A tartalomból:

Pörzse Sándor: Az egyiknek elit, a másiknak legalja
A héten ismét felfordult a gyomrom. A magyar közélet egyik legantipatikusabb női szereplője a következőket mondta, tehát csak a rend kedvéért 2015. június 15-én: „1989-90-ben a teljes magyar elit jól vizsgázott, amikor úgy döntött, hogy nem akarunk vérontást többé, nem akarunk polgárháborúban elfecsérelni emberi életeket, tehetségeket, nem kényszerítünk százezreket az ország elhagyására.” Mondta ezt Schmidt Mária történész, Magyarország egyik leggazdagabb asszonya.
Balogh Gábor: Betépve
Hogy Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor nagy haverok, ezt eddig is sejthettük, hiszen nyílt titok, hogy a liberálisok egyetlen képviselőjét a bukott miniszterelnök gyömöszölte be a balos összefogásba. Ám azt nem gondoltam volna, hogy együtt szívnak. Márpedig a bevándorló- és menekültkérdésről szóló nyilatkozataik alapján mindkét pártban nagyon kemény cuccot szívhattak.
Aszpirin a haldoklónak
Hatalmas szakadék tátong a Jobbik emberközeli, a banki károsultakat és a közműcégek által meglopottakat érdemben, életszerű módon támogató elképzelése, valamint a KDNP-nek az emberek életén egyfajta erőszakot tevő, túl durva szisztémája között – nyilatkozta a Bar!kádnak a magáncsőd intézményével összefüggésben Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke, a párt frakcióvezető-helyettese szerint a nemzeti párt koncepciója mellett szól, hogy az valódi jövőt biztosít, nem csak átmeneti tüneti kezelést, tehát nem csak aszpirint ad a haldoklónak.
Új rendszerváltók
Az egyetemisták és főiskolások körében a Jobbik Magyarországért Mozgalom a legnépszerűbb politikai párt – ezt állapította meg az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatócsoport legfrissebb jelentése. A 800 nappali tagozatos egyetemista és főiskolás személyes megkérdezésével zajló felmérés során megvizsgálták a hallgatók politikához való viszonyulását, a társadalmi helyzetüket, és sokkoló adatok derültek ki a kivándorlási szándékukkal kapcsolatban is. A kutatásból kiderült, a jövő értelmiségének zöme egyértelműen nemzeti identitásban és az elmúlt 25 év politikai elitjének leváltásában gondolkodik.
Jajkiáltás Nyugat-Magyarországon
Ismert és népszerű fürdőváros. Nemcsak magyarok, hanem osztrákok, németek és más külföldiek is előszeretettel látogatják. Ez a város a Zala megyei Lenti. Ide érkezett a Bar!kád tudósítója, ahol a Mumor nevű településrészen a bűnözők ellen fognak tüntetni.
Nagy fenék, több ló
Amióta a Fidesz érzi, hogy a Jobbik sokkal több, mint egy kézlegyintéssel elintézhető, lenácizható kispárt, folyamatosan fogást keres a radikálisokon. Mivel ez nagyjából eddig a Kovács Béla-„ügy” mantrázásában merült ki, az egyik támadóeszközük a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke, Németh Szilárd lett, aki hétről hétre intéz egy-egy kirohanást a nemzeti párt ellen, melyekből csupán a tények és a konkrét bizonyítékok hiányoznak. Hadjáratában igen elszánt, pedig a saját háza táján jócskán volna mit sepregetni.
Lázár mosolya
Lázár Jánosról túlzás nélkül állítható, hogy a kormány egyik legdörzsöltebb tagja. Szokásos csütörtöki tájékoztatóján a múlt héten, azonban már ő sem bírta elrejteni mosolyát, amikor az egyes közlekedéssel összefüggő törvények módosításáról kellett beszélnie. Nem megmosolyogtató, hanem röhejes az, ami történik.
Néppártosodás górcső alatt (2. rész)
A Bar!kád folytatja az Iránytű Intézet elemzését ismertető cikksorozatot a Jobbik néppártosodásáról. Ezúttal a párt szavazótáborának szociológiai jellemzőit vizsgálják.
Veszélyben a magyar szó a Kárpátoktól keletre
Polgári magyarságtudat nélkül, őseik nyelvét lassan elfeledve, ám buzgó római katolikusokként dicsérik az Urat legkeletibb testvéreink. A csángók megállíthatatlannak tűnő elrománosodását Bukarest és a Iaşi Római Katolikus Püspökség is minden eszközzel támogatja, és mióta a magyar kormány erőszakosan beavatkozott szervezeti ügyeikbe, ők maguk is még megosztottabbá váltak.
Lignitbánya nyitása ellen harcolnak Borsodban
Kész felvenni a harcot három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu, Teresztenye, Szőlősardó és Égerszög a határukban tervezett lignitbánya megnyitása ellen. Az ügy már évek óta húzódik és talán most érkezik el a végkifejlethez, hiszen hamarosan kiderül, valóban megnyílik-e a szénfejtő. A helyiek nem örülnek az ötletnek. A bánya egyébként az Aggteleki Nemzeti Park határában nyílhat, a koncessziót pedig az az Aranyboksa Kft. nyerte el, amelynek egyik tulajdonosa Rónai Kálmán, aki a Bar!kád információi szerint a birkózóvilágból jól ismeri Orbán Viktor öccsét, Orbán Győzőt.
Egy különös merénylő (1. rész)
Uralkodók, politikusok, fontosabb közéleti személyek már az ókortól kezdve sokszor célpontjaivá váltak a különböző indíttatástól vezérelt merénylőknek. Politikai ürügyek, erőszakos eszmék, szerelmi szálak egyaránt állhattak a brutális események hátterében, de az esetek többségében az elkövetők egyszerűen csak zavart elméjű, elmeháborodott emberek voltak, akik mindenféle indító ok nélkül végeztek kiszemelt áldozatukkal. Az egyik legkülönösebb merénylőnek azonban minden kétséget kizáróan az az amerikai fiatalember mondható, aki kitalált sértettsége miatt ölte meg a népszerű James Abraham Garfield amerikai elnököt.
A regélő Retyezát
Erdélyben már megszokhattuk, hogy a hegycsúcsokra vezető turistautak nem szerpentinszerűen kapaszkodnak fel a hegyre, hanem szinte toronyiránt, nem törődve a jelentős szintkülönbséggel és a túrázó fizikai állapotával. Ez nem is lenne probléma, ha csak egy középhegységben járnánk, ám mi a Retyezátot választottuk úti célul, ahol 1500 méter szintet kell leküzdeni, ha fel akarunk jutni a 2500 métert is meghaladó csúcsrégióba.
Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad oldalon!