2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:39 Már kétezer felett a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban, de az "Amerika-ellenes" karantén elmarad08:25 Észak Korea megint kilőtt valamit a tengerbe08:12 408-ra nőtt hazai koronavírus-fertőzöttek száma, újabb két idős beteg hunyt el07:59 Az éjjel elvesztettünk egy órát07:34 Komoly fagyot ígér jövő hétre az OMSZ06:54 Tizenegymillió nevet utaztat a NASA a Marsra 23:07 Sánchez: minden leáll két hétre, ami nem létfontosságú22:49 Tizenegy város piacain segítettek be a honvédek22:32 Bolsonaro sajnálja, hogy néhányan meghalnak, de hát ilyen az élet22:14 Trump nem szívesen, de belengette három állam karantén alá kerülését21:57 A globalizmus vége?21:41 Megugrott a halottak száma Franciaországban - több mint egymilliárd maszkot rendeltek21:04 Budapesten egy órára kissé sötétebb lett20:45 Tízezer fölött a Covid-19 halálos áldozatainak száma Olaszországban20:17 Hétvégenként négyszer is oláh himnusszal üdvözlik a koronavírust - ha ettől nem futamodik meg...
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Szerény javaslat: az emberhús lehet a "jövő élelmiszere"

Reklám

Egy svéd szélsőbaloldali pszeudo-környezetvédő szerint az emberi hús fogyasztása mentheti meg bolygónkat a klímaváltozástól.
Zoom
Mottó:
„… a zsenge, egészséges jól ápolt, egyéves gyermek éppoly élvezetes, ízletes, tápláló és hasznos étel, mint bármely más húsféle, akár pörköltnek, akár nyárson, vagy sütőben sütve, ha pikánsan fűszerezzük grillezve is kitűnő, de egyszerű főtt húsnak is alkalmas.”
 (Jonathan Swift: Szerény javaslat, 1729.)
A Gulliver írója a gyermekek húsának élelmiszer jellegű forgalmazására tett sötéten ironikus javaslatot majd 300 évvel ezelőtt „annak megelőzésére, hogy a szegény gyermekek ne legyenek terhére szüleiknek és az országnak, inkább hajtsanak hasznot a köznek”.
Dr. Shit, vagyis Kula doktor (Swift mester egyik írói álneve) viccelt – Magnus Söderlund svéd „viselkedéskutató” (valójában "marketingguru") nem viccel.
Zoom
"Elöljáróban szögezzük le: annak a személynek, akit el kívánunk fogyasztani, halottnak kell lennie."
Magukra valamit is adó progresszív demokraták között abban nincs vita, hogy korunk legfőbb kategorikus imperatívusza (morális parancsa) a bolygó megmentése. Fontos persze a genderelmélet, a kenderelmélet (miszerint a marihuána minden, de tényleg minden betegséget is gyógyít), a feminizmus, a migráció és a buzipropaganda is, de a közelgő klímaholokauszt (leánykori nevén globális felmelegedés, majd klímaváltozás, újabban klímakatasztrófa) elleni heroikus küzdelem mindent felülír. A klímalobbi csapatai harcban állnak, és nem válogatnak az eszközökben. Viszonylag új csapásirányt jelentenek a gyermekszületések csökkentésére vagy lenullázására tett – sajnos elég sok sikert felmutató – kísérletek, ugyanis a széndioxid-kibocsátó kis nyavalyások telefingják a troposzférát. Sőt, a potenciális kis klímanácik még büfiznek is.
A „No Kids” kampányok elméleti munícióját az angolszász egyetemek társadalomtudományi fakultásaira ’68-ban befészkelődött baloldali-szabadelvű, mára már nyugdíjba vonult oktatói kar újbaloldali kútmérgező leszármazottai, jellemzően a gender és bioetika tanszékeken oktatói és kutatói munkát imitáló szörnyetegek szállítják.

„No kids please. We’re swedish” - a stockholmi Kungsholmen sziget egyik kávézójának a bejáratára kiragasztott szabadelvű piktogram.
Sajnos olyan notabilitások is beálltak a kampány mögé, mint a teljesen lezüllött brit királyi család egyik trónörököse, a vérvonalat színesítő Harry 'Stop at Two' herceg; vagy a megkérdőjelezhetetlen tekintélyű ökoszent(tehén), David Attenborough, a „Population Matters – Stop at Two” („A populáció is számít: meg kell állni két gyereknél!”) jótékonysági szervezet/mozgalom fővédnöke, a populációkontroll egyik legnagyobb szószólója. (Vajon tudja-e Sir David, hogy a Föld népessége állva elférne a lecsapolt Balaton medencéjében?… )
Zoom
„A populáció is számít! A kisebb családok mindenki számára jobb életet jelentenek”
Nem fogják elhinni a kedves olvasók, de egy viszonylag új tanulmány szerint a gyermekek felnevelése a legpusztítóbb dolog, amelyet az ember a környezettel megtehet. A svédországi nyitott szellemiségű Lund Egyetem kutatói bebizonyították, hogy ha családonként eggyel kevesebb gyermek születne, akkor évente átlagosan 58,6 tonna CO2-egyenértékű káros kibocsátást lehetne családonként megtakarítani. Bizony. (Azt ugye mondanom sem kell, hogy fehér gyermekekről van szó.)
A bűntudat elhintett magja hamar szárba szökken: egyre több klímadepressziós fiatal vallja őszinte meggyőződéssel, hogy a Föld védelmében nem fog szülni, mert a gyermekek szennyezik a környezetet. „Birthstrikers”-nek (igen, „szüléssztrájkolóknak”!) hívják őket. Gwynn Mackellen a hulladék-feldolgozó iparban dolgozott, és az ott szerzett tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy környezetvédelmi okokból nem vállal gyereket. Hogy még véletlenül se történjen meg a „baj”, sterilizáltatta magát, sőt, egy rövid ideig tagja volt az Önkéntes Emberi Kihalási Mozgalomnak is (Voluntary Human Extinction Movement, rövidítve VHEMT, úgy kell ejteni, hogy „vehement”). Ilyen szintre csak a legkörnyezettudatosabbak juthatnak el.
Zoom
„Élhetünk sokáig, s kihalunk mind”
A svédek ilyenek. Különös emberek – különös anyagból gyúrva. És a határ a csillagos ég, mert a progresszív ökohumanizmus nem ismer határokat.
Szóval, mint arról az Aftonbladet beszámolt, Magnus Söderlund marketingprofesszor a haladó svéd televízióban felvetette, hogy a bolygó védelmében táplálkozási célból nem ártana feleleveníteni a kannibalizmus már-már elfeledett népszokását, vagyis fontolóra kellene venni az emberi hús étkezési célú felhasználását.
Véleménye szerint a Zöld Szója Megoldást (Soylent Green Solution) kell alkalmazni. (A Zöld szója Richard Fleischer 1973-as filmje Charlton Hestonnal és Edward G. Robinsonnal. A történet 2022-ben játszódik, amikor a Föld már annyira túlnépesedett, hogy csak New Yorkban 40 millióan élnek. Az élővilág tönkretételével veszélybe került az élelmiszer-ellátás is, ezért a szegényebb rétegek kizárólag szója alapú pótlékokhoz jutnak hozzá. De valójában miből készül a címbéli zöld szója? Na, miből?)

„Péntek a Zöld Szója napja. Ki ne hagyd!”
Söderlund elmondása szerint szerény javaslatának az egyik akadálya, hogy a holttesteknek egyfajta tabujellege van; másrészt a sok maradi gondolkodású illiberális a halott megbecstelenítéseként tekintene annak konyhai célú felhasználására. Istenkém, mindig is ezek a reakciós, retrográd elemek voltak a haladás kerékkötői!
„Kissé konzervatívak” – ismeri el szomorúan a gasztroforradalmár professzor –, amikor tetemek formájában olyan „élelmiszerekkel” találkoznak, amikhez még nem szoktak hozzá.
A fokozatosság segíthet helyes útra terelni a finnyáskodó tévelygőket, az ósdi maradiakat – ezért áll ki teljes mellszélességgel a rovarfogyasztás népszerűsítése mellett a felvilágosult fősodratú média.
Zoom
„Kalauz A Bogárevők Csodálatos Világába”
 
A Söderlund szerény javaslatáról beszámoló Paul Joseph Watsonnak kétsége sincs afelől, hogy Greta Thunberg és Harry herceg az elsők között fognak sorban állni, amikor csótányokat és emberi húst szolgálnak majd fel a következő klímacsúcson.
Bon appétit!
Verőcei Tibor - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready