2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:15 A Tizenkilenc című darabot mutatja be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház13:01 Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Trianon évfordulójára12:52 Jó hír is van12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

"Trianon-kihívást" hirdet a HVIM

Reklám

A mozgalom vezetőségének közleménye:
Az idei év szomorú évfordulót hoz a Kárpát-medence magyarsága számára. Száz évvel ezelőtt írták alá a Magyar Királyságot megcsonkító trianoni békediktátumot. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erre emlékezve, elsőként egy kihívással áll elő a közösségi médiában. A Trianon Kihívás vagy Trianon Challenge néven indított kezdeményezésben részt vevők 1920 kilométert tesznek meg sportolás közben a 2020-as évben. Tehetik ezt futva, túrázva, úszva, kerékpározva vagy evezve. A kihívásban való részvételről közzétett fényképeket és bejegyzéseket a #TrianonKihívás és a #TrianonChallenge hashtagekkel láthatják el. A távot egyénileg és csoportosan is teljesíthetik.
A kihívással (és majd a további megmozdulásainkkal) mozgalmunk egy pozitív, építő jellegű üzenetet akar adni az évfordulónak. A kesergés, gyász és semmitmondó üres szólamok helyett fordítsuk javunkra nemzeti tragédiánkat! Használjuk ezt az évfordulót - többek között -, motivációként testünk acélosításához is! 1920-ban egy világháborúban kivéreztetett, meggyötört nemzet hazáját szabdalták szét. Csak rajtunk múlik, hogy a századik évforduló milyen magyar nemzetet talál a Kárpát-medencében. Keljünk hát útra, lépjünk ki a mindennapok kényelméből és lássunk hozzá egy életerős nemzet építésének, nem feledve, hogy a „Sport mindig honvédelem“!
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a közel húszéves tevékenységét javarészt a trianoni tragédia orvosolására fordította az egész Kárpát-medencében. Ezt a nemzetmentő munkát 2020-ban is folytatjuk! Mozgalmunk más sport, kulturális és közéleti megmozdulásokkal is felhívja a figyelmet az évforduló alkalmával az igazságtalan, száz évvel ezelőtt született és azóta is életben tartott békediktátumra. Ezekről később adunk tájékoztatást.
Kelt, Budapest, 2020. 1. 20.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready