Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:45 Önjelölt Hamiltont fogtak a fővárosban: a Karácsony-szomorító a járdán előzte a kocsisort21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását14:14 A vezetés mellett a drog is a tatabányai fiatal vérében volt13:45 Kínai harci repülőgépek provokáltak Tajvan légterében
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Lapszemle :: :: Hozzászólások

Az Izraelben magyar zsidónak nevezett Niedermüllernek a fehér zsidó képződmények a legkevésbé sem rémisztők

Reklám

Niedermüller Péter még európai parlamenti képviselő volt, amikor 2018 nyarán nyilatkozott a Jiszráél Há-Jom című, héber nyelvű, izraeli nacionalista újságnak. Az interjúból kiderül, hogy a kiváló demokratát a fehér, zsidó, heteroszexuális férfiak, nők, azaz „képződmények” egyáltalán nem rémisztik. Az említett lapnak egy hónappal később nyilatkozva a DK politikusa összefüggésbe hozza az erősödő „pro-keresztény retorikát” azzal, hogy 2018 szeptemberében, Salzburgban a zsidó engesztelés ünnepének utolsó óráira tették az Európai Unió állam-, illetve kormányfői csúcstalálkozó kezdetét. Niedermüller szerint a nemzetközi törvényekkel ellentétesen megszállt, majd bekebelezett Golán-fennsíknak továbbra is izraeli fennhatóság alatt kell maradnia.
Zoom
Niedermüller Péter polgármester emlékbeszéde a nemzetközi holokausztnapon Erzsébetvárosban (fotó: Fb)
Mindjárt a Jiszráél Há-Jom című újság cikkének elejére kitett, láthatóan hosszú évekkel ezelőtt készült fénykép alá ez van írva: „Egy szocialista Izraelért. Niedermüller Péter.”
Az izraeli újságnak Niedermüller az Európai Parlamentből időközben szintén kikerült dán Anders Vistisen után nyilatkozott:
A konzervatív Vistisen Európai Unióra vonatkozó bírálatát egyesek természetesnek is mondhatják, de kiderül, hogy nincs egyedül, mert az európai politikai térkép baloldalán is vannak olyanok, akik nem söprik szőnyeg alá annak a válságnak súlyosságát, amelytől Európa és az Európai Unió egyaránt szenved. Nidermüller Péter (68), a Magyar Szocialista Párt tagja (helyesen: 2018-ban már a Demokratikus Koalíció tagja volt – H. J.), vagyis Orbán Viktor, az erős miniszterelnök riválisa, úgy gondolja, hogy – megfogalmazása szerint – „az Európai Unió nagy bajban van”. „Európában felmenő ágban van a populista jobboldal, így Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Ausztriában és Szlovéniában. Ezek azok a pártok, amelyek vissza akarják állítani a ’fehér Európát’. Ők ellenzik a bevándorlást, a közös Európa politikai értékeit”, mondta Niedermüller.
Niedermüller 2018 júliusában ebben az interjúban a következőképpen ijesztgette az izraeli újságírót:
- A kérdés csak az, milyen Európánk lesz a 2019 májusában megejtendő választások után. Mert, ha a nacionalista országok kerülnek többségre, akkor újra rasszista és antiszemita Európánk lesz.
- Izraeli megítélés szerint az Európai Unió és annak ránk vonatkozó kemény bírálata szintén az új antiszemitizmus egyik válfaja. Az Unió keblére öleli Iránt, teljes mértékben támogatja a palesztinokat, eltekint az uszítástól és a terrorfizetésektől. (A bebörtönzött vagy meggyilkolt palesztinok családtagjainak juttatott pénzekről van szó – H. J.) Vagyis, már egyáltalán nem világos, hogy mi lenne a rosszabb számunkra – hangzik az izraeli újságíró hosszú, politikai nyilatkozatnak is beillő „kérdése”, amelyre Niedermüller Péter ezt válaszolta:
- Igen, a baloldalon is van antiszemitizmus, mint például a brit Munkáspárt soraiban. Meg az is igaz, hogy az Európai Parlament baloldali pártjai totális mértékben kiállnak a palesztinok mellett, illetve fölsorakoznak Izrael ellen. Személy szerint én igyekszem harcolni ez ellen, s próbálom megmagyarázni, hogy különbséget kell tenni az izraeli kormány és politikája, illetve Izrael Állam és az iránta való kötelezettségünk között.
- Csakhogy ön kisebbségben van a saját táborában.
- Valóban, én az elenyésző kisebbséget képviselem. De igyekszem ezen változtatni. Tudni kell, hogy a palesztin lobbi itt (Brüsszelben – H. J.) nagyon erős. Fényképkiállításokat rendeznek, amelyen a Gázai övezetben meggyilkolt gyermekek fotóit mutogatják. S ez hatásos, miközben az izraeli oldalt nem nagyon lehet látni. Izraelnek is ide kell jönni, s fel kell vonultatni az érveit - mondta Niedermüller.
Niedermüller is úgy véli, hogy az uszítás és terrorfizetések miatt az Európai Uniónak felül kell vizsgálni a Palesztin Hatóságnak nyújtott gazdasági segély mértékét – írja az izraeli lap, majd idézi Niedermüller erre vonatkozó megjegyzését: „A Palesztin Hatóság nem képes rendet tartani”.
Niedermüller olyan meglepő nyilatkozatot tesz, amelyet az európai jobboldalon is csak ritkán lehet hallani. Véleménye szerint a Szíriában zajló háború után a Golán-fennsíknak továbbra is izraeli fennhatóság alatt kell maradni, írja az izraeli lap.
Sokat tárgyalnak arról, hogy mi legyen a Golán-fennsík jövője. A politikai és történelmi helyzetben beállt változások után már nem lehet csakúgy azt mondani, hogy „ezek megszállt területek, s térjetek vissza az 1967-es vonalakra”. Ebben a konkrét kérdésben támogatnunk kell Izraelt, s ebben a kérdésben nem is nagy az űr a többség és a kisebbség között – jelentette ki az izraeli újságnak Niedermüller Péter.
Zoom
Niedermüller Péter az Európai Parlamentben (fotó: Horváth Péter Gyula)
Niedermüller Péter jó egy hónappal később, 2018 augusztusában is nyilatkozott a Jiszráél Há-Jom című izraeli héber nyelvű újságnak. A nyilatkozat apropója az volt, hogy az Európai Unió állam-, illetve kormányfői 2018. szeptember 19-20-án nem hivatalos csúcstalálkozót tartottak Salzburgban. Csakhogy a zsidók egynapos, szigorú böjttel járó jom-kipúr nevű ünnepe meg szeptember 19-re esett. (Pontosabban: szeptember 18-án estétől szeptember 19-én estig.) Viszont a csúcson ilyen-olyan minőségben jelen levő vallásos zsidók szeptember 19-én koradélután, illetve estefelé a böjt és az ünnep szentsége miatt nem vehettek részt a szeptember 19-én este elköltött, úgynevezett munkavacsorán, valamint az azokban az órákban megtartott sajtótájékoztatókon.
Az izraeli újság a csúcstalálkozó időpontjáról, illetve annak „antiszemita” mivoltáról megkérdezte néhány európai politikus véleményét. Mi csak az újságcikk Niedermüller Péterre – akit Dán Lávi, a Jiszráél Há-Jóm tudósítója egyértelműen zsidónak nevez – vonatkozó részét idézzük, méghozzá teljes egészében:
Niedermüller Péter, a Szocialista Demokrata Párt (helyesen: Demokratikus Koalíció – H. J.) magyar zsidó parlamenti képviselője azt állítja, hogy szándékosan került sor erre a lépésre. (Mármint arra, hogy a salzburgi csúcs első, nem hivatalos óráit a jóm-kippur ünnepnap utolsó óráira tették – H.J.) „Politikai szándékot vélek felfedezni ebben az eljárásban. Európa talán ezzel kívánja tesztelni, hogy mit lehet, és mit nem lehet (tennie)”, mondta a DK politikusa, amihez az újságíró hozzáfűzi: Niedermüller Péter szerint összefüggés van ezen eljárás és az Európában erősödő pro-keresztény retorika között.
Niedermüller Péternek a „pro-keresztény retorikát” kifogásoló megnyilatkozását az izraeli újság olyan jelentős gondolatnak vélte, hogy az újságcikk első, az Európai Unió brüsszeli üléséről készült fénykép alá idézőjelesen írta: „Összefüggés van ezen eljárás és az Európában erősödő pro-keresztény retorika között”.
Hering József – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready