Bezár!
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 Lövések a Fehér Háznál, Trump kiment a sajtótájékoztatóról07:40 Al-Shabaab-ritkítást végzett a szomáliai kormányhadsereg07:29 A világon másodikként esett át ismételt arcátültetésen egy amerikai nő06:55 A kijárási korlátozások miatt több idejük maradt az embereknek a kincskeresésre Nagy-Britanniában23:38 Japánban első ízben esett 30 százalék alá a dohányzó férfiak aránya23:17 Bezárattak Iránban egy újságot, amelyben egy szakértő megkérdőjelezte a hivatalos koronavírus-adatokat22:49 Az Egyesült Államok társult államában újból megtartják az előválasztást, mert elfogyott a szavazócédula22:29 Kassai Viktor és az Állami Duma alelnöke szerint is szemüveg dukált volna a bírónak Szpartak Moszkva-PFK Szocsi-meccsen22:15 Az ún. Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát - az okát nem pontosították21:50 Egy sukár csávó a bejrúti robbanásról: "Bárcsak Pesten történt volna, okádék Magyarország"21:42 Belorusz elnökválasztás: ismét összecsapott a rendőrség a tüntetőkkel - "szakrális áldozatra" van szükség21:36 Izraelben már férfi nemi szerv alakú lufikkal is követelik Netanjáhu távozását21:25 Jézus helyett Mao - segít a Hungary Helps?20:51 A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek20:06 Köpönyegforgató, széthulló, áruló, semmi - ez jut eszébe az embereknek a Jobbikról
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

A végén a hasznos idiótákat is falhoz állítják - ex-KGB-s a felforgatás módszertanáról

Reklám

Jurij Bezmenov (Yuri Bezmenov vagy Tomas Schuman) a KGB ügynöke volt. 1970-ben nyugatra disszidált, végül Kanadában telepedett le. Az 1980-as években előadásokat tartott és könyveket írt arról, hogy milyen módszereket alkalmaz az Egyesült Államok (és mások is) egy társadalom felforgatására. 1993-ban halt meg.

Az első videó egy előadása, melyben nagy részletességgel mutatja be a felforgatás szakaszait és azok következményeit.
A második videó egy G. Edward Griffin által vele készített interjú, ami a „Deception was my job” (A megtévesztés volt a munkám) címet viseli. Ebben beszél életéről, az Indiában folytatott KGB-s megbízatásáról, valamint a felforgatásról is.
Íme némi ízelítő abból, hogy amit az 1980-as években mondott, annak hatása napjainkban is érezhető. (Zárójelben a saját megjegyzéseim.)
A felforgatás szakaszai:
  • 1. Demoralizáció
  • 2. Destabilizáció
  • 3. Válság
  • 4. Normalizáció.
Ami a demoralizációt illeti, az 15-20 évet vesz igénybe. Miért? Azért, mert ennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy generáció szemléletét átformálják.
Például az oktatás területén a demoralizáció úgy néz ki, hogy a diákoknak nem építő jellegű és gyakorlatias tárgyakat tanítanak, mint matematika, fizika, kémia vagy idegen nyelvek, hanem olyasmiket, mint a mozgalmárok városi harcmodorának története, bioételek, háztartás-gazdaságtan vagy szexualitás.
(Gendertanulmányok, afroetnikai tanulmányok, egyéb büfé-könyvtárszakok az egyetemeken, LMBTQ-érzékenyítés a középiskolákban és általános iskolákban, antirasszista toleranciatréningek a közhivatalokban stb.)
Ha a demoralizáció sikeres, annak hatása az érintett személyek vonatkozásában visszafordíthatatlan. Egy demoralizált személy elé hiába tárják a valós információt, azt képtelen elemezni, és így a tények nem jelentenek számára semmit. Még ha eredeti dokumentumokat és fényképeket is dugnak az orra alá vagy elviszik az adott helyszínre, hogy saját szemével lássa a dolgot, akkor is elutasítja, hogy megváltoztassa véleményét. Csak amikor a valóság fizikailag hat rá, és alaposan ülepen rúgja, akkor érti meg végre, hogy miről is van szó.
(Éppen ezért felesleges tevékenységet folytatnak azok a magánszemélyek és politikusok, akik azt hiszik, hogy a magánéletben és a politikai színtéren higgadt, józan érveléssel el lehet érni, hogy a demoralizált személyek belássák tévedésüket és átálljanak. Majd amikor a demoralizált személyek a saját bőrükön érzik a fájdalmat, ami rossz döntésük következménye, talán majd akkor változtatnak a véleményükön. Talán…
Szeretném leszögezni, hogy itt nem a semlegesekről van szó, akik se ide, se oda nem húzó, tájékozatlan, de alapvetően jóindulatú emberek, mert őket fel lehet világosítani. Akikről itt szó van, azok a propagandát papagájszerűen és/vagy hőbörögve ismétlő agymosottak, akiket észérvekkel megközelíteni nem lehet – ők azok, akikre sem időt, sem energiát nem szabad pazarolni, mert úgysem lehet őket átállítani a mi oldalunkra.)
Ha a demoralizációs folyamatot meg akarják fordítani, az 15-20 évbe kerül, ugyanis – mint fent említést nyert – ennyi idő kell egy új gondolkodású generáció kineveléséhez.
Ami a normalizációt illeti, az a felforgatás végső szakasza, amikor a hatalomra került vezetők a hasznos idiótákat falhoz állítják, és agyonlövik, vagy börtönbe zárják, vagy külföldre száműzik. Miért?
Egyrészről a hasznos idióták általi hőbörgés és bajkeverés, ami a felforgatás korai szakaszában szükséges volt, immár tehertétellé vált és akadályozza az új rendszer stabilitásának megteremtését.
Másfelől a hasznos idióták idealisztikusan hisznek a kommunizmus szépségében, és amikor megtapasztalják, hogy a szép ígéretek és a nyers valóság között milyen különbség van, kiábrándultságukban a legnagyobb ellenséggé válnak.
Harmadrészről a hasznos idióták megsértődnek, hogy nem ők kerültek hatalomra, pedig arra számítottak, és ez is az új rendszer ellenségeivé változtatja őket.
Kik is azok a likvidálandó hasznos idióták? Nos, ők a korábbi alvó sejtek, társadalmi aktivisták, liberális jogvédők, homoszexuálisok, valamint balos professzorok. A normalizáció után többé nincsenek sztrájkok, nincs homoszexuális mozgalom, nincs nők öntudatos előrelépése.
Minderről természetesen további részletek találhatóak a videókban, melyek megtekintését és megosztását mindenkinek ajánlom. Az elsőhöz van magyar felirat:
További, egyéb részletekkel kiegészített videók a YouTube által időnként törölt beszélgetésről:
(Hidra - Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready