2019. december 11., szerda, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:25 Megszomjazott harc közben a pápai szamuráj15:17 Nem érdekelte a bírót a számtalan ellentmondás, a hiányzó DNS: Győrkös másodfokon is életfogytiglant kapott14:48 Júliustól bevezetik az egységes társadalombiztosítási járulékot14:19 Elfogadták a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot14:07 Menekülés közben fogtak el kábítószer- és cigarettacsempészeket Pomázon13:30 Olyan szép transzmese lehetett volna ez a "nővé vált" kézisről - de nem lett az, a fránya valóság megint közbeszólt12:58 Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból12:20 Akár kitiltás és egyéves fizetésmegvonás is járhat a parlamentben cirkuszoló képviselőknek11:32 Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit11:13 Kigyulladt egy viskó a Hajógyári szigeten, egy ember meghalt10:41 Aláírták az új amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményt10:12 A Pentagon felfüggesztette a szaúd-arábiai pilóták gyakorlati továbbképzését09:48 Új technológiával fejlesztettek ki autóüveget Salgótarjánban09:23 A Városliget Zrt. által rendelt felmérés szerint a budapestiek kétharmada támogatja a Liget projektet08:55 Zárt ülés alatt Twitter-huszárkodott a kormányszóvivő Brüsszelben - a finn elnökség bocsánatkérést vár
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Dzsudzsák Balázs rasszista

Reklám

Mint arra sokan emlékeznek (sajnos), a hétfői napon egy rendkívül fontos Eb-selejtező mérkőzésen Magyarország hazai pályán maradt alul 2-1-re Szlovákiával szemben. Felesleges untig ismételni, ezzel a vereséggel finoman szólva sem került könnyű helyzetbe a válogatott, ámbár, ha utolsó három meccsét megnyeri, akkor sima ügy, csak hát ezek úgy néznek ki, idegenben Horvátország az ellenfél, majd itthon Azerbajdzsán, majd pedig szintén idegenben, végül Walesben lépünk pályára.
Ha nem sikerül megszereznünk a csoport első két helyének valamelyikét, tovább számolgathatunk, hogy a különböző eredmények kedvező alakulása folytán a Nemzetek Ligája playoff körébe bekerülhetünk, hogy onnan vívjuk ki Európa-bajnoki részvételt, de ezzel nem fárasztom a kedves olvasót, ennek megértéséhez már szinte matematikusnak kell lenni.
Zoom
A magyar válogatott egy korábbi mérkőzésen, lehet, hogy a NO TO RACISM felirat csak álca? (kép: m4sport.hu)
Ugyanis van itt „fontosabb” dolog is. Nem, nem az, hogy a mérkőzés után bekérették a szlovákiai magyar nagykövetet, ugyan, dehogyis. Döbbenetes, de kiderült, Dzsudzsák Balázs rasszista!
No, az meg hogyan lehetséges? Mindjárt feltárom!
Ezt sejteti legalábbis a Hírklikk elnevezésű portálon Föld S. Péter. Történt ugyanis, még a mérkőzés előtt Dzsudzsák felhívta a figyelmet, nem volna jó, ha különböző „rasszista rigmusok” végett zárt kapus büntetést kapna a magyar válogatott a következő, Azerbajdzsán elleni mérkőzésre, ezért kéri a szurkolókat, tanúsítsanak önmérsékletet.
Egészen pontosan ezt mondta:
„Először is mint csapatkapitány szeretném a csapat nevében megköszönni a szurkolóknak az eddigi mérkőzéseken nyújtott fantasztikus támogatásukat. Különleges meccset játszunk hétfő este, ezt azonban nemcsak mi tudjuk, hanem az Európai Labdarúgó-szövetség is, így kiemelten figyelik, mi történik a lelátón. Pláne hogy kaptunk már büntetést a közelmúltban. Éppen ezért nagyon bízunk abban, hogy pirotechnikai eszközök használata és rasszista rigmusok nélkül zajlik le a mérkőzés, mert ezekért az UEFA egész biztosan súlyos büntetést adna, márpedig nagyon fontos mindannyiunknak, hogy az Azerbajdzsán elleni meccsen is telt ház és a szokásos fantasztikus hangulat lehessen a Groupama Arénában. Emellett a legjobb az lenne, ha mindenki végig minket biztatna.”
Megmondom őszintén, mikor a meccs előtt olvastam e sorokat, rögtön felvetődött bennem a gondolat, vajon mikor fogja kiszúrni ezt valamely éleslátású liberális tollforgató, mondván, nana, ez így kevés lesz! Föld S. Péter volt ezúttal az egyetemes „emberi jogok”, a „tolerancia”, a világjobbító szándék gyakorlati megtestesítője.
Rögtön öles betűkkel bepötyögte: Dzsudzsákot csak a büntetés miatt zavarja a rasszizmus!
Hogy építő szándékát ne rejtse véka alá, miután kellően ledorgálta a képzetlen Dzsudzsákot (aki valószínűleg bele sem gondolt, hogy szavait így is lehet értelmezni), rögvest leírta, mit kellett volna mondania a csapatkapitánynak. Hát ezt:
"Kedves szurkolók! Nem a várható büntetés miatt kérlek benneteket arra, hogy hagyjátok abba a rasszista rigmusok kántálását. Sokkal inkább azért, mert véleményem szerint a rasszizmus bunkóság. Ugyanígy gondolják a társaim is. Hogy a gyűlölet idegen a normális tisztességes emberektől, a futballpályán ugyanis nem ellenségek, hanem ellenfelek vannak. A szlovák ugyanolyan nemzet mint a magyar, se jobb, se rosszabb nálunk, ha a szlovákokat szidalmazzátok, azzal nem bennünket segítettek (sic!), hanem a tisztességes magyarokat köpitek szembe. Azokra s tisztességes magyarokra hoztok szégyent, akik rendes magyar polgárai Magyarországnak és Európának. Kérlek benneteket, hogy ne csak az európai szövetség által kiszabható büntetés miatt próbáljatok meg ember módra viselkedni, hanem elsősorban azért, mert a rasszizmus, ahogy a futball világában mondani szoktuk, nem pálya.”
Ezt aztán jól megmondta. Azért bízom benne, ennek hatására a Magyar Labdarúgó Szövetség nem kéri fel kommunikációs tanácsadónak Föld S. Pétert. Nekem már csak egy apró hozzáfűzni valóm, illetve halk kérdésem maradt: vajon hogyan merülhet fel a rasszizmus egy magyar-szlovák összecsapáson?
Ha ismereteim nem csalnak, mindkét nemzet az europid nagyrassz része, gyengébbek kedvéért, azonos rasszba tartoznak. Indokolt lehetett volna a felvetés, ha egy afrikai csapat (vagy a francia válogatott) érkezik az Üllői útra. De nem ez történt. Ki érti ezt? A liberális ideológusok biztosan.
No, végső soron mindegy, kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít…
Lantos János – Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready