Rövid észrevételezésünk témája Balogh Gábor, egy hajdan szépreményű történész, hajdan jó tollú publicista, aki szép lassan züllött le előbb pártpropagandistává a Jobbiknál, majd lett a nagy árulás egyik legodaadóbb támogatója. Most úgy tűnik, révbe ért, azok kebelére, akik ellen korábban hadat viselt. Nem lennénk a helyében, amikor reggelente tükörbe néz. Ha van még ép tükör a házban egyáltalán...
Túl sok szót nem érdemel, de azért mégiscsak szembetűnő (vagy már nem is az?), hogy aki - csak néhány példa, százával sorolhatnánk - korábban kifütyülte "El Qró mestert",  a diáktüntetésekre parazita módon rátelepedő kommunistákról értekezett, vagy a Gyurcsánnyal haverkodó libsikkel gúnyolódott, ma a szemkilövető Lenin-fiúkat megidéző EP-képviselőjével és szóvivőjével készít alákérdezgetős interjút az újpesti televízióba.
És amikor azt hinnénk, ennél rosszabb már nem lehet, akkor itt a legújabb: interjú az SZDSZ-leszbika Ungár Klárával, a balliberális újpesti koalíció által vezetett önkormányzat lapjának főszerkesztőjeként...
Zoom
2004. december 5-én is "felelős döntés"-ről beszéltek... ugyanezek
Zoom
Nincs egyedül az új elvtársak között, korábban Tari Tamás is aljahíres volt, természetesen a legprogresszívebb fajtából
Hogy lehet-e ezt még tovább fokozni? Biztosan. Mondjuk - friderikuszi mintára - egy hétre összezárva Gyurcsánnyal. Vagy a feleségével. Vagy Vadaival. Vagy mindhármukkal. Mindegy is, nem fogjuk tovább követni e nagyszerű életutat, mert nem érdemes. De ennyi emléket azért kellett állítani neki.
Zárszóként őt magát idézzük, 2019-ből (!):
A világon semmi nem igazolja, hogy a Jobbik az elmúlt időszakban elárulta elveit és a balliberális erők szekértolójává vált.