Az úgynevezett "cancel culture", vagy eltörléskultúra olyan, mint egy középkori csőcselék, amely csak azt lesi, kit lehet megégetni – idézi a színészt a The Telegraph nyomán a Mandiner.
Zoom
Mint a lap is írja, Rowan Atkinson régóta lelkes támogatója a szólásszabadságnak, és ezért ijeszőnek tartja, hogy az online térben egyre inkább kiközösítik azokat, akik számukra szokatlan véleményt fogalmaznak meg. Véleménye szerint ez a trend nem sokban különbözik a középkori társadalmaktól, ahol eretnekeket égettek meg hiedelmeikért.
"Fontos, hogy a lehető legtöbbféle véleményt meghallgassuk. Ami azonban most van, az a digitális megfelelője a középkori csőcseléknek, amely az utcákat járja, és azt lesi, kit lehet megégetni" – vallja a színész, aki szerint a probléma egyik legfőbb okát az algoritmusok jelentik.
"Ezek az algoritmusok döntik el, mit akarunk látni. Ezáltal egy kettős világlátás jön létre, ahol vagy velünk vagy, vagy ellenünk. Ha ellenünk vagy, akkor el kell téged törölni" – mondta Rowan Atkinson.