével. Egy aprócska probléma, mely fájdalmas, fojtott csendben meghúzódott egy a nagyközönség által legkevésbé látogatott blokkban. Megült a Kísérleti-és kisjátékfilm kategória nevezettjei között, majd – mondanivalójához és a benne foglaltakhoz képest - meglepően kis port kavarva megnyerte a kategória legjobbjának, a legjobb kísérleti kisjátékfilmnek járó díjat. Ezt követően hallgatásba menekült mindenki, akinek köze volt a műhöz, vagy annak díjazásához.

Az említett alkotásban,- Nickolaus Myslicki Álszent című filmjében –kb. két percig mutatják egy macska vízbefojtását, kínszenvedését. A rendező, aki álnevét használva (valójában Toepler Zoltán) indult a szemlén, bevallotta, hogy az állat meghalt a film forgatása közben, a látott képek nem manipuláltak. Védelmére egyetlen dolgot tudott felhozni, miszerint az említett kis cica beteg volt, s „másnap amúgy is elaltatták volna". Ezen kívül néhányan pajzsként az Álszent elé emelve megemlítették a Taxidermia disznóját, vagy az Elégia lovait, melyek szintén jobblétre szenderültek filmes keretek között. Akkor kezdjük talán a tényekkel:

Állatvédelmi jogszabályok:
1998.évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről, ennek módosítása: 2004. évi X. törvény, ez utóbbi alapján az állatkínzás a BTK.- ba került!

„Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy a pusztulását okozza,…vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Kínos, nem igaz?

Elégia: Valóban lovakat ölnek le a képen, DE a film elkészültekor nem volt még állatvédelmi törvény, plusz nem a film érdekében ölték le az állatokat, hanem egy ló-vágóhídon történő eseményeket filmeztek le.
Taxidermia: A végleges filmváltozatban nem állapítható meg egyértelműen, hogy az említett mangalicának valóban el kellett-e pusztulnia a forgatáson. Ma már egy vérzőfejű disznót és egy disznóformájú pörkölésre alkalmas műtestet játszi könnyedséggel lehet mindenféle állatbántalmazás nélkül szalagra rögzíteni. De, tegyük fel, valóban disznóölést vettek fel a készítők. Ez esetben feltételezhetően a megfelelő módon (kábítással) ölték le az állatot.

Ugye, ugye, egyre kínosabb, kedves Nicolaus Myslicki, vagy Toepler Zoltán, vagy bánom is én kicsoda! Gyenge védekezésnek tűnik a halálos beteg kiscica történet is. Eutanázia valóban létezik és  megengedett az állatoknál, DE csakis szakember könnyíthet az állat szenvedésein és semmi esetre sem a vízbefojtásos technika alkalmazásával. Kötve hiszem, hogy állatorvos állította fel a diagnózist. Mellesleg az a gazda is vét a jogszabályok ellen, aki beteg állatát nem viszi állatorvoshoz…

10§: állat életének megengedett módon való kioltása: az állat életének a legkisebb szenvedés okozásával, valamint a faj adottságainak figyelembevételével történő szakszerű és gyors kioltása.
11§: Állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. …
12§(1) az állat életének kioltása – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével- kizárólag kábítás után történhet.

Mindezek után hogy a büdös fenébe kaphatott díjat ez a film? Láttam, végignéztem. Valóban tartalmaz újszerű megoldásokat, jó képeket, fennkölt, elgondolkoztató szövegeket. Van benne félkarú ember, gerontofil kapcsolat, lógó fütyis meleg (magyarul: buzeráns, maximum homoszexuális, ne lopjátok a szavainkat a ratyik jelölésére - a szerk.) párocska, apácaruhás nő által inspirált onanizálás (amúgy a filmpont.hu is egy sz@rrágó oldal, ha neki a fenti "témák" bejönnek - a szerk.)… A rendező jó érzékkel egybegyűjtött mindent, amiről azt lehet gondolni: „Na, ettől aztán kiakadnak a nézők." De ő is tudta, már nagyon edzett emberekkel van dolga. Kellett valami. „Kellett egy figyelemfenntartó effekt".( Egy -az alkotóhoz közelálló - személy kritikája szerint a macskahalálra mint figyelemfenntartó effektre volt szükség egy ilyen hosszú és nehezen emészthető alkotásban).

Az ominózus jelenettel túllőttek a célon. Etikailag, morálisan, mindenhogy. Statikus kamera. Önző, öncélú és felelőtlen dokumentálása egy kétperces segítségkérésnek. A cica nem karmol, nem menekül, látszik, hogy megbízik abban a kézben, amely a víz fölé emeli. A kézben, mely elmeríti, majd tartja egészen addig, míg a test merevvé nem válik, s lassan le nem merül. Közben víz alatti erőtlen kapálózás, kétségbeesett sikoly, nyávogás, mely bugyborékokká lágyul, és két szem, melyek hirtelen üvegessé válnak.

Igazán, nem vagyok fanatikus állatvédő, nem kötözöm magam őrjöngve bálnavadász hajókhoz. Nem vagyok álszent, sem szentimentális, sem naiv. Tudom, hogy az emberek húst esznek és olykor kegyetlenek, hogy gyerekek milliói éheznek, hogy globális felmelegedés van és lyukad az ózonréteg... Mindezek ellenére hiszek abban, hogy létezik egy út, igen hosszú és rögös út, amin jobbá lehetünk. Ez nem az…

kotzka

Az úr a
06 70 220 6119-es telefonszámon elérhető.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready