"Hogy megtudd, ki uralkodik fölötted, csak derítsd ki, kit nem engednek kritizálni" - áll azon a Twitter-bejegyzésen, amelyet John Cusack is megosztott. A Voltaire-nek tulajdonított, de valójában a fehér felsőbbrendűséget hirdető Kevin Alfred Stromtól származó sorokkal nem is lenne különösebb baj, ha nem lenne mellette egy hatalmas kéz egy Dávid-csillaggal, amely épp elnyom egy rakás kisembert; alatta pedig a "Hát nem egyértelmű?" kérdés szerepel - magyarázza a hírt az idézet által igencsak szíven talált Index.
Hogy a kép még kerekebb legyen, Cusack a "Kövesd a pénz útját!" felkiáltással osztotta meg a tweetet, és bejelölt rajta egy olyan Twitter-fiókot is, amelyet az egyébként zsidó Bernie Sanders támogatására hoztak létre - teszik hozzá. (Oly nagyon antiszemita azért mégsem lehet, hiszen éppen Sanders jelöltségét támogatta 2016-ban, és támogatja most is... - a szerk.)
Zoom
A Pop, csajok, satöbbi, a Con Air - Fegyencjárat, az Otthon, véres otthon és a Komornyik ír származású színésze később törölte a tweetet, és azt állította:
Egy bot (automatizált bejegyzésgyártó robot - a szerk.) elkapott - azt hittem, egy Igazságot Palesztinának!-bejegyzést osztok meg - egy régebbi posztot - azt hiszem, más forrásból származott - nem kellett volna retweetelnem.
Zoom
Fotó: Alberto Pizzoli/AFP/Getty Images
Az indokkal csak az a "gond" - mutat rá az Uproxx -, hogy képernyőfelvételek szerint Cusack a törlés előtt még több hozzászólásra is válaszolt, amely az adott bejegyzésre érkezett.
Cusack később még azt is közölte: "Nyilvánvaló, hogy még ha Izrael zászlajáról is van szó, és egyetlen antiszemita csont sincs a testedben, ez akkor is egy antiszemita karikatúra. Mert zsidóellenes sztereotípiákat mutat meg, miközben Izraelt támadja, még ha ezek a kritikák az állami erőszakkal kapcsolatban igazak is."
A The Wrap megkereste Cusack képviselőjét is, de egyelőre nem reagáltak.
Most valószínűleg pár évi pihenés következik, de nincs minden veszve, lásd ezt: Mel Gibson Rothschildot alakít a következő filmjében