Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Amanda, az objektofil - Heti progresszió (LXXVI. rész)

Mi a közös egy férjjelölt (?) csillárban és az újpesti balliberális városvezetésben? Az, hogy mindketten helyet kaptak a Heti progresszió soron következő részében, ráadásként pedig még rendszeres vendégünk, Lewis Hamilton is „benéz” egy pillanat erejéig. Lássunk is neki!
3. Több hete nem írtunk semmit a „brit” autóversenyzőről, amely valószínűleg egyéni csúcsnak számít a rovat szempontjából is. Az alábbi hírt kedves olvasónk küldte, nemes egyszerűséggel csak „már megint ez a nigger” címszóval, amivel őszintén szólva nem igazán tudok vitába szállni. Ezúton is köszönjük a beküldött anyagot!
Lewis Hamiltont hiába ütötték indokolatlan módon lovaggá, ismét bebizonyította azt, amit mi már az elejétől fogva tudtunk: nemhogy semmi köze nincs a brit történelemhez és kultúrához, de egyáltalán nem is töri magát azért, hogy bebizonyítsa az ellenkezőjét és a Sir rangjelzése ellenére sem érzi úgy, hogy változtatnia kellene a hozzáállásán. Ilyetén egyes rajongók kiakadása indokolatlan abból a szempontból, hogy érthetetlen, mégis mire számítottak.
Történt ugyanis, hogy Hamilton a nemrégiben elhunyt Fülöp hercegről, II. Erzsébet 99 éves férjéről egyáltalán nem emlékezett meg a halála napján, egyetlen egy közösségi platformján sem. Aznap azonban volt egy másik híres elhunyt is, DMX a drogos rapper szerepében, aki túladagolás miatt kórházba került, majd távozott az élők sorából. Az 50 éves előadó főként a '90-es években volt ismert, nemhiába írta Hamilton, hogy „őt hallgatva nőtt fel”, ami persze elég sokat elárul magáról a „brit” pilótáról is. DMX-nek egyébként voltak – mai értelemben véve – „homofób” sorai is, kíváncsi lennék, életművének ezen szakaszát hogyan értékeli Hamilton.
Zoom
Hamilton a Führert sem kedveli. Vajon miért?
Lehet jó, vagy rossz véleményünk a brit monarchiáról és az uralkodócsaládról, de a szigetország lakójaként akkor is illik írni ilyenkor pár sort, ha az ember éppenséggel nem szimpatizál velük. Főleg, hogy mégiscsak a nagy múltú Fülöp, nem pedig Meghan Markle halt meg. Nyilván Hamilton számára az Egyesült Királyság történelme nem jelent semmit, amiért igazából hibáztatni sem lehet, hiszen ő egyáltalán nem brit. Ha rajongói ezt így valószínűleg nem is látják be, annyi eszük legalább még van, hogy elmarasztalják tettéért Hamiltont. A mai állapotokat elnézve, őszintén szólva még ez is kellemes meglepetés volt.
A tisztesség kedvéért álljon itt, hogy Fülöp halálának másnapján Hamilton végül szűk mondatokkal tarkított, 24 óra alatt eltűnő Instagram-megosztásban megemlékezett az elhunytról.
2. Ha már az irányítás nem megy, látszatintézkedésekre mindig szükség van. Nincs ez másképp a balliberális vezetés alatt sínylődő Újpest esetében sem, ahol ezentúl házi kedvencek is dekkolhatnak az önkormányzati hivatalokban. A rendelkezés egyaránt vonatkozik az ott dolgozókra és az ügyfelekre, habár erős kétségeink vannak, hogy a kutyák és macskák túlságosan örülni fognak a hivatali vendégszeretetnek. A mai kor liberális kurzusának persze szokása, hogy mindent kiforgasson, kifordítson, így például a természet- és állatbarátságot a debilitással, hovatovább az állatkínzással. Attól ugyanis egy házi kedvencnek sem lesz jobb, hogy a nyüzsgő hivatalban sínylődhet, ezt pedig valószínűleg azok is nagyon jól tudják, akik az új szabályt hozták. Mondjuk legalább egzotikus állatokat nem lehet bevinni. Azért mégsem szeretne az ember madárpókkal a vállán ügyeket intézni.
Végül pedig a félreértések végett szeretném leszögezni, hogy én is nagy természet- és állatbarát vagyok, pontosan ezen okból (is) ítélem el az újpesti vezetés pótcselekvését.
1. Ha minden „jól” megy, hamarosan felesége lesz egy 93 éves csillárnak. Amanda Liberty (nomen est omen) egy brit tévéműsor vendége volt, ahol szerelem és kapcsolat témában ismertethette beteges életét. Innen tudtuk meg, hogy kapcsolatban él egy csillárral, habár korábban már kavart egy dobszerkóval és a New York-i Szabadság-szoborral is (innen a Liberty név). Saját elmondása szerint „objektofil”, ami az angol „object” szóból eredeztetve a tárgyakhoz való vonzódást jelenti, amíg más emberrel semmilyen szerelmi és/vagy szexuális kapcsolatot nem akar létesíteni (mondjuk kinézete alapján valószínűleg erre lehetősége sem nagyon lenne). Amanda elvileg érzi a tárgyakból áradó „energiát”, ezért vonzódik hozzájuk, valamint azt is elmondta, hogy „szép lassan jött rá arra, hogy objektofil” és „nem hirtelen jött a felismerés” (a folyamat alatt nem ártott volna felkeresni egy orvost).
Zoom
Csillárt még sosem sajnáltam ennyire... Modern és antik darabot sem (kép: Profi Media - Red Dot)
Libertynek amúgy is ideálja a csillár, de érzi, hogy a mostani az igazi. Meg is rendelte Németországból és már csak egy lépésre vannak az „esküvőtől”. Szegény csillárt egyébként senki nem kérdezte meg, akarja-e a frigyet, így Amandát elnézve valószínűleg egy kegyetlen kényszerházasság tanúi leszünk hamarosan.
A rabként élő csillárral én búcsúzom is mára, a leveleket pedig továbbra is szeretettel várom a hetiprogresszio@protonmail.com-ra. Jövő héten folytatjuk a Heti progressziót!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready