Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja

Reklám

Hétfőtől otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja, a Mozogj otthon! című műsorban tornázásra buzdítják a "kicsiket és nagyokat" - közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.
Azt írták: az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként Alsós - Sulikalandok címmel. Az egyetemistáknak a Mindenki Akadémiája című műsorukat ajánlják, Netorika című ötrészes sorozatukban pedig a tanároknak igyekeznek praktikus tanácsokat adni a digitális oktatáshoz.
Hétfőn 8-kor kezdődik az Alsós - Sulikalandok című műsor, amelyben a harmadikosok az Oroszlán és kecske történetével ismerkedhetnek meg, a negyedikesek pedig a köszönési formákat gyakorolhatják.
Felsős című műsorukat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. Hetedikes biológiával indul az adás 8.30-kor, a madarak és az emlősök osztályáról lesz szó. Magyar nyelvből a kommunikáció egyik fontos elemét, a testbeszédet elemzik a hatodikosokkal, majd Tóth Zoltán történelemtanár beszél a francia forradalomról, a jakobinusok hatalomra jutásáról és XVI. Lajos kivégzéséről a 6. osztályosoknak.
Matematikából a hatodik évfolyamosok a feldarabolással végzett térfogatszámításokról tanulhatnak, majd a hetedikesek Csajkovszkij művészetével és a zeneszerző életével ismerkedhetnek meg közelebbről. Ezután nyolcadikos kémia következik, amelyben a vizek keménysége és a vízlágyítás lesz a téma.
Hozzátették: 11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanulásé a főszerep, a Szólalj meg! című sorozatban ezúttal az angol és a német nyelvvel foglalkoznak.
Érettségi műsorukat 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal kezdik, Madách Imre: Az ember tragédiája című művét elemzik. Matematikából a kúp és a gúla témaköreivel foglalkoznak, majd biológia következik, a többi között a hormonális szabályozásról is szó lesz. A fizikaóra tananyaga a folyadékok mechanikája, a hidrosztatika, a hidrodinamika, a hidrosztatikai nyomás értelmezése, Arkhimédész törvénye, az úszás, a lebegés és az elmerülés lesz. Történelemből pedig bemutatják a nyugati szerzetesség kialakulását, a szerzetesi mozgalom megújításának okait és az újonnan alakult szerzetesrendek tevékenységeit, hatásait.
A Mozogj otthon! 14.45-kor kerül adásba az M5 csatornán, a műsorban "hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól" - írták.
A 20.25-kor kezdődő Netorika című műsor a távoktatás és az online kommunikáció területeire kalauzolja az érdeklődőket. A hétfői epizódból megtudhatjuk, hogy "milyen öltözékben és milyen illusztrációs eszközökkel érdemes előadni a távoktatás során".
A Mindenki Akadémiája éjféltől lesz látható, hétfőn Aczél Petra nyelvész, kommunikációkutató, egyetemi tanár tart előadást Beszélni tényleg nehéz? címmel. Az adást kedden reggel 7.30-tól megismétlik.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready